utdjubel230423d

«2022/23 får enten verdens beste eller verdens verste avslutning»

Publisert Sist oppdatert

Dette er united.no-journalist Håkon Aaberges kampkommentar etter straffeseieren på Wembley.

Jeg følte alt talte imot United i straffekonkurransen

Bruno Fernandes ble byttet ut i ekstraomgangene på Wembley, og både Christian Eriksen og Anthony Martial hadde på det tidspunktet også blitt byttet ut.

Jeg skulle gjerne hatt alle tre med i straffekonkurransen.

Bruno og Martial ville fort tatt de to første straffesparkene om jeg skulle bestemt rekkefølgen.

Da det i tillegg var Brighton som skulle ta den første straffen (statistisk sett en enorm fordel så lenge en scorer, slik de gjorde), og det var foran Brighton-fansen, så følte jeg at mye talte mot United-seier.

At David de Gea stod i Uniteds mål hjalp heller ikke. Han hadde en meget god kamp for United, men straffer og straffekonkurranser er vel ikke akkurat hans favoritting.

På toppen av det hele hadde United vunnet bare én av klubbens siste åtte straffekonkurranser – og det var mot Rochdale.

Se straffene:

  

Heldigvis hadde United glemt igjen nervene på flyet fra Sevilla, og samtlige United-spillere scoret.

La oss hylle hele gjengen (og kanskje spesielt Sancho og Rashford, som har dårlige erfaringer fra straffekonkurranser på Wembley):

  • Casemiro
  • Diogo Dalot
  • Jadon Sancho
  • Marcus Rashford
  • Marcel Sabitzer
  • Wout Weghorst
  • Victor Lindelöf
weghorstmarch230423
THE KISS OF DEATH: Wout Weghorst kysser ballen før han leverer den til Solly March.

Favoritten tapte på Wembley

Brighton gikk faktisk inn i denne kampen som favoritter hos oddsselskapene.

Undertegnede sjekket Oddschecker i forkant av kampen, og av 18 oddsselskap de leverte kampodds fra, så var det høyest odds for United-seier hos samtlige.

Tapet i Sevilla, og stoppersituasjonen i United, er nok hovedgrunnene til det, og det er jo ingen tvil om at United har mye mindre å spille på når Varane/Martínez mangler-. Brighton kontrollerte store deler av kampen, og United hadde mindre etablert angrepsspill enn til vanlig – selv om United definitivt jobbet seg inn i kampen, og var vel så nære et avgjørende mål i ordinært spill som det Brighton var.

Det var hyggelig at lille United kunne overraske litt ved å slå ut Brighton.

Brighton er et meget godt lag, så det var ingen overraskelse at det ble jevnt på Wembley – spesielt ikke siden United hadde fått mye mindre hvile enn Brighton siden forrige kamp.

Brighton & Hove Albion v Manchester United: Emirates FA Cup Semi Final
VAR FAVORITT FØR KAMPEN: Brighton og De Zerbi.

De Gea og stopperne bestod testen

David de Gea løste vel egentlig alt mye bedre enn i Sevilla. Spanjolen er fortsatt en meget god keeper, selv om han har sine begrensninger.

Luke Shaw og Victor Lindelöf var også blant Uniteds beste spillere, mot et Brighton-lag som det ofte er svært vanskelig å forsvare seg mot.

Kanskje vil det være behov for Harry Maguire i enkelte kamper fremover, men Lindelöf/Shaw-duoen peker seg ut som duoen United bør satse på frem til Varane forhåpentligvis er tilbake før sesongslutt.

Ekstra passende var det egentlig at Lindelöf fikk æren av å avgjøre kampen til slutt.

Brighton & Hove Albion v Manchester United: Emirates FA Cup Semi Final
FORTJENTE Å AVGJØRE: Victor Lindelöf.

