Brentford FC v Manchester United - Premier League

«United kan ikke være den mest fristende destinasjonen for noen akkurat nå»

Publisert Sist oppdatert

Her er united.no-journalist Håkon Aaberges kampkommentar etter det brutale nederlaget mot Brentford.

Ingenting formildende

Jeg vet ikke hva slags sesongstart Erik ten Hag så for seg, men jeg tviler på at det var dette.

Det var bortimot ingenting formildende med den første omgangen på Brentford Community Stadium. I alle fall ikke defensivt.

Samtlige av United-spillerne utpå banen ville vært gode nok til å spille for Brentford, og de fleste Premier League-lag. Det bare så ikke slik ut. Mange av dem gjør det bra for sine respektive lag på landslag, men de ser ikke ut som landslagsspillere når de tar på seg United-drakta.

Manchester Evening News’ sin dom over spillerne i pausen sa egentlig sitt – samtlige av spillerne fikk karakteren 0, og dommen var brutal.

Så var andreomgangen litt bedre, eller mindre horribel, men det skal lite til, og er ikke noe de fortjener honnør for når situasjonen er slik at en allerede ligger under med fire. Da forventer en mer.

Lokalavisas pausedom:

Kampen

Er De Gea god nok?

David de Gea ble kåret til Uniteds beste spiller forrige sesong, men det var ikke selvsagt at han var førstekeeper i det hele tatt. Det er ikke godt å si hvor mye spilletid han ville fått om Dean Henderson ikke hadde blitt smittet av Covid-19 i forkant av sesongen.

Han er førstekeeper igjen, og det ganske soleklart siden Henderson er lånt ut, og denne sesongen gir det kanskje mindre mening enn i den forrige.

Under Erik ten Hag skal nemlig United spille ganske ballbesittende fotball, og De Gea mestrer rett og slett ikke det spesielt godt. Det er ikke uten grunn at Spania har vraket ham, eller at andre topplag har gått for andre type keepere, og Brentfords andre mål var et resultat av at De Gea ga ballen til Eriksen i en posisjon hvor dansken ikke burde fått ballen.

Det hjelper selvsagt heller ikke at De Gea på det tidspunktet allerede hadde tabbet seg ut på det første målet – i tillegg til at han hadde skylden for 0-2-målet i serieåpningen, og da også fremstod passiv på 0-1.

United trenger en ny keeper, og det er vel egentlig ting som tyder på at det er mer enn en andrekeeper United trenger. David de Gea er rett og slett ikke god nok til å spille denne fotballen. Når De Gea i tillegg slipper inn mål som det første mot Brentford, så er han enda et svakt punkt på et lag som knapt har noe annet enn svake punkt akkurat nå.

Se 1-0-målet:

Hva tenker Frenkie de Jong og andre overgangsmål?

United trenger forsterkninger. Akkurat det er det vel få som vil protestere på etter å ha sett det United viste denne lørdagen.

Men hva i alle dager tenker Frenkie de Jong når han ser hvordan United svikter? Hva tenker Adrien Rabiot? Hva tenker andre spillere United er interessert i? 

De ser at gode spillere går til klubben, og at utviklingen går helt feil vei for de spillerne. De ser i beste fall stagnasjon.

Om en legger fra seg United-brillene litt, så ser en at United ikke kan være den mest fristende destinasjonen for noen akkurat nå.

dejong3242
DE JONG: Det er ikke rart at De Jong eventuelt er skeptisk til å dra til Manchester United. Det handler trolig om mer enn bare Champions League på kort sikt.

Bare City igjen for Brentford

Når vi taper med så mange mål, så kan ikke dette regnes som noe spesielt formildende, men Brentford er ganske gode mot topplag.

Både Arsenal, Liverpool, Chelsea og Tottenham opplevde å få trøbbel mot Brentford forrige sesong. Brentford vant enkelt hjemme mot Arsenal, og spilte uavgjort hjemme mot Liverpool og Tottenham, mens de også smadret Chelsea 4-1 på Stamford Bridge.

Manchester-lagene hadde derimot full pott mot Brentford i 2021/22-sesongen, men nå røk altså United på en stygg smell. Dermed er det bare City de ikke har tatt poeng mot av storklubbene etter opprykket.

Brentfords kamper med poeng mot topp seks-lagene:

  • Brentford 2-0 Arsenal
  • Brentford 3-3 Liverpool
  • Chelsea 1-4 Brentford
  • Brentford 0-0 Tottenham Hotspur
  • Brentford 4-0 Manchester United

Uansett: dette handlet definitivt ikke bare om et godt Brentford-lag. Det handlet også om at United-lag som ikke var i nærheten.

brentfordjubel130822

Ellers:

  • Harry Maguire spilte sin 146. kamp for Manchester United, like mange som trioen Noel Cantwell, Mike Phelan og Paul Parker endte med.
  • Diogo Dalot spilte sin 67. United-kamp, like mange som Warren Bradley og Pat Dunne fikk.
  • Donny van de Beek spilte sin 52. United-kamp, og er med det likt med blant andre Michael Owen, og har én kamp færre for klubben enn Memphis Depay og Zlatan Ibrahimovic.
  • Jadon Sancho har nå spilt 40 kamper for Manchester United, samme antall som David Bellion fikk.
  • Raphaël Varane har nå spilt 30 kamper for Manchester United, samme antall som bl.a. Ralph Milne, Darren Ferguson og Timothy Fosu-Mensah.

Powered by Labrador CMS