Fremdeles rikelig med drivstoff på tanken

Den eldste var smartest, og den eldste var best. Men Juan Mata var ikke den eneste United-spilleren som overbeviste i 3-0-seieren onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Dean Henderson – 8
Holdt nullen i 13 av 36 Premier League-kamper for Sheffield United, og har fått en strålende start på United-karrieren med null baklengs på to kamper. Våken og god på skuddet fra Jahanbaksh som fikk en lei stuss i det våte gresset. Fantastisk reaksjonsredning på skuddet fra Trossard midtveis i 2. omgang. Også trygg med ballen i beina. Utstråler ro og sikkerhet bakerst. Bunnsolid.

Diogo Dalot – 5,5
Har vært helt ute i kulden en god stund og var, ikke uventet, noe rusten. Åpnet kampen ganske stødig, men ble flere ganger avslørt på farten. Ble med på mange fine angrep, men ble flere ganger for upresis i avleveringene. Kunne notert seg på scoringslisten.

Victor Lindelöf – 7
Den eneste som også startet ligakampen mot Brighton i helgen. Klarte seg bedre her. Bryter fint flere ganger og fanger enkelt opp mange andreballer. Trengte en trygg og god dag på jobben og fikk det her.

Eric Bailly – 8
Det er ikke alltid like elegant når Bailly går i dueller, men du verden så effektivt det er. Solid i duellene, og farten hans er et viktig forsvarsvåpen for United. Reddet Dalot et par ganger, og viste at han er klar til å utfordre om en plass på laget også i serien.

Brandon Williams – 5,5
Veldig varierende. Viser glimt av strålende fotballforståelse med smarte pasninger, før han plutselig mister ballen helt unødvendig i farlige posisjoner.

Fred – 6,5
Ivrig og sentral i mye av det United gjorde. Prøver på mye og lykkes med en del. Trekkes for en del feilpasninger, men hadde to gode skuddforsøk. Så ut til å trives i det grusomme høstværet i Brighton. Fin pasning i forkant av 2-0-målet.

Scott McTominay – 6,5
Lenge relativt usynlig. Opptrådte mest som en balltriller og overlot den kretive biten til Fred og Juan Mata. Glimrende timet løp og et meget solid hodestøt da han sendte United i føringen like før pause.

Juan Mata – 8,5
Fikk kapteinsbindet i Harry Maguires fravær. Spilte sin 257. kamp for United og har med det flere United-kamper enn hele syv av onsdagens lagkamerater til sammen. 32-åringen viser imidlertid at det fremdeles er mengder av drivstoff på tanken. Kreativ og skapende og den som hele tiden søkte etter å sette fart i United-angrepet. Mata var ikke den raskeste på Amex Stadium onsdag kveld, men han var trolig den smarteste. Nydelig tempoendring da han skaffet frisparket som han selv la millimeterpresist på pannebrasken til McTominay. Lekker scoring da han besørget 2-0. En joker for Solskjær å ta med seg mot Tottenham

Donny van de Beek – 6,5
Ganske usynlig før pause, og valgte stort sett å spille på det trygge. Virket litt oppgitt over valgene til lagkameratene. God med ballen på små flater, men ikke like fremtredende som mot Luton i forrige runde. Pluss for den nydelige flikken til Matas 2-0-scoring.

Daniel James – 4,5
Burde utnyttet rommene på venstrekanten bedre, og lyktes med fint lite de gangene han fikk ballen. Fikk gjentatte ganger beskjed av kaptein Mata om å utnytte rommet bak stopperne til Brighton. Det gjorde waliseren så og si aldri. Langt frem til en plass på laget når Solskjær velger å starte med sine beste menn. Forståelig bytte.

Odion Ighalo – 5,5
Burde sendt United i føringen etter knappe 20 minutter. Skal ha ros for innsatsen, men fikk ikke all verden med hjelp av lagkameratene i presspillet. Tidvis frisk før pause, ganske usynlig etter. 

Paul Pogba – 7
Tok umiddelbart tak i kampen da han kom inn. Hadde flaksen på sin side da frisparket hans gikk via en Brighton-spiller og i mål.

Marcus Rashford – 7
Nydelig løp og initiativ som skaffet frisparket til 3-0. Frisk.

Jesse Lingard spilte for kort tid til å få karakter

Powered by Labrador CMS