Målfest for U23-laget – fem ulike målscorere

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds U23-lag storspilte tidvis mot Brighton på bortebane fredag ettermiddag.

Det ble til slutt 5-2, og United hadde fem forskjellige målscorere: Hannibal Mejbri, Shola Shoretire, Mark Helm, Álvaro Fernández og Arnau Puigmal.

United var svake det første kvarteret etter pause, da Brighton hadde to raske reduseringer (etter at United hadde ledet 3-0), men ellers var United stort sett klart best, og Neil Woods lag tok dermed sin andre seier på rad i Premier League 2.

Facundo Pellistri var ikke med i U23-troppen slik som tidligere varslet. Ingen andre A-lagsspillere var heller involvert.

UNITED-SJEF: Neil Wood.
UNITED-SJEF: Neil Wood.

God start av United

United startet godt i Brighton, og Elanga kom seg blant annet til en brukbar sjanse ganske tidlig.

Det var helt fortjent da United tok ledelsen i kampens åttende minutt.

Hannibal ble spilt flott gjennom i midten av Arnau Puigmal, for anledningen vingback i en 3-5-2-formasjon, og franskmannen var kald alene med keeper.

Ikke imponerende forsvarsspill, men uansett en meget god start av United.

Shoretire doblet ledelsen

Det andre målet var delvis et resultat av våkne United-spillere, men det var også definitivt et resultat av svakt keeperarbeid.

Brighton-keeperen brukte lang tid med ballen, og lot en jagende Anthony Elanga komme helt oppi ham, og svensken klarte å blokkere utsparket fra keeperen. Ballen havnet hos Shola Shoretire, som hadde et åpent mål fremfor seg, og som ikke hadde noe problem med å sende ballen i nettet fra en slik drømmeposisjon.

Dermed stod det 2-0 til United.

LES OGSÅ: Class of 2020: Talentet som har slått alle rekorder
LES OGSÅ: 
Class of 2020: En svensk Martial med hodet på rett plass

United fortsatte å skape sjanser, og både Hannibal Mejbri, Mark Helm (som absolutt burde scoret) og Anthony Elanga kunne fort lagt på til 3-0 for United.

SHORETIRE: Doblet Uniteds ledelse.
SHORETIRE: Doblet Uniteds ledelse.

Helm fikset 3-0

Den største av de nevnte sjansene var det Mark Helm som hadde, og han var nok misfornøyd med seg selv da han kom seg til en fin scoringsposisjon, og så sendte ballen et stykke over mål. Han kan bedre enn det.

Derfor var det nok deilig for Helm at det var akkurat han som fikk det tredje målet.

Arnau Puigmal spilte meget godt på høyresiden, og fikk ballen av Elanga, og slo et lavt og farlig innlegg som havnet hos Helm, som denne gangen avsluttet godt. 3-0 for United.

Kort tid etter hadde Elanga en kjempesjanse etter å ha blitt spilt frem av samme Puigmal, men skuddet gikk like utenfor.

HELM OG PUIGMAL: Begge kom på scoringslista i fredagens kamp.
HELM OG PUIGMAL: Begge kom på scoringslista i fredagens kamp.

Et helt annet Brighton-lag etter pause

Brighton startet andreomgangen klart best best, og hadde to store sjanser til å redusere før de fikk straffespark da Mark Helm la en Brighton-spiller i backen.

Keeper Paul Woolston gikk riktig vei, men Jensen Weirs straffespark gikk i mål.

Like etterpå ga United bort ballen, og Brighton kom seg rundt på høyresiden og fikk slått inn, og der var sannelig Weir igjen.

Plutselig hadde det gått fra 0-3 til 2-3 like før vi rundet en time spilt av kampen, og United måtte virkelig våkne.

United slår tilbake

United begynte å gjøre bytter: Først kom Joe Hugill inn for Mark Helm, og så kom et tvungent bytte da Harvey Neville kom inn for en skadet Luca Ercolani.

Det førte også til et formasjonsskifte, og United gikk tilbake til en forsvarsfirer, og da skulle en kanskje tro at Álvaro Fernández ville få færre sjanser offensivt enn som vingback…?

Neida – spanjolen ble omtrent umiddelbart etter formasjonsskiftet med fremover, og han fikk nok rom til at han kunne skyte, og han fyrte av fra distanse, og til tross for at det var med feil fot klarte ikke keeper å stoppe skuddet, og United hadde en tomålsledelse igjen.

MÅLSCORERBACK: Álvaro Fernández.
MÅLSCORERBACK: Álvaro Fernández.

