matavictor

Våre vurderinger om laget mot Brighton

Publisert Sist oppdatert

United spilte endelig en bra kamp igjen, da Brentford ble slått 3-0 hjemme mandag.

Lørdag kveld klokka 18.30 skandinavisk tid spilles sesongens nest siste kamp, borte mot Brighton.

Da er det store spørsmålet: Får vi noe som likner på Brentford-kampen eller får vi noe som likner på de mer miserable ukene før det?

United ser ut til å ende på 6. plass denne sesongen, men det er fortsatt noen muligheter for å både klatre og falle fra den posisjonen, avhengig av andre resultater.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Kaptein Harry Maguire er tilbake i United-troppen, etter at han har trent for fullt siden onsdag etter sine kneproblemer.

Det er imidlertid ventet at Marcus Rashford og Eric Bailly er uaktuelle. Rashford har pådratt seg bronkitt. Bailly har ryggproblemer.

Aaron Wan-Bissaka skal være tilbake i trening igjen og sånn sett tilgjengelig, etter at han har manglet de siste kampene.

Fra før av er Luke Shaw, Paul Pogba og Jadon Sancho ute med skader, mens Mason Greenwood er ute av spill på ubestemt tid.

Det virker å være tre hovedspørsmål: 1) Går kaptein Maguire rett inn på laget igjen, og 2) Går Fred inn på midtbanen igjen etter en hel treningsuke, og 3) Beholder Juan Mata plassen etter storspillet sist?

For oss blir det nei, ja og ja!


David de Gea – Hvis alt er avklart med tabellplassering så kan det kanskje hende at Dean Henderson får sin første ligakamp for sesongen mot Crystal Palace om et par uker, men vi sliter med å se at det skjer så lenge det faktisk er ting på spill.

Diogo Dalot – Har gjort høyrebacken til sin de siste ukene. Langt ifra feilfri, men sentral bak to scoringer og ok kontroll defensivt mot Brentford sist. Siden Wan-Bissaka kun har hatt tre dager med trening etter en periode på sidelinjen så kan vi ikke se for oss et skifte her.

Victor Lindelöf – Solid kamp mot Brentford sist, der United ikke slapp til altfor mye og forsvarsspillet egentlig ble bedre og bedre utover i kampen. Vi gir ham derfor fornyet tillit. Hvorfor bryte opp det som fungerte – selv om alternativet er kapteinen. Men: Hvis så skjer så er det nok – som alltid – Lindelöf som ofres.

Raphaël Varane – Tapte en tidlig hodeduell som kunne gitt baklengs sist, men ellers like solid som sin svenske makker. Har når han har vært helt skadefri vel alltid også vært inne på laget under Rangnick.

varane23433

Alex Telles – Målgivende fra corner til Varane sist, men egentlig nok en kamp uten å overbevise. Samtidig er Shaw ute. Rangnick har forsøkt seg med Dalot på venstre uten å lykkes og bak er det bare unge Alvaro Fernandez. Dermed må det bli en ny kamp for brassen.

Scott McTominay – Har måttet løse ulike roller de siste månedene, avhengig av om Nemanja Matic spiller eller ikke, men med Fred tilbake så tror vi at det blir en ny kamp bakerst på midtbanen for skotten.

Fred – Har vært den mest stabile og langt på vei beste utespilleren under Rangnick, i alle fall frem til Cristiano Ronaldo har funnet formen. Slet med skade, men skal nå ha en uke tilbake på treningsfeltet. Dermed tror vi at han erstatter Matic på den sentrale midtbanen.

fredtra

Anthony Elanga – Målgivende sist, etter en positiv angrepskamp fra United. Siden den gangen er alternativet Rashford ute, og da er det egentlig ikke så mange alternativer – og hvorfor forandre på det som endelig fungerte offensivt sist?

