Leeds United v Manchester United - Premier League

– Spesielt å møte Barcelona allerede nå

Publisert Sist oppdatert

Det er klart for spill i Europa igjen.

Manchester United tar turen til Spania og Camp Nou for den første av to oppgjør mot serielederen i Spania, Barcelona.

Vinneren kvalifiserer seg til åttendedelsfinalen i Europa League og har samtidig slått ut en av den på papiret hardeste konkurrenten i jakten på troféet i den nest gjeveste turneringen i regi av UEFA.

Erik ten Hag var nylig i Nyon i anledning Elite Coaches Forum og ble da intervjuet av UEFA. Nederlenderen fortalte der om egne personlige interesser og trenerlegenden som har inspirert – og fortsatt inspirerer ham og hvordan det blir å møte Barcelona til dobbeltoppgjør i Europa League.

– Dette er en kamp som fort kunne vært finalen i turneringen og en kamp begge lag hadde foretrukket skulle komme på et senere tidspunkt. Vi gleder oss og kommer til å forberede oss både for å holde alle i form og at alle skal ha høyest mulig energinivå inn til kampen. Det blir en kamp på et ypperlig nivå.

– Jeg beundret Xavi Hernandez som spiller og Barcelona slik de spilte mens han var spiller i klubben. Alle kan se at den filosofien han nå bringer til laget passer med mye av det fra hans tid som spiller. Jeg liker godt hvordan de spiller og angriper på. Klubben er på vei i riktig retning og det er klart at det kommer til å bli et tøft dobbeltoppgjør mellom oss.

Villarreal CF v FC Barcelona - LaLiga Santander

Beundringen av Ajax og Barcelona-legende

En av Erik ten Hags største inspirasjonskilder er den nederlandske Ajax og Barcelona-legenden Johan Cruyff. Den nå avdøde spiller og trenerlegenden har en spesiell plass i mang et hjerte rundt om i verden og har vært inspirasjonen til mang en stor trener, men også blant spillere.

Ajax har blant annet endret navnet på sin egen stadion, hvor Cruyff nå har fått sin hyllest. Erik ten Hag forteller at Cruyff også står hans hjerte nær.

– Jeg tenker mye på Johan [Cruyff]. På kontoret mitt i Amsterdam hadde jeg to bilder, som betydde mye for meg. Det ene var av Johan Cruyff som spiller og det andre var et bilde av Johan Cruyff som trener. 

– Han tenkte utenfor boksen og kom med helt nye ideer til fotballen. Det handler jo alltid om å vinne, men han ønsket at det skulle bli gjort på en særegen og underholdende måte.

– Han ønsket at spillerne skulle uttrykke seg og det er noe man må gi han ros for. Det har vært en stor inspirasjon og derfor er jeg glad for å være manager på Drømmenes Teater.

Johan Cruyff of Barcelona

– Det er viktig å finne tid til å koble av

Hittil har vi ikke fått vite veldig mye om hva Erik ten Hag interesserer seg for utenom det å være manager for Manchester United. I intervjuet med UEFA åpner nederlenderen litt opp om hva han liker å gjøre når han ikke tenker på hvordan han skal gjenreise Manchester United.

– Det er klart at jobben som manager tar all tid. Vi jobber 24 timer i døgnet hele uken for å få det beste ut av spillerne, men likevel er det veldig viktig å trekke seg tilbake og ta en pust i bakken.

– Da liker jeg å sykle, jogge eller spille golf. Å gå på restaurant eller på kino er heller aldri feil. Jeg er også glad i å reise, selv om jeg selvfølgelig ikke har noe særlig tid til det. Jeg liker å reise til Sveits eller Østerrike og nær været er fint er jeg også glad i Italia og Spania.

Powered by Labrador CMS