«Aller mest stolt på vegne av John Murtough»

Publisert Sist oppdatert

Av: Oli Wintonoversatt av Tommy Flatby

La oss starte med den gode dagen vi hadde på Old Trafford onsdag kveld.

Der ble jeg oppvartet i det berømte styrerommet bakerst i direktørlosjen. Jeg hadde aldri vært der før, og jeg må få sagt at samlingen av historiske United-gjenstander som pryder eikeveggene der inne er helt fantastisk.

Høytstående folk i United-hierarkiet sirkulerte, og både tidligere og nåværende spillere minglet mens de ventet på at lagene skulle entre banen.

Selve styrerommet er et privat rom bakerst i losjen, mens Sir Alex Ferguson, David Gill, Mike Edelsen og andre fremtredende figurer slo i hjel tiden ute i selve losjen.

GGP
SÅ BARNEBARNET AVGJØRE: Besteforeldrene til Alejandro Garnacho fikk se barnebarnet avgjøre Youth Cup-finalen med sine to scoringer på tampen av oppgjøret. Foto: Oli Winton.

Premier League krever at det skal være et styrerom og en direktørlosje på klubbenes stadioner, og at begge skal ha seter sammen på VIP-tribunen.

Jeg ble vist inn i direktørlosjen, et nydelig rom, med tilhørende sitteplasser midt på hovedtribunen. Jeg møtte på United-direktørene i lobbyen, og de fleste av dem ble henvist til styrerommet, med mer formell servering.

AmexWinton
DRØMMEPLASSER: Dette er utsikten Oli Winton hadde fra direktørlosjen på Falmer da United tapte mot Brighton forrige helg. Foto: Oli Winton.

Som du sikkert kan se for deg på et såpass moderne stadion, var servicen, maten og gjestfriheten utmerket. Det ble heller ikke verre av at mange av gjestene var United-fans.

Da vi fant plassene våre, ble jeg nesten satt ut over hvor imponerende de var sammenliknet med Old Trafford. Det var store, myke lenestoler, noen av dem med individuelle skjermer, og fantastisk utsikt.

Jeg hadde plass rett ved siden av David Weir, Brightons tekniske direktør, og på tvers av midtgangen satt Brighton-eier Tony Bloom. United-delegasjonen, med blant andre Richard Arnold, John Murtough, Bryan Robson, Albert Morgan og Mike Phelan, satt rett foran meg.

Etter min mening klarte hjemmelagets representanter å feire at United ble revet til fillebiter på en måte som fortsatt var respektfull overfor sine gjester. Uniteds representanter satt i all hovedsak stille og i taushet, noe de dessverre har blitt vant til å gjøre denne sesongen.

ronbr
NY YDMYKELSE: Bortekampen mot Brighton ble enda et bunnpunkt for United denne sesongen. De rødkledde slapp inn fire for sjette gang denne sesongen.

Supporterne i borteseksjonen ga klart og tydelig uttrykk for sinne og frustrasjon, men jeg følte ikke at jeg kunne være altfor høylytt fra plassen min.

Alt i alt ble det en minneverdig uke, med interessante samtaler med flere høytstående United-personer. Men uansett hvor fantastisk Youth Cup-trofeet er, er det bare en midlertidig distraksjon fra at United denne sesongen har slitt med å i det hele tatt klore seg til Europa League.

Det er ikke der vi skal være.

Om Oli Winton

Oli Winton skriver innlegg for united.no. Han er komitémedlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust, og er også én av sju United-supportere i det nyutnevnte rådigvende supporterstyret i United. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent. Han har kjennskap til mye av det som foregår i United, og vil i denne spalten spesielt skrive om supporter-/klubb-relasjon og billettspørsmål, og da selvsagt sett fra engelsk side.

Her kan du lese flere saker fra Oli Winton på united.no.

FACEBOOK

Powered by Labrador CMS