Juan Mata – Storspilte i sin første start for sesongen sist. Så spiller han sannsynligvis på siste vers i United-karrieren, men Rangnick kalte etter Brentford-kampen noe av det spanjolen leverte for «magi». United er ikke i en posisjon hvor de kan fjerne magi fra laget.

Bruno Fernandes – Etter 10 kamper uten scoring for United så fant han endelig nettmaskene i forrige kamp, fra sitt nye utgangspunkt litt ute til venstre. Var da endelig mer som den gamle Fernandes, den som har herjet for United i to år, og som med Elanga og Mata – hvorfor endre på det her når det også er så få alternativer?

Cristiano Ronaldo – Storspilte mot Brentford. Kjempet over hele banen, traff med pasninger, ordnet straffespark og scoret på det selv. Kunne hatt flere mål og målgivende pasninger og får en ny sjanse her til å score mål slik at han tar 2. plassen på toppscorerliste i Premier League. I skrivende stund ligger han på 3. plass, ett mål bak Tottenhams Son. Med to scoringer til vil Ronaldo også passere 700 klubbmål i karrieren. Det er altså alltid noe å jage for portugiseren.


Alternativene:

Er jo egentlig nevnt litt over i denne artikkelen.

Harry Maguire – Kapteinen har slitt med kneet, men er nå tilbake i trening. Likevel – hvorfor risikere noe, hvorfor endre noe som fungerte ganske bra sist, da Lindelöf og Varane fikk bedre og bedre kontroll på Brentford utover i kampen?

Nemanja Matic – Forlater United i sommer, men har gjort en bunnsolid jobb hele veien – også mot Brentford. Serberen har imidlertid stort sett vært benket når McTominay og Fred har kunnet spille og kampprogrammet ikke har vært for tett denne sesongen.

Edinson Cavani – Returnerte etter skade sist, men virker mest å være et alternativ fra benken hvis det trengs. Man må også helt tilbake til 3. januar for å finne forrige gang uruguayaneren startet sammen med Ronaldo, og nå skal jo Ronaldo være klar.

Brighton

United slo Brighton 2-0 hjemme under Ralf Rangnick midt i februar, etter scoringer av Ronaldo og Fernandes. United slet litt da før pause, men spilte en mye bedre 2. omgang.

Forrige gang United var i Brighton ble det 3-2-seier, etter en avgjørende straffe etter at dommeren først hadde blåst av kampen.

United har faktisk sju strake seirer mot Brighton i alle turneringer, men før lørdagens kamp står United også med fire strake bortetap i Premier League. Det er over 40 år siden sist det skjedde sist.

Brighton har uansett hatt en god sesong.

Laget ligger på øvre halvdel av Premier League-tabellen, og manager Graham Potter nevnes nå som en mulig Antonio Conte-erstatter i Tottenham, hvis italieneren drar derfra i sommer.

potter2323

Brighton er også i god form for øyeblikket. De slo Wolverhampton 3-0 borte i forrige Premier League-kamp, og har tatt 11 av 18 mulige poeng etter at mars ble til april. Det er bare blitt ett tap, mot Manchester City, mens seirene er kommet mot nevnte Wolves, samt Tottenham og Arsenal.

Samtidig har terminlista deres vært litt rar. Formen er altså ganske god, men det er samtidig slik at de faktisk fortsatt står uten hjemmeseier i 2022.

La oss håpe at den første ikke kommer mot United.

Potter fikk skadet midtbanespiller Enock Mwepu mot Wolves forrige uke. Jakub Moder og Jeremy Sarmiento er også ute.

Det blir sannsynligvis et gjensyn med Danny Welbeck for oss United-supportere, siden han virker å være foretrukket foran Neal Maupay for tiden. Akkurat det er litt skummelt, siden Welbeck har scoret i sine fire siste kamper mot United.

Mulig Brighton-lag: Sanchez – Veltman, Dunk, Cucurella – March, Bissouma, Caicedo, Trossard; Gross, Mac Allister – Welbeck

Powered by Labrador CMS