– De største skuffelsene etter Sir Alex

Publisert Sist oppdatert

MERK: Denne saken stod først i vår lukkede Facebook-gruppe United.no, og er allerede heftig diskutert der.

Bli medlem av Facebook-gruppen her.


Verken Manchester United som klubb eller Sir Alex Ferguson selv var redd for å bruke betydelige summer på spillerkjøp om man mente de rette spillerne var tilgjengelige.

Selv om det ble noen bom på overgangsmarkedet også for Fergie, har få beskrevet skottens teft bedre enn landsmannen Brian McClair som i et intervju med US sa følgende:

– Sjefens viktigste egenskap var viljen og evnen til å ta store avgjørelser hele tiden. Han traff ikke med alle, men han traff med de aller fleste. Det er det nesten ingen andre som gjør.

Etter at Ferguson trakk seg tilbake i 2013, har United brukt enorme summer på å hente nye spillere, men urovekkende få har virkelig slått til.

Med Ole Gunnar Solskjær i managerstolen ser det heldigvis ut til å ha endret seg.

Her er min liste over de fem spillerne som har kommet til United post-Fergie som har skuffet mest i forhold til forventningene med Memphis Depay som førstereserve.

1. Alexis Sánchez:
Hadde vært strålende i Arsenal, men var allerede på vei ned da han kom til Old Trafford og han fant seg overhodet ikke til rette i United. Ble sjelden brukt i favorittposisjonen som spiss, men det forklarer bare delvis det bedrøvelige spillet. Kan han returnere fra utlånet i Inter og vise oss alle at vi har tatt feil?

2. Angel Di Maria:
Ble datidenes dyreste spiller hentet til en britisk klubb i 2014, men hjertet til argentineren lå aldri i United. Startet forrykende, men sluknet ganske fort. Solgt etter én sesong. Kanskje kunne han blomstret med en annen manager.

NOEN HØYDEPUNKTER: Men det endte ikke bra for Angel di Maria i United.
NOEN HØYDEPUNKTER: Men det endte ikke bra for Angel di Maria i United.

3. Morgan Schneiderlin:
Veldig oppløftende på sommerturnéen i statene. Etter en brukbar start gikk det derimot ganske brått i utforbakke for franskmannen. Null tillit hos Mourinho, men gjorde heller intet som skule tilsi at han fortjenteå ha det.

4. Radamel Falcao:
På sitt beste var Falcao en spiss i verdensklasse, men den spissen så vi aldri i United. Det var en sjanse å ta og den betalte seg ikke. England passet simpelthen ikke Falcao, Så snart han var tilbake i Monaco, etter låneoppholdene i United og Chelsea, rant målene inn.

5. Bastian Schweinsteiger:
Alt vi kan si om tyskeren er egentlig at han kom fire-fem år for sent. Hentet for å være en lederfigur, men var stadig skadet. Var angivelig heller ikke veldig populær blant de andre spillerne i klubben, noe José Mourinho lyttet til da han kom til United og plasserte tyskeren helt ute i kulden. Det angret imidlertid Mourinho på senere. Da var det for sent…

MERK: Denne saken stod først i vår lukkede Facebook-gruppe United.no, og er allerede heftig diskutert her. Fortsett gjerne diskusjonen der du også.

Bli medlem av Facebook-gruppen her.

Powered by Labrador CMS