Ronaldo og Portugal sikret seg godt utgangspunkt på tung dag for United-spillerne

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld starter den siste landslagsperioden i 2021 og som vanlig er United-spillerne representert i flere av sine lands tropper rundt om i verden. For mange av dem er det en billett til neste års verdensmesterskap som ligger i potten.

På landslagspausens første dag var fem av Ole Gunnar Solskjærs gutter i aksjon.

Her finner du oversikten over hvilke United-spillere som spiller når den neste uken.

Victor Lindelöf var kaptein for Sverige da de blågule møter Georgia. I samme gruppe møtte David de Gea og Spania Hellas, samtidig som Portugal, med Diogo Dalot, Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo i elleveren møtte Irland i sin gruppe.

Georgia 2-0 Sverige

Sverige-kaptein Victor Lindelöf og hans lagkamerater kunne skaffet seg et godt utgangspunkt før søndagens gruppefinale mot Spania, men skled på et aldri så lite bananskall borte mot Georgia.

Svensk seier ville gitt de blågule en luke på fem poeng ned til de spanske gruppetoerne før La Furia Rojas hengekamp mot Hellas senere torsdag.

To scoringer fra Khvicha Kvaratskhelia sørget i stedet for at de tre poengene ble i Batumi, noe som betyr at svenskene sannsynligvis må vinne skjebnekampen i Sevilla for å hoppe bukk over playoffen og gå rett til VM.

Uniteds 27-årige forsvarer må nok ta på seg deler av skylden for georgiernes to nettkjenninger. Den svenske kapteinen tapte den første duellen, mot David Khocholava, i forkant av Kvaratskhelias 1-0-scoring på dødball.

Senere leverte Lindelöf et heller tvilsomt forsvar av eget mål, da han lot seg passere av Rubin Kazans 20-årige kanttalent med kvarteret igjen å spille.

Nå venter svenskene spent på å se om det vil være noe hjelp å hente fra grekerne, som gjør sitt forsøk på å tukte spanjolene senere torsdag kveld.

Hellas 0-1 Spania

Med Sveriges overraskende tap i Georgia, fikk spanjolene en god mulighet til å ta føringen i gruppe B og de rødkledde grep sjansen med begge hender.

Et straffespark fra Pablo Sarabia sørget for at Spania kunne ta med seg en 1-0-seier og tre poeng hjem fra Aten. Dermed er de poenget foran og fornøyde med uavgjort når de møter Sverige søndag.

De Gea kom til landslagssamlingen etter å ha vært et av lyspunktene for United hittil denne sesongen, men tydeligvis uten imponert Luis Enrique nok. Landslagssjefen valgte nemlig å gi EM-keeper Unai Simon fornyet tillit.

Uniteds sisteskanse ble i stedet plassert på benken, der han tilbragte hele kampen.

 

Irland 0-0 Portugal

Torsdagskveldens største United-delegasjon var det utvilsomt Portugal som sto for. Trener Fernando Santos stilte nemlig med både Diogo Dalot, Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo i startelleveren før bortekampen mot Irland.

Portugiserne kom til kampen med mål om å skaffe seg et godt utgangspunkt før søndagens gruppefinale mot Serbia. Med 0-0 og ett poeng sørget Santos’ menn for å gå forbi østeuropeerne og stort mer enn det var det ikke å ta med seg fra Dublin for laget fra den iberiske halvøy.

Portugal v Luxembourg - 2022 FIFA World Cup Qualifier
GODT UTGANGSPUNKT: Cristiano Ronaldo kunne juble for ledelse inn mot gruppefinalen mot Serbia, men ellers var det lite å feire for Portugal. Her fra et møte med Luxembourg.

Irland holdt stort sett portugiserne på en armlengdes avstand, samtidig som de skapte trøbbel for det portugisiske forsvaret. United-spiller Ronaldo fikk en god mulighet på hodet i den andre omgangen, men spissveteranen var ikke like effektiv som han tidvis har vært for Solskjærs mannskap denne sesongen.

I kampens sluttminutter fikk også Ronaldos gamle klubbkamerat fra Real Madrid, Pepe, sitt andre gule kort. Dermed måtte gjestene bruke oppgjørets siste stunder på å holde unna, noe de også klarte.

Dalot og Ronaldo spilte samtlige 90 minutter, mens Fernandes ble tatt av med kvarteret igjen.

Tidligere United-junior Will Keane debuterte for øvrig for Irland. 28-åringen var regnet som et stort spisstalent, men har vært plaget av skader hele karrieren. I dag spiller han for Wigan.

England U21 3-1 Tsjekkia U21

Matej Kovar spilte 90 minutter for det tsjekkiske ungdomslandslaget da de gikk tapende ut av duellen med Englands U21-lag.

Ifølge nettstedet Sofascore gjorde Uniteds 21-årige sisteskanse fire redninger, uten at det var nok til å stoppe de engelske stortalentene. Evertons Anthony Gordon scoret både 1-0 og 2-0 i løpet av de første elleve minuttene, før Arsenals Folarin Balogun la på til tre etter halvtimen spilte.

MÅTTE GI TAPT: United- og Tsjekkia U21-keeper Matej Kovar.

Adam Karabec scoret gjestenes mål på Turf Moor i Burnley.

Resultatet betyr at engelskmennene er på skuddhold i EM-kvalifiseringens gruppe G, der de ligger to poeng bak nettopp Tsjekkia, med én kamp mindre spilt. Seier mot Andorra i mars vil sende engelskmennene opp i gruppeledelsen.

James Garner var med i den engelske troppen, men måtte finne seg i å se hele torsdagens kamp fra benken.

2021-22_brighton_sak_1200x650
Powered by Labrador CMS