South Africa v Jamaica

Senket United i Champions League – nå blir han en del av Ten Hags trenerteam

Publisert Sist oppdatert

Benni McCarthy går inn i Erik ten Hags trenerteam og blir angrepstrener for førstelaget til Manchester United, det melder Andy Mitten i en artikkel publisert for The Athletic.

Den tidligere spissen fra Sør-Afrika er en livslang United-fan og har etter spillerkarrieren tilegnet seg erfaring som manager i den sør-afrikanske toppdivisjonen.

44-åringen har hatt to managerjobber og har gjort sine saker bra. Han ledet Cape Town City fra 2017 til 2019 før han gikk videre til Amazulu fra 2020 og frem til nå som han blir angrepstrener for Manchester United.

Han ble kåret til årets trener i Sør-Afrika for sesongen 2020-2021 og ble i mai 2021 tilbudt jobben som landslagstrener for Sør-Afrika, et tilbud han avslo.

Manchester United v FC Porto
SENKET UNITED: Benni McCarthy scoret to mot United i Champions League tilbake i 2003/2004-sesongen

Mange husker kanskje sørafrikaneren fra sin spillerkarriere og spesielt fra sesongen 2003-2004 hvor han var sentral på et Porto-lag som vant Champions League under José Mourinho. Spissen scoret også to mål mot Manchester United i Champions League den nevnte sesongen.

Senere har han sagt at det gjorde vondt å sende Manchester United ut av Champions League.

– Jeg var knust over å score to ganger. Drømmen min var å score en gang på Old Trafford, ikke å slå United ut av Champions League. Jeg fikk kjeft av Jose Mourinho etter kampen fordi jeg ikke var glad. Han fortalte meg at hvis jeg ikke muntrer opp, så ville jeg aldri få spille for ham igjen.

 

Powered by Labrador CMS