Ingen drømmereprise for Martial

Mange United-supporteres beste Martial-minne skjedde for akkurat sju år siden i dag, da franskmannen sendte United til FA-cupfinalen ved å avgjøre semifinalen mot Everton på Wembley på overtid.

Denne gangen kunne han også slått til med en overtidsscoring – i den første omgangen – men det ble aldri veldig farlig med Martial denne gangen.

Han ble erstattet av Sancho med noen minutter igjen av ordinær tid, og det ble ingen drømmereprise for Uniteds nummer ni.

Heldigvis scoret erstatteren hans – og alle de andre United-spillerne – i straffekonkurransen.

martial230423b
MÅLLØS: Anthony Martial.

2022/23 får enten verdens beste eller verdens verste avslutning

Erik ten Hag har ført United til nok en cupfinale, og forhåpentligvis får den samme utfall som den første.

Alternativet er nemlig ikke spesielt trivelig å tenke på. 

Manchester City blir nemlig motstander i FA-cupfinalen lørdag 3. juni, og Pep Guardiolas lag er favoritter i den finalen.

Med andre ord: United-sesongen ender enten på grusomt vis, eller på fantastisk vis, og det er ikke noe mellom der. At City på det tidspunktet potensielt kan være favoritter til å vinne trippelen, gjør ikke akkurat kampen mindre betydningsfull.

La oss drømme om at Erik ten Hag fortsetter sin gode Wembley-statistikk.

villg
UNITED-JUBEL PÅ WEMBLEY: Forhåpentligvis ender det med slike scener igjen i starten av juni.

Ellers:

  • Dette var David de Geas 536. kamp for United, og han er med det forbi Tony Dunne (535). Nå er det bare sju spillere som har flere kamper for klubben enn De Gea.
  • Anthony Martial spilte sin 290. kamp for United. Han er med det forbi Kevin Moran (289), mens han nylig også har passert Frank Stapleton (288) og Juan Mata (285).
  • Dette var Freds 204. opptreden for United, og han er dermed bare én kamp bak sin gamle midtbanepartner Scott McTominay (205).
  • Bruno Fernandes spilte sin 176. kamp for United – like mange som Jesper Olsen endte med, og én kamp bak Duncan Edwards og Marouane Fellaini (177 kamper hver).
  • Dette var Aaron Wan-Bissakas 153. kamp for United. Han har med det passert Dwight Yorke (152), og har nå like mange kamper som en annen av spissene fra trippelsesongen, nemlig Teddy Sheringham.
  • Diogo Dalot spilte sin 102. United-kamp, og er dermed én kamp bak en annen forsvarsspiller, nemlig Henning Berg.
  • Jadon Sancho spilte sin 70. kamp for United. Det er samme antall som Mark Robins (best husket for målet mot Nottingham Forest som «reddet» Fergusons jobb) fikk.
  • Casemiro spilte sin 42. kamp for United, og har med det tangert Andy Ritchie.
  • Christian Eriksen har nå spilt 36 ganger for Manchester United, og har med det spilt like mange kamper som kulthelten Federico Macheda, mens han har passert Bastian Schweinsteiger (35).
  • Dette var Tyrell Malacias 34. opptreden for United, og han har dermed nå like mange kamper som John Sivebæk.
  • Wout Weghorst spilte sin 24. kamp for United, og har med det passert Gerard Pique, Odion Ighalo og Ben Foster (som alle endte med 23). Han har nå like mange kamper som bl.a. Michael Clegg.
  • Marcel Sabitzer spilte sin 15. United-kamp, og har med det passert spillere som Keith Gillespie, Michael Stewart, Ben Thornley, Giuseppe Rossi og Cameron Borthwick-Jackson (som alle fikk 14).

PS. Hvordan klarte Craig Pawson å la være å gi gult kort til Brighton før på overtid av den andre omgangen…? Et lite mirakel på Wembley denne aprilsøndagen, det der!

Powered by Labrador CMS