Uenige om Fernandes: – Elsker måten han tar ansvar på

Etter ligacuptapet for Manchester City i januar satte Roy Keane spørsmålstegn ved sammenligningene mellom Bruno Fernandes og Eric Cantona. Rio Ferdinand er uenig med sin gamle lagkamerat.

Publisert Sist oppdatert

– Fernandes har vært god og folk har sammenlignet ham med Eric Cantona og så videre. Men Fernandes gjorde ikke mye i kveld, og det er det de store spillerne gjør i storkampene. Cantona var avgjørende i storkampene og skaffet trofeer, uttalte Keane etter 0-2-tapet for City.

Da lagene møttes igjen på søndag, scoret Fernandes på straffespark etter to minutter og bidro til at Manchester United reiste hjem med 2-0 og tre poeng fra Etihad.

Ferdinand elsker det han ser av portugiseren, og er i motsetning til Keane ikke redd for å trekke fram spillere som Cantona og Robin van Persie.

– Jeg elsker måten han leder på og tar ansvar. Det er ikke mange som har hatt den samme innflytelsen på et lag som det han har hatt, sa Ferdinand i sin podkast.

– Vi kan nevne noen, som Van Persie og Cantona i United, og Mohamed Salah i Liverpool. Men Fernandes har kommet inn og endret hele dynamikken i Manchester United.

– Fra et fanperspektiv var klubben alvorlig syk en periode. Alt var mørkt, og det var dårlig stemning. Så kom Fernandes inn med alle målpoengene sine.

– Jeg bare elsker måten han spiller på og holdningene hans. Ja, han gir bort ballen for ofte, men det er det som skjer når du tar risiko.

Også før søndagens Manchester-derby var Keane ute og kritiserte Fernandes. I Sky Sports-studio hadde iren en lang debatt med Graeme Souness og Micah Richards om portugiserens kroppsspråk.

– Det er respektløst å kaste oppgitt på armene når du blir byttet ut og en medspiller skal inn. Vi snakker om en leder her, sa Keane blant annet.

– Ikke være en baby. Hvis han produserer mot et strålende City-lag skal vi rose ham. Hvis ikke, bør han være klar. Ferdig snakket.

Straffedebatt

Ferdinand kjøper heller ikke teorien om at straffescoringene til Fernandes gir et skjevt bilde av virkeligheten.

– Du må være sterk mentalt for å ta de straffene, og det er Fernandes, sa Ferdinand.

Før oppgjøret mot Manchester City ristet også Fernandes på hodet av kritikernes argumenter.

– Denne sesongen har jeg scoret mot Tottenham, men folk mener straffer ikke teller, så da endte vel kampen 6-0 og ikke 6-1, sa Fernandes.

Tilfeldighetene vil ha det til at Fernandes scoret sitt 18. straffemål på Etihad, noe som betyr at han ligger likt med Cantona og Albert Quixall. Bare Ruud van Nistelrooy (28) og Wayne Rooney (27) har flere scoringer, men ingen spillere i klubbens historie har bedre statistikk fra straffemerket enn portugiseren. Fernandes står med én bom mot Newcastle.

Scoringen på Etihad var for øvrig det tidligste baklengsmålet for Manchester City på hjemmebane siden Steed Malbranque scoret for Fulham på Maine Road i 2003.

SCORING: Bruno Fernandes har scoret på straffe i storkampene mot Tottenham og City denne sesongen.
SCORING: Bruno Fernandes har scoret på straffe i storkampene mot Tottenham og City denne sesongen.

Scholes fornøyd med midtbanen

Paul Scholes dro på sin side fram Fred og Scott McTominay i sin analyse av Manchester-derby i et Premier League-program.

– Det var avgjørende å treffe med midtbanen mot Manchester City, og det lyktes de med. Fred og McTominay hadde en stor oppgave, men de var kompakte og nektet City rom, sa Scholes.

– De vant ballen og lyktes med bruddene også. Det fungerte perfekt. Citys beste spillere er Kevin De Bruyne og Ilkay Gündogan, så om du stopper dem har du gjort mye av jobben. De to City-spillerne klarte ikke å styre kampen.

GODE: Paul Scholes var fornøyd med det Fred og Scott McTominay leverte mot byrivalen.
GODE: Paul Scholes var fornøyd med det Fred og Scott McTominay leverte mot byrivalen.
Powered by Labrador CMS