YT

Denne startelleveren kan United hente «gratis»

Publisert Sist oppdatert

Helt gratis blir selvsagt ingen spillere, i dag betales det allerede skyhøye lønninger og ikke minst signeringsbonuser. Det kan likevel være mye penger å spare for klubbene og det kan skje allerede i januar.

Grunnet Bosman-dommen som ble innført i 1995 kan spillere på utgående kontrakter, forhandle fritt med andre klubber om kontrakt, gjeldene fra 1. januar eller 1. juli, uten at deres nåværende klubb kan gripe inn.

Kort forklart: Klubber kan signere spillere, hvor kontrakten går ut i sommer, allerede i januar. 

Under følger en potensiell startellever som United kan hente uten å betale overgangssum. Elleveren er tenkt i en 4-3-3 formasjon.

Ingen av spillerene nevnt under skal ifølge Transfermarkt ha klausuler i kontrakten som gjør at klubben kan forlenge den. 

Keeper – David Soria (29)

Nåværende klubb: Getafe

Soria som ble tatt ut fremfor David de Gea i VM-bruttotroppen til Spania, spiller til daglig i Getafe og har spilt samtlige minutter for det spanske laget. Spanjolen som rager 192 cm over bakken, har mer eller mindre vært førstekeeper for laget siden 2018. Om det blir en overgang til United denne sesongen er nok heller usikkert, men at han kan være aktuell for andre klubber i Europa er det mindre tvil om.

Getafe ligger på 15. plass i La Liga.

Getafe CF v Cadiz CF - LaLiga Santander
DAVID SORIA: Tommel opp for ny klubb til sommeren?

Høyreback – Hector Bellerin (27)

Nåværende klubb: Barcelona

Den skadeplagde backen har aldri klart å leve helt opp til sitte fulle potensial vil mange si. Så langt denne sesongen har han bare spilt tre kamper for Barcelona og det kan se ut som om turen går videre for spanjolen etter denne sesongen. Det er lite som tyder på at hurtigtoget er aktuell for en overgang til United til tross for at Ten Hag angivelig er på jakt etter en som kan utfordre Diogo Dalot på høyrebacken.

=?UTF-8?Q?FC_Barcelona_v_FC_Bayern_M=C3=83=C2=BCnchen?= =?UTF-8?Q?:_Group_C_-_UEFA_Champions_League?=
HECTOR BELLERIN: Hurtigtoget har slitt med skader i karrieren.

Midtstopper – Milan Skriniar (27)

Nåværende klubb: Inter Milan

Har i en årrekke vært linket til United, er dette sommeren det skal skje? Slovakeren figurer fast i forsvarsrekken til Inter Milan i Serie A og har spilt 14 av 15 kamper fra start denne sesongen, han har også spilt i samtlige Champions League-kamper. 27-åringen har fått 58 kamper på landslaget hvor han også bærer kapteinsbindet.

Ifølge Tranfermarkt er han den spilleren med høyest markedsverdi av spillerene som er uten kontrakt til sommeren, med sine 60 millioner euro.

FC Internazionale v FC Barcelona: Group C - UEFA Champions League
MILAN SKRINIAR: Kaptein og bauta i forsvaret til Inter Milan.

Midtstopper – Evan Ndicka (23)

Nåværende klubb: Eintracht Frankfurt

Et litt mindre kjent navn enn sin makker i denne startoppstillingen. Franskmannen spiller til daglig i Eintracht Frankfurt. 23-åringen har startet samtlige kamper både i ligaen og i Champions League denne sesongen. Spennende unggutt som måles til 192 cm på strømpene og kan ansees som en real kraftpakke. En spiller med mye potensiale.

1. FSV Mainz 05 v Eintracht Frankfurt - Bundesliga
EVAN NDICKA: Har gjort sine saker bra i Bundesliga.

Venstreback – Raphaël Guerreiro (28)

Nåværende klubb: Borussia Dortmund

Portugiseren spiller til daglig i Dortmund og er fast inventar på venstrebacken deres. Han er også tatt ut i VM-troppen til Portugal og startet kampen mot Ghana og ble byttet inn i oppgjøret mot Uruguay, hvor han også leverte en målgivende pasning til Bruno Fernandes. Backen står med totalt 6 målpoeng så langt denne sesongen fordelt på Bundesligaen, Champions League og VM.

Portugal v Nigeria - Friendly Game
RAPHAEL GUERREIRO: Produserer målpoeng fra sin backposisjon.

Midtbane – Youri Tielemans (25)

Nåværende klubb: Leicester

Var aktuell for United før han gikk til Leicester. Han har over 130 Premier League-kamper under beltet og i tillegg erfaring fra både den belgiske ligaen og Ligue 1 etter en fortid i Anderlecht og et utlån til Monaco. 25-åringen kan også vise til 58 landskamper for Belgia og representerte også landet i det som ble et skuffende verdensmesterskap. Kunne absolutt vært et godt alternativ til å styrke midtbanen.

