Skjermdump: V Sport
Skjermdump: V Sport

Provosert Djordjic: – Helt ærlig, han gir meg magesår

Bojan Djordjic holdt ikke igjen da han delte sine tanker om Anthony Martial før kampen mot West Ham.

Publisert Sist oppdatert

I november gikk den frittalende svensken hardt til verks og argumenterte for at Manchester United burde erstatte Ole Gunnar Solskjær med Mauricio Pochettino.

Før avspark mot West Ham var det Martial som fikk unngjelde.

– Den spilleren gir meg magesår. Helt ærlig, han gir meg magesår, sa Djordjic på V Sport.

– Jeg vet at Martial scoret 17 mål på 32 kamper i Premier League forrige sesong, og at han var lagets toppscorer. Men kroppsspråket hans! At han ikke har sett hvordan Edinson Cavani jobber. 

– Nemanja Matic forteller meg at det føles som at Cavani nettopp har begynt å spille. Det er som en juniorspiller som skal debutere. Bevegelsesmønsteret, holdningen, vinnerskallen. Det er derfor han har spilt i toppklubber, og det er derfor han har scoret de målene. 

– De yngre skal lære av ham, og det har ikke Martial gjort denne sesongen. 

KRITISERES: Anthony Martial jobber ikke hardt nok for United, mener Bojan Djordjic.
KRITISERES: Anthony Martial jobber ikke hardt nok for United, mener Bojan Djordjic.

Martial scoret til sammen 23 mål i 2019/20-sesongen. Denne sesongen står han så langt med sju. Det ble heller ikke nettkjenning mot West Ham.

– Joda, han scoret to mot Southampton, men da var det allerede over. Da var det allerede 15-0.

– Holdningen din må være på plass hver eneste uke når du spiller for Manchester United. Når de tekniske ferdighetene ikke er der, må du løpe. Du må ta duellene. Du må vise at du vil.

– Det er få forunt å spille for en klubb som Manchester United. Når jeg ser spillere som knapt svetter og smiler, da blir jeg forbannet. Han har nådd et nivå og en klubb mange bare kunne drømme om. 

– For meg er det ingen diskusjon. Er Cavani klar, da skal han spille hver eneste kamp. Til og med på treningene skal han spille i stedet for Martial og vise hvordan en toppspiller skal bevege seg. 

Kampen mot West Ham var Martials første start siden 1-2-tapet for Sheffield United. Både mot Arsenal, Southampton og Everton spilte Cavani.

FØRSTEVALGET: Edinson Cavani har spilt fast de siste ukene. Her i aksjon som innbytter mot West Ham.
FØRSTEVALGET: Edinson Cavani har spilt fast de siste ukene. Her i aksjon som innbytter mot West Ham.

En annen spiller som har slitt denne sesongen er Donny van de Beek. Mens Martial fikk 6 på spillerbørsen mot West Ham, fikk nederlenderen 4.5.

– Problemet med nederlenderen i United er todelt. En kan godt si at Van de Beek ikke har levert bra nok spill i United-drakten, men medspillerne spiller ham heller ikke god, sto det i børsen.

Solskjær snakket opp Van de Beek etter kampen, men tidligere United-spiller Mark Hughes lot seg ikke overbevise.

– Jeg synes det virker som at de ikke stoler på ham med ballen ennå, sa Hughes på talkSPORT.

– Jeg har ikke sett at Van de Beek beveger seg altfor mye. Det virker ikke som han klarer å finne rom, selv om det er den type spiller han skal være.

– Han var skuffende igjen. Han spiller for Manchester United, og han er nødt til å vise noe mer enn det han gjør for øyeblikket.

I de engelske avisene kunne man onsdag lese at Scott McTominay viste Van de Beek hva United ønsker på midtbanen.

TRØBLER: Donny van de Beek har ikke funnet seg til rette på Old Trafford.
TRØBLER: Donny van de Beek har ikke funnet seg til rette på Old Trafford.

På BBC sympatiserte Jermaine Jenas med Van de Beek.

– Blikket hans beskriver dessverre hvordan han spiller for tiden. Med frykt og uten rytme. Men jeg tror helt ærlig det ikke er hans skyld. Han gjør det han kan, sa Jenas da Van de Beek ble byttet ut for Bruno Fernandes.

Powered by Labrador CMS