arr

– Et monster av en midtstopper i sitt livs form

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg storkamp mot et Barcelona-lag fullstappet av selvtillit etter storspill i La Liga denne sesongen.

Så hva skal til for at United over to kamper skal ta seg videre i Europa League på bekostning av katalanerne?

Fotballekspert og kommentator Petter Veland peker på Robert Lewandowski som mannen som skal stoppes, men samtidig er det en mann i de bakre rekker han tror United-spillerne skal få det minst like tøft mot.

– Mannen som skal stoppes er Lewandowski, man kommer liksom ikke foruten om han. Spesielt når Ousmane Dembélé mister i alle fall den første kampen – kanskje og begge. Da er det Lewandowski som er den store altoppslukende mannen som man ønsker å ta ut av kampen, sier Veland til united.no.

– Men det er i større grad et kollektiv nå, som gjør at hvis ikke Lewandowski står fram, så er det gjerne Pedri, eller Gavi, eller Frenkie de Jong, og som regel har det vist seg å være nok.

LES OGSÅ: – På ett vis et gjenkjennelig Barcelona-lag, men samtidig er det en del forskjeller

– Men paradoksalt nok, selv om kanskje Robert Lewandowski er mannen å stoppe, tror jeg det er vel så viktig at Manchester United ikke blir stoppet selv av Ronald Araujo som er et monster av en midtstopper i sitt livs form, og jeg ser ingen som er bedre i hans posisjon akkurat nå.

FC Barcelona v A-League All Stars
– INGEN BEDRE AKKURAT NÅ: Petter Veland klarer ikke å plukke ut en midtstopper som er bedre enn Ronald Araujo per dags dato.

– Hvorfor blir Araujo vond å møte for United?

– Sid Lowe er en velkjent mann i mediabransjen som følger spansk fotball for The Guardian, og han sa det på en veldig fin måte, at det som er så spesielt med Araujo, er at han er stort som et fjell. Fjell kan jo ikke bevege på seg, men han flytter på seg – og han flytter på seg utrolig kjapt i tillegg.

– Han har ingen svake punkter. Han kan løpe fra deg, ta deg igjen hvis du har et forsprang, han kan vinne alt av dueller, han har en fantastisk timing og så er han god med ballen i tillegg.

EKSPERT OG KOMMENTATOR: Petter Veland.
EKSPERT OG KOMMENTATOR: Petter Veland.

– Hvis man tenker at fotballen har utviklet seg i en retning de siste ti årene som kanskje tilsier at forsvarsspillere er nødt til å være litt mer fotballspillere, og ikke bare forsvarere og stoppere i ordets riktige forstand, så kan man si at Araujo kommer til å bli dette tiårets svar på det Diego Godin var på 2010-tallet.

– Parallellen her er at begge er fra Uruguay, begge kommer fra et land som anser seg selv som underdog, som kjemper mot resten av verden, men så er han en ordentlig spiller i tillegg. Han er ikke en sparker.

LES OGSÅ: – Han får ansvaret med å ta Rashford ut av kampen

Det er imidlertid ikke hvem som helst som Araujo og dette Barcelona-laget skal opp mot.

I 23 strake kamper har Manchester United, med Marcus Rashford i spissen, funnet veien til nettmaskene, noe som ikke har skjedd siden 2011.

Om den rekken fortsetter får vi snart svaret på.

Kampstart på Camp Nou er kl. 18.45.

rashford040223g
I SITT LIVS FORM: Er det en mann som kan score på Barcelona om dagen, så er det vel Marcus Rashford?
Powered by Labrador CMS