Skandinavia

Første helskandinaviske trenerduell i Premier League neste sesong

Danske Thomas Frank har ledet Brentford til Premier League.

Publisert Sist oppdatert

Det ble klart etter playoff-finalen lørdag kveld. Der tok «biene» fra vest-London seieren over walisiske Swansea med sifrene 2-0.

De røde- og hvitstripede fikk en pangstart på kampen da de fikk straffespark i kampens niende minutt. Ivan Toney, som hadde scoret 31 mål i løpet av Championship-sesongen, flest av alle på de tre øverste nivåene i engelsk fotball, gjorde ingen feil og ekspederte ballen i mål.

Ti minutter senere doblet danske Emiliano Marcondes ledelsen for Brentford, som dermed hadde gått langt i å sikre seg en Premier League-kontrakt. Sluttspurten til Swansea uteble, og den siste rest av walisernes håp forsvant nok med Jay Fultons røde kort midtveis i den andre omgangen.

Brentford avsluttet Championship-sesongen på tredjeplass, med syv poeng og 20 i målforskjell ned til nettopp Swansea på fjerdeplass, og sånn sett er det vel også «riktig» lag som vant den siste plassen på øverste nivå.

BF (5)
GLAD GJENG: Brentford-spillerne kan feire opprykk til Premier League.

Franks mannskap var også ekstremt nære å vinne fjorårets opprykksfinale, men den gang ble Fulham for sterke i ekstraomgangene.

Nå er den danske treneren altså endelig på vei opp til Premier League.

Der møter han blant andre den norske United-treneren Ole Gunnar Solskjær, i det som blir det første oppgjøret mellom to skandinaviske managere på øverste nivå i engelsk fotball – så fremt begge to er trenere i sine respektive klubber når den tid kommer, uten at det er grunn til å tro noe annet.

De to andre nyopprykkede lagene er for øvrig Norwich og Watford, mens Sheffield United, West Bromwich og Fulham går andre veien.

Powered by Labrador CMS