jadsantall

Bekrefter enighet med Dortmund: – Betaler 85 millioner euro over fem år

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag bekrefter United på sine hjemmesider at klubben har kommet til enighet med Borussia Dortmund om en overgangsavtale for Jadon Sancho.

– Manchester United er tilfredse over å annonsere en prinsipiell enighet med Borussia Dortmund når det gjelder overgangen til Jadon Sancho, skriver klubben.

Videre skriver United at den endelige signeringen vil finne sted, så lenge alt går i orden med kontrakten og Sancho består den medisinske testen. Denne vil finne sted etter at kantspilleren er ferdig med å representere England i EM.

Marcus Rashford ble en av de aller første til å offentlig ønske Sancho velkommen til klubben.

– Familie, skriver Rashford på Twitter, og «tagger» Sancho i innlegget.

– Velkommen bror.

The Athletic: United betaler 17 millioner i året

Uniteds interesse i den unge kantspilleren har lenge vært en særs dårlig skjult hemmelighet. Sancho-sagaen rullet og gikk gjennom hele sommervinduet 2020, uten at engelskmannen ble United-spiller av den grunn.

Denne sommeren har det dog lenge sett lysere ut for at overgangen ville gå i orden, og onsdag kveld meldte et skred av troverdige medier om enighet mellom klubbene.

Prislappen er blitt rapportert å være på et sted mellom 73 og 81 millioner pund, en sum Daily Mail rapporterer at United vil betale over fire år. The Athletic melder derimot at summen vil betales over fem år.

MISTER SANCHO: Dortmund-direktør Watzke.

Nettstedet opererer med en overgangssum på 85 millioner euro, noe som gir en årlig utbetaling på 17 millioner euro de neste fem årene, en løsning United-styret sies å være svært godt fornøyde med.

Les mer: Derfor varierer summene

Torsdag meldte også Dortmund at de hadde kommet til enighet med United, først i form av noe som liknet en uttalelse til børsen, deretter ved direktør Hans-Joachim Watzke.

– Det er enighet om en avtale for Sancho med Manchester United. Det var Jadons ønske å bytte klubb. Vi ville gjerne beholdt ham. Vi er ikke fornøyd med pengene, og det er trist at han forsvinner, uttalte Watzke på en pressekonferanse.

Meldes om femårskontrakt

Daily Mail skriver at Sancho vil signere på en kontrakt som strekker seg til 2026. The Athletic mener også å vite at United har opsjon på ytterligere ett år.

Det er foreløpig ikke kjent hvilket draktnummer 21-åringen vil bli tildelt i sin nye klubb.

Les mer: Disse draktnumrene er ledige

Den gjengse oppfatningen virker å være at Sancho ønsker den ikoniske syvertrøyen, men de engelske mediene er uenige om hvorvidt det skal være en lovnad fra Uniteds side om dette inne i bildet.

Tottenham Hotspur v Borussia Dortmund - UEFA Champions League Round of 16: First Leg
SYVER: Jadon Sancho ønsker å beholde draktnummer syv, ifølge rapportene i engelske medier.

Om Sancho skulle vise seg å få syvertrøyen, som han også hadde i Dortmund, vil det bety at Edinson Cavani må bytte draktnummer.

Det betyr at Edinson Cavani etter alt å dømme vil bytte draktnummer før neste sesong.

The Athletic melder også at lønnen til Sancho vil ligge på rundt 250 000 pund i uken, med bonuser som kan øke utbetalingene med rundt 20 prosent. United skal ha vært påpasselige med å holde nysigneringen innenfor rammene til klubbens lønnsstruktur.

Powered by Labrador CMS