Dette er våre største stoppertalenter

– Etter min mening er han den beste midtstopperen jeg har sett på den alderen, sier David Pritt om 17 år gamle Teden Mengi, som allerede har vært på benken for A-laget.

Publisert Sist oppdatert

Mange United-supportere er opptatt av hvilke forsterkninger vi kommer til å kjøpe inn når overgangsvinduet etter hvert åpner igjen, men mange er også opptatt av at det skal komme forsterkninger fra egen avdeling i tillegg.

I en artikkelserie nå ser vi derfor på unggutta i de ulike lagdelene.

Om dere har vært på United-kamp, enten det er herrelaget, kvinnelaget eller noen av ungdomslagene, så er sjansen stor for at David Pritt var på kampen også. Mange kjenner ham som Academy Review på Twitter, og han har vært på godt over 100 kamper hittil i 2019/20-sesongen – der United-kamper på ulike nivå har klar soleklar hovedprioritet. Vi har snakket med Pritt til denne artikkelserien for å få hans vurdering av noen av akademispillerne.

Den første saken handlet om burvokterne, hvor spesielt en ung tsjekker fikk mye ros. I denne saken handler det om gutta foran keeperne, nemlig forsvarsspillerne.

Stor forskjell mellom aldersnivåene

Det har vært ganske stor forskjell på hvordan forsvaret har fremstått på U23-nivå og U18-nivå denne sesongen.

I U18-ligaen har United sluppet inn 32 mål på 16 kamper – to baklengsmål per kamp i gjennomsnitt. Ofte har slurv og dårlig markeringsspill preget United-forsvaret på dette nivået.

– Forsvaret har vært litt opp og ned mesteparten av sesongen, siden spillere har kommet inn og ut, mens noen spillere fortsatt har mye å lære, mener David Pritt.

Reservene – altså U23-laget – har spilt 17 kamper, og har sluppet inn 17 mål – ett baklengsmål i gjennomsnitt, altså. De yngre lagene i United liker tydeligvis å holde seg på hele tall gjennomsnittlig, men her har en altså gått ned med et helt baklengsmål fra det vi så på U18-laget, så forsvaret fungerer åpenbart bedre på dette nivået. Ingen andre lag i Premier League 2 (i noen av de to divisjonene) har sluppet inn så få mål. Chelsea, som topper toppdivisjonen, er nærmest med 20 baklengsmål (på 18 kamper).

NEIL WOOD: Reservelagssjef Neil Wood har et ganske godt forsvar å jobbe med.
NEIL WOOD: Reservelagssjef Neil Wood har et ganske godt forsvar å jobbe med.

Mengi imponerer

I FA Youth Cup har U18-laget fremstått på en helt annen måte enn i ligaen, og har bare sluppet inn ett mål på fire kamper (0,25 baklengsmål i gjennomsnitt, altså).

I ligaspillet handler det mest om spillerutvikling, mens FA Youth Cup virkelig betyr noe – og da brukes også spillere som egentlig har tatt steget videre til U23-laget (så lenge de er unge nok).

Undertegnede, David Pritt og sju andre United-supportere reiste i februar i en minibuss fra Manchester til Norwich, for å se Uniteds U18-lag borte mot Norwich på Carrow Road i FA Youth Cup. United vant 2-0, og det ene målet ble scoret av mannen de fleste av oss røde på tribunen virket å være enige om at var banens beste, nemlig Teden Mengi. Han kunne fort hatt flere scoringer også.

Han var også det første navnet som dukket opp da vi nå spurte Pritt om hvem det største stoppertalentet i United-systemet er.

– Mengi har vært uvirkelig god.

Han har vært interessert i akademifotballen en stund (har reist regelmessig på kamper i snart ti år, og var på enkelte kamper før dette også), og fulgte blant annet Axel Tuanzebes spennende utvikling på vei oppover i systemet, men Pritt er enda mer imponert av Mengi.

– Etter min mening er han den beste midtstopperen jeg har sett på den alderen. 

Mengi er fortsatt bare 17 år (han blir 18 år i april), men spiller allerede meget godt på reservelagsnivå, og han var ubenyttet reserve for førstelaget da United møtte Astana i Kasakhstan.

VAR MED FØRSTELAGET TIL KASAKHSTAN: Teden Mengi.
VAR MED FØRSTELAGET TIL KASAKHSTAN: Teden Mengi.

Mengi har bra med tempo i kroppen, leser spillet godt og er fysisk sterk, og har fått luket bort mange av nybegynnerfeilene vi så på U18-laget fra ham i fjorårssesongen.

I tillegg er han en lederfigur, slik også Tuanzebe var det.

