Har bare skjedd én gang tidligere i Premier League – nå kan det skje igjen

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er ikke i så verst form.

Ole Gunnar Solskjærs lag har spilt åtte ligakamper på rad uten tap, og seks av disse åtte kampene har vært trepoengere.

United har vunnet kampene mot Everton (B), WBA (H), Southampton (B), West Ham (B), Sheffield United (B) og Leeds (H), mens det har blitt uavgjort mot Manchester City (H) og Leicester City (B).

Kampen mot Arsenal på novembers første dag er forrige gang United tapte.

Det betyr likevel ikke at alt er helt bra i United på vei inn mot kampen mot Wolverhampton, en kamp som kan sende United opp på andreplass på tabellen.

HAR EN DEL Å JUBLE FOR: Men det er ikke bare positive ting å skrive om i United-sammenheng i forkant av United-Wolves.

Et forsvar som lekker

United har nemlig hatt betydelige defensive utfordringer denne sesongen. Forrige sesong slapp United inn 36 mål i ligaen, 0,95 i gjennomsnitt per kamp.

Denne sesongen har vi 23 baklengsmål etter bare 14 kamper – 1,64 baklengsmål i gjennomsnitt per kamp. 23 er samme antall baklengsmål som Fulham (på nedrykksplass) har – og Fulham har spilt én mer kamp.

Mange av disse baklengsmålene kom i startfasen av sesongen, hvor vi kunne delvis skylde på mangelen på en skikkelig sesongoppkjøring, men nå lekker det litt for mye igjen.

SELV MOT LEEDS: United knuste Leeds, men det ble to baklengsmål der også.

I de siste tre ligakampene har United sluppet inn to mål i hver av kampene. Vi har klart å vinne to av disse kampene likevel, og har tatt sju poeng, men i lengden vil dette selvsagt være et problem selv om vi har blitt reddet av alle målene som har gått inn riktig vei nå, med scoringer fra Marcus Rashford (3), Bruno Fernandes (3), Scott McTominay (2), Anthony Martial (1), Victor Lindelöf (1) og Daniel James (1) i løpet av de tre kampene.

Mot Wolverhampton tirsdag kveld kan det bli fjerde gang på rad at United slipper inn to eller flere mål. Faktisk har det bare skjedd én gang tidligere i Premier League-historien for Uniteds del, gjorde Opta oss oppmerksomme på.

Året var 2001, men rekka den gang ble spredd ut over to sesonger. Vi avsluttet nemlig 2000/01-sesongen med to bortetap (Southampton 2-1 United, Tottenham 3-1 United), før 2001/02-sesongen startet på lignende vis defensivt, med to baklengsmål i de to første ligakampene (United 3-2 Fulham, Blackburn 2-2 United).

Nå kan det skje for første gang under en og samme Premier League-sesong.

Vi var for øvrig i samme situasjon etter de tre første ligakampene denne sesongen, som alle endte med to eller flere baklengsmål, men vi klarte da å slippe inn «bare» ett i neste kamp borte mot Newcastle. Ellers var vi det også på høsten i 2018 under José Mourinhos ledelse (West Ham 3-1 United, United 3-2 Newcastle, Chelsea 2-2 United).

AWB: Aaron Wan-Bissaka kunne feire sitt første United-mål mot Newcastle, og han var nok også fornøyd med at ikke rekka med to eller flere baklengsmål fortsatte.

Det viktigste mot Wolverhampton er de tre poengene, men en skal ikke se bort fra at både Solskjær, kaptein Maguire og burvokter De Gea vil være svært opptatt av at United skal holde tett også, slik at en kan gå inn i det nye året med litt defensiv trygghet.

Uansett bedre enn i 1977

Om denne defensive rekka er skuffende, så er det uansett langt bedre enn under Dave Sexton. Vi hadde som nevnt en rekke på fire kamper på rad med to eller flere baklengsmål i 2001, og før det måtte vi tilbake til Dave Sextons tid.

Han opplevde det til gjengjeld mange ganger i løpet av sine år i klubben, og den verste rekka kom høsten 1977.

Sexton hadde noen måneder tidligere tatt over United, og hadde hatt en helt OK sesongstart, og hadde vunnet 2-0 mot Liverpool 1. oktober. Da så ikke ting så verst ut.

Men etter det startet de defensive utfordringene, og United gikk hele seks ligakamper på rad med to eller flere baklengsmål.

Her er rekka:

  • Middlesbrough 2-1 Manchester United
  • Manchester United 3-2 Newcastle
  • West Bromwich 4-0 Manchester United
  • Aston Villa 2-1 Manchester United
  • Manchester United 1-2 Arsenal
  • Nottingham Forest 2-1 Manchester United

Faktisk var rekka enda verre enn som så også, for innimellom disse kampene spilte vi også to cupvinnercupkamper mot Porto.

I den første vant Porto 4-0, før United vant 5-2 på hjemmebane. Altså spilte vi, i alle turneringer, åtte kamper på rad med to eller flere baklengsmål.

Sextons United hadde for øvrig en rekke på fire ligakamper på rad med to eller flere baklengsmål på samme tid neste sesong, og enda flere slike rekker (på fire kamper) i juleperioden og i mars/april.

DAVE SEXTON: Vi hadde flere svake perioder defensivt under Sextons ledelse.

Powered by Labrador CMS