plceltrangers

Droppet Superligaen – henter Celtic og Rangers?

Publisert Sist oppdatert

Det ble ingen europeisk Superliga på de største engelske klubbene, men de er samtidig klare på at utvikling må til.

The Suns Martin Lipton har en stor sak torsdag om at klubbene nå i stedet ser på muligheten (igjen) for å hente skotske Celtic og Rangers til Premier League, i det som i så fall kanskje kan kalles en britisk Superliga.

Den endringen skal stå øverst på ønskelista til de største klubbene, og i motsetning til Superligaen så vil et slikt grep trolig få støtte fra både FIFA, UEFA og den britiske regjeringen.

FIFA har for eksempel allerede støttet forslagene om fusjon mellom den nederlandske og belgiske ligaen, men har også vært positiv til en fusjon mellom Major League Soccer-klubbene (USA) og den meksikanske ligaen.

Celtic og Rangers skal også være svært interessert i å bli med i Premier League, siden de da får ta del i det som nå er den mest lukrative ligaen i hele verden.

bsl

Det heves også i saken at rivalene til Celtic og Rangers i Skottland vil godta at de to storklubbene drar siden det vil gi dem muligheter de frem til nå egentlig ikke har hatt selv i hjemlig liga.

Den britiske regjeringen kan også se på dette som et positivt grep for å forhindre den skotske uavhengighetskampen, samtidig som Premier League vil kunne tjene på den globale fanbasen til de skotske storklubbene, som er stor.

Andre vurderinger er å kutte Premier League til 18 lag, og muligens også avslutte sesongen med at topp fire møtes i play off.

18-lagsligaen er imidlertid omstridt, siden to lag dermed mister sin del av den gigantiske Premier League-kaka, men har egentlig alltid vært en fremtidig plan for Premier League.

Det høres imidlertid mildt sagt vanskelig ut å se for seg en fremtid der flertallet av Premier League ønsker to skotske klubber velkommen samtidig som størrelsen på ligaen krymper.

Som alle forstår så ligger nok også disse planene og endringene litt frem i tid, men akkurat som supportere nå føler at en ball har begynt å rulle for endringer så kan denne siste uka kanskje også innebære at baller andre steder ruller på med en viss fart.

Powered by Labrador CMS