Det er liten tvil om at United har en spennende stopper på gang, selv om han går mer under radaren enn for eksempel Mason Greenwood gjorde det – rett og slett fordi det jo gjerne er slik med forsvarsspillere og oppmerksomhet. Mengi er nok uansett godt komfortabel med å la prestasjonene sine snakke for seg selv.

– Fish imponerer meg

Vi har vært inne på at U18-laget har hatt problemer i forsvar, men David Pritt liker likevel godt en av stopperne som har spilt mest der.

– Selv om han ikke er «the finished article», så imponerer Will Fish meg. Han har fortsatt mye å lære, men han ser lovende ut.

– Fish er en rolig og høy midtstopper som kan spille ballen fremover langs bakken, beskriver Pritt.

Det har også vært merkbart hvor mye Fish (som nylig ble 17 år) har sett ut med en gang han har hatt Mengi ved sin side på U18-laget.

Fish har også fått prøvd seg ved noen anledninger på U23-laget.

WILL FISH: Her etter å ha scoret mot Newcastle i oktober. Noen dager senere scoret han (da 16 år) i debuten sin for U17-landslaget.
WILL FISH: Her etter å ha scoret mot Newcastle i oktober. Noen dager senere scoret han (da 16 år) i debuten sin for U17-landslaget.

En annen spiller Pritt trekker frem, spiller vanligvis ikke på stopperplass.

– Lukasz Bejger ser ut som om han kan ha en lys fremtid om han blir mer jevn, sier han.

Polske Bejger, som ble 18 år i januar, kom fra Lech Poznan. Han har vanligvis blitt dyttet ut på høyrebacken for Uniteds U18-lag, og har klart seg fint der.

Bejger har vært på benken for United-reservene, og en reservelagsdebut er kanskje ikke så veldig langt unna. Om det blir i stopperrollen eller som høyreback eventuelt får tiden vise.

BEJGER: Her i aksjon for U18-laget mot Middlesbrough i oktober. I bakgrunnen kan en se Pritt og andre United-supportere.
BEJGER: Her i aksjon for U18-laget mot Middlesbrough i oktober. I bakgrunnen kan en se Pritt og andre United-supportere.

Den som har spilt nest flest kamper på stopperplass for U23-laget (bak Mengi), er Di’Shon Bernard.

– Jeg liker Bernard også. Han er over dem (Fish og Bejger) på rangstigen, men jeg tror Fish kan bli mye bedre, sier Pritt.

Bernard er 19 år, og de ekstra årene gjorde nok fort utslaget da det var han som fikk sjansen på stopperplass ved Tuanzebes side mot Astana i november.

Med selvmålet der så risikerer Bernard å bli svaret på quizspørsmålet «jeg skal frem til en spiller som spilte bare én kamp for Manchester United, og som scoret selvmål i den kampen» i fremtiden, for i utgangspunktet er han nok ikke blant dem det er aller størst forventninger til. Han gjør fortsatt en del feil, men om han klarer å luke bort den delen av spillet sitt (og det skjer jo stadig vekk), så kan han uansett bli en god stopper. Hvem vet – kanskje han får flere sjanser for A-laget også…?

SPILTE FOR A-LAGET I KASAKHSTAN: Di’Shon Bernard.
SPILTE FOR A-LAGET I KASAKHSTAN: Di’Shon Bernard.

United har flere andre spillere som kan nevnes også. Max Taylors (20 år) historie med returen fra kreften er vakker, men han er nok ikke blant de vi har aller mest tro på per nå. For tida er han utlånt til Stalybridge Celtic på nivå sju, og vi har ikke sett noe som tyder på at han skiller seg veldig ut der foreløpig.

En annen 20-åring, Luca Ercolani, har vært ute med en leddbåndskade nesten hele sesongen. Italieneren har foreløpig ikke overbevist undertegnede, og det er vel heller usikkert om han blir så veldig lenge i klubben.

Ben Hockenhull (18 år) har spilt flest kamper av alle forsvarsspillerne på U18-laget, men ser mindre imponerende ut enn både Fish og ikke minst Mengi, og Hockenhull er eldre enn begge to. Han har foreløpig ikke tatt steget opp til U23-laget, men det er vel ikke utenkelig at han spiller der neste sesong.

Oliver Denham kan spille stopper, og det samme kan nederlandske Björn Hardley, og det blir spennende å se hvilke spillere som tar store steg i årene som kommer.

Foreløpig er det i alle fall Teden Mengi som virker aller mest spennende på stopperplass.

David Pritt kan følges enten på Academy Review eller på sin personlige Twitter-konto.

Powered by Labrador CMS