Belgium v Canada: Group F - FIFA World Cup Qatar 2022
YOURI TIELEMANS: Leverte et skuffende VM, i likhet med resten av Belgia-troppen.

Midtbane – Konrad Laimer (25)

Nåværende klubb: RB Leipzig

Har i likhet med Tielemans vært linket til United, kanskje sterkest under Rangnick sin ledelse. Østerrikeren spiller til daglig i RB Leipzig, hvor han bare har spilt fire kamper denne sesongen grunnet en ankelskade. Han kan bekle både sentral midtbane og en anker rolle. Laimer var også ute med en ankelskade i 2020 som holdt han på sidelinjen i over 40 kamper.

RB Leipzig v Borussia Dortmund - Bundesliga
KONRAD LAIMER: Her i duell med Jude Bellingham.

Midtbane – Daichi Kamada (26)

Nåværende klubb: Eintracht Frankfurt 

Kanskje ikke det mest kjente navnet i elleveren, men japaneren har gjort sine saker svært bra for Eintracht Frankfurt i år. Han står nemlig med syv mål og tre målgivende på sine 13 kamper i Bundesliga. Også i Champions League har den offensive midtbanespilleren vist seg frem og har notert seg for tre scoringer. I VM har han startet alle tre kampene for Japan som sjokkerte alle og vant Gruppe E, foran Spania, Tyskland og Costa Rica.

1. FSV Mainz 05 v Eintracht Frankfurt - Bundesliga
DAICHI KAMADA: Har levert en meget god sesong så langt.

Høyre ving – Thomas Lemar (27)

Nåværende klubb: Atletico Madrid 

Franskmannen var en del av det franske laget som vant VM i 2018, men spilte bare i 0-0 kampen mot Danmark i gruppespillet. Den smidige angrepsspilleren har ikke fått ting til å stemme i årets sesong og har bare fått tillit fra start i fem kamper av Diego Simeone. Lemar kan bekle begge kantrollene og offensiv midtbane. Kunne vært et spennende alternativ som en venstrefotet høyreving for United.

Atletico Madrid v AC Milan: Group B - UEFA Champions League
THOMAS LEMAR: Anvendelig angrepsspiller som bekle de fleste offensive roller.

Venstre ving – Youssoufa Moukoko (18)

Nåværende klubb:  Borussia Dortmund

Supertalentet er virkelig en å holde øynene åpne for og storklubber over hele Europa er ute etter signaturen til tyskeren. Han debuterte for Dortmund i en alder av 16 år og 1 dag og på landslaget som 17 åring. Har levert seks mål og fire målgivende på 14 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Spiller normalt sett spiss, men blir plassert på kanten i dette laget.

Germany v Japan: Group E - FIFA World Cup Qatar 2022
YOUSSOUFA MOUKOKO: Stjerneskuddet fra Tyskland.

Spiss – Marcus Thuram (25)

Nåværende klubb: Borussia Mönchengladbach

Og denne franske kraftpakken er det holder Moukoko på kanten. Med sine 192 cm har spissen vært en håndfull og vel så det, for forsvarene i Bundesliga denne sesongen. Thuram har levert imponerende ti mål og tre målgivende på 15 kamper, for Borussia Mönchengladbach denne sesongen. Han er også en del av VM-troppen til Frankrike. En kraftspiss som i hvert fall har det fysiske på plass for å kunne hevde seg i Premier League og for øyeblikket har han også målteften som skal til. Er han «the missing piece» i United-angrepet?

France v Denmark: Group D - FIFA World Cup Qatar 2022
MARCUS THURAM: Vrien å spille mot, her fra gruppespillkampen mot Danmark.

Noen du savner? Bruk isåfall kommentarfeltet!

Andre interessante spillere som kontrakten går ut til i sommer: 

 • Alejandro Grimaldo (27) – Benfica
 • Marco Asensio (26) – Real Madrid
 • N´golo Kante (31) – Chelsea
 • Adrien Rabiot (27) – Juventus
 • Houssem Aouar (24) – Lyon
 • Marco Reus (33) – Dortmund
 • Memphis Depay (28) – Barcelona
 • Moussa Dembélé (26) – Lyon

United har følgende spillere hvor kontrakten utgår sommeren 2023:

 • Marcus Rashford *
 • David De Gea *
 • Diogo Dalot *
 • Luke Shaw *
 • Fred *
 • Axel Tuanzebe
 • Martin Dubravka (lån, med opsjon på kjøp)
 • Phil Jones *
 • Tom Heaton *

* Spillerkontraktene inneholder en klausul som kan binde spilleren til klubben i et år til.

Powered by Labrador CMS