«Setter ikke en eneste fot feil og tar opp kampen om fast plass»

Her er Anders Fladstads kampkommentar etter 1-0-seieren mot Bournemouth.

Brasiliansk kunstverk

Casemiro imponerer stadig og viser at han kan så mye mer enn bare å vinne ball, bryte opp spillet og være den viktige stabilisatoren som han er på Uniteds midtbane.

Gjorde akkurat som han gjorde i hjemmemøtet og ga United ledelsen 1-0 og det på meget lekkert vis.

Etter ti minutter tok brassen turen fra dypet og inn i boks, noe Christian Eriksen selvsagt plukket opp og vippet ballen mot Casemiro som, etter at ballen en liten berøring fra Bournemouth-stopper Senesi, kastet seg rundt og klinket ballen opp i nærmeste vinkel med en akrobatisk volley.

Jeg blir stadig imponert over hvor mye Casemiro har i verktøykassen. Det er så deilig å se Casemiro spille fotball når han har dagen.

Påskrudd og trygg kampen gjennom også etter scoringen og er på rett plass hele tiden og rydder opp slik som vi har blitt vant til. Spiller gode og progressive pasninger fremover i banen og setter opp medspillere gang på gang.

AKROBAT: Casemiro.

Traff på inngangen

Erik ten Hag valgte å stille med de samme elleve som startet hjemme mot Wolverhampton for en uke siden.

De aller fleste, undertegnede inkludert, forventet at Alejandro Garnacho skulle få en sjanse til å skinne fra start etter at nyheten om at Marcus Rashford hadde blitt syk om ikke var aktuell sprakk.

Garnacho kom innpå og avgjorde som kjent den forrige kampen med å sette inn 2-0 på overtid mot Wolves.

Ten Hag valgte likevel å starte med Jadon Sancho og Luke Shaw på venstresiden. Shaw løp i garderoben med ti minutter igjen av oppvarmingen og Malacia ble drillet sammen med laget, men den allsidige backen ble likevel klarert for spill.

United startet godt, med en intensitet som var høyere enn det et sikkert Bournemouth-lag klarte å håndtere innledningsvis.

Eriksen fikk tid og rom til å strø rundt seg med pasninger og spille sine lagkamerater gode. Shaw var et aktivum ute til venstre og United fikk generelt trille ball ganske så uforstyrret rundt hjemmelagets sekstenmeter.

Se høydepunktene fra kampen her:

Setter ikke en eneste fot feil

Victor Lindelöf har imponert stort i perioden hvor han har fått tillit grunnet skader.

Svensken har knapt satt en fot feil siden han ble kastet inn på laget da både Varane og Martinez begge ble satt på sidelinjen og mot Bournemouth gjorde svensken på ny en strålende kamp.

I en periode hvor United slapp Bournemouth inn i kampen i slutten av første omgang viste 28-åringen på ny hvilken verdi han har for United med Lisandro Martinez ute av spill.

Vinner først en livsviktig hodeduell under stort press av Dominic Solanke, før han like etter blokkerer en avslutning som ender med corner.

På den påfølgende corneren står svensken også riktig og stanger ballen resolutt unna og gjør at United kan flytte ut og kontre.

Midtstopperen fremstår som roligheten selv og leder midtforsvaret. 28-åringen er på mange måter en uventet helt og redningsmann for United som nå for alvor nærmer seg Champions League.

Fortsetter svensken slik i de to resterende kampene pluss cupfinalen vil det bli vanskelig å komme utenom 28-åringen også når United-troppen 2023/2024 skal settes opp.

Spørsmålet er bare hvilke lovnader Ten Hag kan gi rundt spilletid med midtstoppere ryktet inn nesten daglig og om Lindelöf selv vil godta å ha den rollen han har hatt store deler av denne sesongen.

IMPONERTE IGJEN: Victor Lindelöf.

De Gea sikret seg pris

David de Gea hadde muligheten til å sikre seg «Gloden Glove» som et tegn på at han er keeperen som har holdt nullen flest ganger i Premier League denne sesongen.

Etter 28 minutter fikk den spanske burvokteren hjelp da Jacob Ramsay ga Aston Villa ledelsen på Anfield. Alisson var den eneste som kunne ta igjen De Gea og uavhengig av om De Gea holdt nullen eller ei på Vitality Stadium i Bournemouth så er prisen nå sikret.

Nå skal det sies at De Gea hadde en svært rolig første omgang mellom stengene, og den første halvtimen kunne keeperen like godt satt frem solstolen og nytt det fine været på sørkysten.

Likevel var 32-åringen konsentrert og parat de få gangene han måtte i aksjon og var raskt nede og slo unna et rapt skudd fra Solanke før han like etterpå plukket et innlegg ned fra bakre.

I andre omgang måtte keeperen i aksjon allerede etter 40 sekunder. God på strek og slår ballen over til corner etter et godt skudd fra David Brooks, som for øvrig startet sin første kamp siden november 2021 og er tilbake etter kreftsykdom.

United forsøkte, men klarte ikke å score sitt andre og med sju minutter pluss tillegg igjen på kampuret fikk Bournemouth en stor sjanse til å utlikne, men De Gea viste enda en gang god evne til konsentrasjon og stoppet Kieffer Moore med en god beinparade fra skrått hold.