Fernan

Fernandes ble først vraket, så røk han og Portugal ut av EM

Midtbanestjernen og Diogo Dalot er de siste United-spillerne i rekken til å forlate EM.

Publisert Sist oppdatert

At Fernando Santos skulle starte med en United-spiller i elleveren til åttedelsfinalemøtet med Belgia kom nok ikke som en stor overraskelse, men spilleren skulle vise seg å være Diogo Dalot – og ikke Bruno Fernandes – var noe mer uventet.

Da en billett til kvartfinalen mot Italia lå i potten, fikk nemlig Dalot sin første A-landskamp fra start for Portugal, da han erstattet Nelson Semedo på høyrebacken.

Bruno Fernandes måtte derimot finne seg i en benkeplass igjen, slik som han måtte før stormøtet med Paul Pogbas Frankrike i gruppespillet.

Portugal farligst, så smalt det fra Hazard

Kampen startet med to stormakter i andre gir. Belgia førte an med ballen, uten å vise prov på gjennombruddskraft. Dermed kunne Portugal slå til, og de hvite- og grønnstripede var også nære ved å straffe de belgiske «røde djevlene».

Renato Sanches, som hadde skjøvet United-spiller Bruno Fernandes ut av laget, slo om takten og rev seg løs fra den belgiske midtbanen. Lille-spilleren spilte ut til Diogo Jota, som fikk en god mulighet til å avslutte fra sin venstreside, men Liverpool-spilleren klarte ikke å sette ballen på mål.

Belgierne svarte med gode angrepstendenser, uten at det førte til kampens neste nevneverdige mulighet.

CRY7
MISLYKTES: Det endte opp med å bli en førsteomgang å gråte over for Portugal og Cristiano Ronaldo.

Den var det nemlig portugiserne som kom til. Tidligere United-spiller Cristiano Ronaldo skjøt et knallhardt frispark mot keeperhjørnet til Thibaut Courtois, som måtte strekke seg etter skuddet. Returen landet i halvfarlig område, men Palhinha klarte å utnytte den.

For Dalots del ble det hele en førsteomgang helt på det jevne. 22-åringen briljerte på ingen måte i det offensive spillet, men gjorde seg på ingen måte bort med sine involveringer, i en omgang der han var del av et lenge pottetett portugisisk forsvar.

Dalot
FIKK MULIGHETEN: Men denne situasjonen endte ikke med scoring i startdebuten for Diogo Dalot.

Med fem minutter igjen av omgangen kunne United-backen også bli målscorer, da han ble spilt fint gjennom i bakrom. Dalot dempet ballen fint på brystkassa, men den påfølgende helvolleyen var av det svakere slaget.

I stedet var det Belgia og Thorgan Hazard som trakk først. Lillebror Hazard skjøt forbi en svak Rui Patricio fra distanse, som dermed måtte se nullen sprekke rett før hvilen.

Fernandes kom inn til ingen nytte

Etter pause var det derimot en Dalot som markerte seg i stor grad helt fra start av, først ved et halvfarlig innlegg Ronaldo var nære ved å kunne avslutte på, deretter ved å pådra seg et noe billig gult kort i duell med Eden Hazard.

Uten mål ti minutter inn i andreomgangen så Fernando Santos til benken, der han fant Bruno Fernandes og kastet ham inn, i et håp om å redde kampen.

I stedet var det Jota som fikk muligheten til å utlikne belgiernes ledelse. Ronaldo kombinerte med Dalot, før han sendte en fin stikkpasning til den nevnte Liverpool-spilleren. Heller ikke denne gang skulle det lykkes for Jota.

Men portugiserne la seg ikke ned av den grunn, og både Fernandes og innbytterkollega Joao Felix hadde sine forsøk, uten å få uttelling for det. I likhet med Fernandes prøvde Romelu Lukaku seg fra distanse, men heller ikke han fikk nettsus.

Fernando
HAS PÅ HAZARD: Bruno Fernandes utrettet lite i løpet av innhoppet sitt, men han rakk å legge Eden Hazard i bakken.

Mot slutten av kampen ble det hele stadig mer oppstykket av frispark og opphetede diskusjoner. Ett av unntakene kom med ti minutter igjen, da Fernandes fant André Silva med et fint innlegg, uten at Eintracht Frankfurt-spissen klarte å heade ballen i mål.

Kort tid etter tok Fernandes igjen på seg servitørhanskene, men Ruben Dias klarte ikke å sette gigantsjansen i mål. Raphael Guerreiro fulgte opp med en ny kjempesjanse, men Jadon Sanchos lagkamerat i Dortmund satte ballen i stolpen.

Da et vedvarende portugisisk trykk, blant annet inkludert et håpløst Fernandes-langskudd, ikke ga resultater ebbet det hele ut med 1-0 i favør Belgia, mens Fernandes, Dalot og resten av de regjerende mesterne gikk på hodet ut av turneringen.

Dermed blir de to de siste i rekken av United-spillere til å falle som fluer ut av mesterskapet. I skrivende stund er bare Marcus Rashford, Harry Maguire, Luke Shaw (England), Paul Pogba (Frankrike), Victor Lindelöf (Sverige) og David de Gea (Spania) igjen for å forsvare Uniteds ære i mesterskapet.

 

Powered by Labrador CMS