– Situasjonen bekymrer ikke veldig foreløpig, men det er verd å følge med på

Bjarte Valen og Sven Bisgaard Sundet er Ken Wasenius-Nilsens gjester i den nyeste episoden av United We Podkast.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds økonomi er et av temaene i ukas «United We Podkast». Sven Sundet, blant annet kjent fra NRKs «Heia Fotball», stiller nemlig følgende spørsmål til united.no-journalist Bjarte Valen, som følger klubbens økonomi tett:

–Man får alltid høre at United har så forbaska mye gjeld, men så får vi samtidig høre at det allikevel, på et eller annet vis, er verdens rikeste klubb. Dette har jeg aldri skjønt. Er vi «fucked» eller er vi fortsatt rike?

Ifølge Valen ligger svaret et sted midt i mellom. Det er langt fra noen økonomisk krise i klubben, men det er noen faremomenter:

– Vi er ikke der vi var rundt 2009. Da hadde Glazers så mye gjeld at salget av Cristiano Ronaldo til Real Madrid egentlig var det eneste som reddet United. Men pga. pandemien og tapte inntekter vil United kunne få større problemer med å betjene gjelden sin, og det kan bli et problem, forklarer Valen.

Kontantbeholdningen har blitt kraftig redusert, og nettogjelden har gått opp, og det er ifølge Valen et faremoment som eierne og ledelsen i United nok er veldig godt klar over. Han tror også at United ikke ville hatt noe problem med å betale Dortmund 120 millioner euro for Jadon Sancho om det ikke var for pandemien.

Ukas podkast handler ikke bare om økonomi. Det blir også snakk om Uniteds skadesituasjon og oppladning til lørdagens kamp mot WBA.

En kan lytte til episoden hos PodSpaceApple Podcasts og de fleste andre steder hvor en kan lytte til podkaster.

Powered by Labrador CMS