En annen spanjol stod for 5-2-målet: Hannibal Mejbri spilte gjennom Arnau Puigmal (som nå spilte på midtbanen), og han avsluttet kaldt og rolig, og sørget for at tremålsledelsen var tilbake.

Det ble kampens siste mål, og United vant 5-2, og spilte i det hele tatt stort sett en veldig god fotballkamp.

U23: Brighton 2–5 (0-3) Manchester United

Premier League 2
The Amex Elite Football Performance Centre

Mål: 0-1 Hannibal (8.), 0-2 Shola Shoretire (17.), 0-3 Mark Helm (36.), 1-3 Jensen Weir (str. 58.), 2-3 Weir (59.), 2-4 Álvaro Fernández Carreras (70.), 2-5 Arnau Puigmal (83.).

Manchester United: Paul Woolston – Luca Ercolani (Harvey Neville, 69.), Will Fish, Reece Devine – Arnau Puigmal, Ethan Galbraith (Charlie McCann, 86.), Hannibal Mejbri, Mark Helm (Joe Hugill, 65.), Álvaro Fernández Carreras – Shola Shoretire, Anthony Elanga.
Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, Connor Stanley.

LIVE:

1: Kampen er i gang.

8: MÅL! Hannibal Mejbri sender United i ledelsen. United har vært best hittil, og finner mye rom i Brighton-forsvaret. Hannibal spilles gjennom i midten, og avslutter lavt, og United leder 1-0. Det var vel vingback Puigmal som slo pasningen.

17: MÅL! Brighton-keeperen nøler for lenge med ballen, og Anthony Elanga får blokkert utsparket hans, og Shola Shoretire plukker ballen opp og kan sette den i det åpne målet!

25: Brighton sliter med å håndtere Hannibal. Franskmannen kom seg til et brukbart skuddforsøk fra distanse nå. Han finner mye rom i området fremfor Brighton-forsvaret.

28: Stor sjanse for Mark Helm. Får vendt av mange i Brighton-boksen, og får tid til å skyte, men skuddet er svakt, og går over.

36: MÅL! Mark Helm øker til 3-0 for United! Elanga slår ut til Puigmal, som slår et strålende lavt innlegg til Helm, som setter ballen i mål. Glimrende United-spill.

39: United med fint angrep regissert av Shola Shoretire. Brighton med en svak klarering som havner hos Puigmal, som

40: Kjempesjanse for Elanga etter å ha blitt spilt gjennom av Puigmal, som har vært livsfarlig hele kampen. Dessverre gikk svenskens skudd like utenfor.

45: Brighton setter ballen i mål, men assistentdommeren har vinket. Offside. Det ville vært helt mot spillets gang, selv om de har vært så vidt frempå noen ganger. United har nemlig vært klart best her.

PAUSE. 

46: Andre omgang er i gang. Ingen bytter for Uniteds del, så vidt vi fikk med oss.

47: Brighton med kjempesjanse nesten med en gang. Får slått inn fra høyre etter å ha kommet seg inn bak Reece Devine, men spissen fremfor mål klarte ikke å treffe ballen.

56: Straffe til Brighton. Mark Helm som laget straffen. De hadde for øvrig nettopp en ny stor sjanse også.

58: MÅL. Jensen Weir setter straffesparket i mål. Woolston gikk riktig vei.

59: MÅL. Jensen Weir med to mål på svært kort tid! Brighton kommer seg altfor lett rundt på høyresiden, og Weir er umarkert på motsatt side.

64: United har hevet seg litt igjen nå. Og om noen lurer: ja, Jensen Weir er sønnen til David Weir.

65: BYTTE: Joe Hugill kommer inn for Mark Helm.

68: Luca Ercolani er nede med skade, og må nok ut.

69: BYTTE: Harvey Neville inn for Ercolani. Kanskje det fører til et formasjonsskifte? Mulig 4-2-3-1 eller noe sånt passer bedre nå.

70: Ser ut som en forsvarsfirer nå, ja.

70: MÅL! Álvaro Fernández Carreras scorer! Plutselig får han mye rom, og han smeller til med høyrefoten fra distanse, og keeper Walton klarer ikke å stoppe den. Flott mål av spanjolen!

83: MÅL! Arnau Puigmal får et fortjent mål! Spilles fint gjennom av Hannibal Mejbri, og United har en tremålsledelse igjen.

86: BYTTE: Charlie McCann kommer inn for Ethan Galbraith. Galbraith, som er tatt ut på det nordirske A-landslaget, har hatt en god kamp igjen.

91: Charlie McCann med skudd etter å ha driblet i trangt område i Brightons felt, men godt keeperarbeid sørger for at det blir hjørnespark (som det ikke blir noe av).

SLUTT.

Powered by Labrador CMS