erikth

– To ting som føles viktigere

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld smeller det trolig godt i Barcelona når United gjester Camp Nou.

Dette kunne nå også vært en storkamp i Champions League, mellom to av de mest formsterke lagene i Europa. Det er imidlertid et Europa League-oppgjør, og hvor gjevt er egentlig det?

Selv internt i united.no-redaksjonen er det delte meninger om det.

– Jeg bryr meg faktisk om disse Europa League-kampene. Jeg vil vinne hele «skiten», og på lista mi er Europa League egentlig langt foran både Ligacup og FA-cup, begynner ansvarlig redaktør Dag Langerød.

– Jeg sier «egentlig» siden vi nå allerede er i ligacupfinalen, og jeg erkjenner at et trofé vil være viktig.

– Sånn sett har Ligacupens betydning endret seg akkurat nå, men generelt så vil jeg si at rekkefølgen er Premier League, Europa, FA-cup og Ligacup.

– Likevel, der vi har vært og dit vi er på vei så vil jeg si – gi meg topp-4, en eller annen tittel, samme hvem – og et United-salg til rett eier – så vil det være en bortimot optimal sesong, sier Langerød.

– Nå er et trofé viktigst

US-redaktør Lars Morten er klar på at der United står akkurat nå så er et trofé viktigst.

– Ligaen, hvis det er lov å drømme om den, vil alltid være viktigst i min bok. Også den dagen United igjen spiller i Champions League.

– Det viktigste på kort sikt er imidlertid at United vinner et trofé, så la meg si det sånn: Jeg tar mye heller en seier i ligacupfinalen mot Newcastle enn avansement over to møter mot Barcelona.

– Når det er sagt, tror jeg spillerne vil vokse stort på en seier mot formlaget og ligatoppende Barcelona. Det vil gi hele laget et løft samtidig med en god porsjon selvtillit som kan være gull verd i de kommende ukene. Derfor er også de to kampene mot Barca viktige.

– Jeg tror et trofé er noe laget og klubben kan bygge videre på, slik United gjorde etter FA-cupfinaletriumfen i 1990.

– Hvis du tvinger meg til å rangere turneringene så er ligaen nummer én, deretter FA-cupen og med Europa League og ligacupen på delt tredje, sier Olsen.

– Er jo et nederlag at vi er i Europa League

United.nos Håkon Aaberge rangerer Europa League nederst av de fire turneringene United nå kjemper i.

– United ser definitivt ut til å være gode nok til å klare topp fire denne sesongen, og så lenge vi klarer det, så rangerer jeg Europa League klart nederst av turneringene vi er med i – rett og slett fordi det er et nederlag at vi er med i turneringen i utgangspunktet.

– Joda, det ville selvsagt vært gøy å vinne, spesielt om finalen er mot Arsenal, eller mot Mourinhos Roma, men jeg ser på det som mye viktigere å vinne turneringer hvor vi ikke er med kun fordi vi har feilet tidligere.

– FA-cupen er i utgangspunktet den viktigste cupturneringen vi er med i denne sesongen, mener jeg, selv om ligacupfinalen selvsagt vil bli prioritert foran FA-cup-kampen mot West Ham noen dager senere.

– Så vet vi riktignok ikke hvor vi havner i Premier League denne sesongen. Sånn sett er Barcelona-kampene definitivt viktige siden Europa League er en mulig vei tilbake til Champions League, og siden vi virkelig trenger å skape vinnerkultur.

– Hvis vi skulle være avhengige av Europa League-triumf for å kvalifisere oss til Champions League denne gangen også, som i 2017, så går hjernen min med på at Europa League er viktigst – til store protester fra hjertet. Jeg liker bedre triumfer som ikke kommer med et «men», sier Aaberge.

– Fotball handler også om øyeblikk

Journalist Bjarte Valen er nå i Barcelona, for å dekke torsdagens kamp for united.no.

– Fotball handler ikke bare om troféer og finaler. Det handler også om øyeblikk du vil huske. Disse to kampene mot Barcelona kan by på nettopp det. Historisk sett er det to giganter som møtes i «feil» turnering og på et altfor tidlig tidspunkt. Kampen føles nok sånn sett viktigere enn den egentlig er.

– En sammenlagtseier vil være en solid fjær i hatten for Ten Hag og mannskapet, og da har United alle muligheter til å gå hele veien.

– En eventuell exit ødelegger imidlertid ikke byggverket som Ten Hag er i ferd med å reise. Først og fremst blir disse to kampene en god pekepinn på hvor vi står når vi måler oss med et av Europas aller beste lag.

– Det er imidlertid to andre ting som per nå føles viktigere – Premier League og ligacupfinalen.

– For Ten Hag og troppen vil det være svært viktig at denne positive sesongen krones med et trofé og det gjenstår kun ett hinder i ligacupen. Suksess i Europa League vil også gjøre våren utfordrende for Ten Hag med et ekstremt kampprogram, og det er langt frem til en finale selv om Barcelona skulle beseires.

– Det aller viktigste for United denne sesongen, i tillegg til å vinne et trofé, er jo å kvalifisere seg til Champions League neste sesong. Sjansene er større for å gjøre det via Premier League enn ved å vinne Europa League, og suksess i Europa League kan også skape trøbbel for United i ligaen.

– FA-cupen kan nedprioriteres i år

For united.nos Anders Fladstad e situasjonen nå slik at han føler FA-cupen må nedprioriteres.

– Hadde du spurt meg i etterkant av ligacupfinalen mot Newcastle hadde jeg sagt at Europa League hadde vært andreprioritet. Akkurat nå så er det imidlertid på tredjeplass i min bok, men likevel tett på både topp fire i Premier League og finalen i ligacupen.

– FA-cupen tenker jeg vi kan nedprioritere. Der kan vi gi nøkkelspillere hvile og la andrevalgene skinne.

– Kampene mot Barcelona er jo veldig viktige – både for å vise hvor langt vi er kommet allerede i «prosjekt Ten Hag», men også fordi at om vi går videre så er den kanskje vanskeligste motstanderen med tanke på å ta hjem troféet for andre gang borte.

– En seier i Europa League er også viktig da det gir oss dobbel mulighet til å komme inn i Champions League dersom det skulle begynne å kladde i Premier League etter høy kampbelastning, sier han.

Hvordan rangerer du Barcelona-kampene og Europa League denne sesongen?

Powered by Labrador CMS