Sjansefattig, målløst og snytt for straffespark

Det ble 0-0 i Haag.

Publisert Sist oppdatert

AZ og Manchester United spilte uavgjort 0-0 i Haag.

United ble snytt for et soleklart straffespark mot slutten av kampen, da innbytter Marcus Rashford ble lagt i bakken.

Dette var Uniteds andre 0-0-resultat med Solskjær som United-manager – den første var mot Liverpool i februar, resultatet som kan ha hindret Liverpool-ligagull.

United står med det med fire poeng etter to kamper, og er på andreplass i gruppa bak Partizan (som er foran på antall scorede mål). AZ er på tredjeplass etter to uavgjortresultat på sine første kamper.

RED ARMY: United-fansen hadde selvsagt funnet veien til Haag.

AZ klart best i gang

Med Brandon Williams, Mason Greenwood og Angel Gomes fra start, hadde i alle fall Solskjær valgt et spennende lag mot AZ.

AZ er et tålmodig og solid lag, og kampen startet også på rolig vis.

Etter litt over ti minutter headet hjemmelaget i mål, men det var heldigvis en offside, og den ble også vinket av med en gang.

Noen minutter senere kom Idrissi seg til en avslutning, men David de Gea var fint nede og fikk reddet.

AZ fikk corner på corner – før halvspilt førsteomgang hadde AZ allerede hatt sju hjørnespark.

FØRSTE START: Brandon Williams.

United hever seg

Da halvtimen nærmet seg, så var United mer inne i kampen, og da kom også den første sjansen – egentlig den første virkelig store sjansen i kampen.

Daniel James’ tempo gjorde at han rakk en ball de fleste ikke ville rukket, og han fikk slått inn til Greenwood – unggutten skjøt på direkten, men ballen traff dessverre Ron Vlaar-veggen. En god blokkering av veteranen.

Noen minutter senere slo Diogo Dalot hardt og farlig inn fra høyre, men Angel Gomes fikk ikke helt stokket beina inne i feltet, og det ble ikke så farlig som det kanskje kunne blitt om han hadde fått skutt.

Alt i alt virket 0-0 som et helt naturlig pauseresultat.

GODT INNLEGG: Fra Diogo Dalot.

AZ tok over igjen

Også i andreomgangen startet hjemmelaget best, og de hadde blant annet et par situasjoner hvor de ropte etter straffespark.

Tilsynelatende uten at de hadde noen veldig stor sak.

United så ikke ut til å være i stand til å skape all verden, og Solskjær byttet derfor inn Marcus Rashford i det 63. minutt. Ut gikk Daniel James, som hadde vært ganske usynlig etter hvert, og som nok også skal starte mot Newcastle på søndag.

United kontrollerte kampen med ballbesittelse i andreomgangen, men så lenge de ikke skapte noe, så var det likevel AZ som virket farligst.

Med 20 minutter igjen på klokka kom AZ seg til et bra skudd som De Gea fikk stoppet, og AZ kunne potensielt fått en straffe noen minutter senere på grunn av Fred-armbruk i eget felt, men vi ventet fortsatt på en skikkelig sluttspurt fra et eller begge lag.

Snytt for straffe

I kampens 80. minutt legges Marcus Rashford i bakken, og for første gang i kampen var det en straffesituasjon der en helt udiskutabelt kunne si det – det skulle vært straffespark.

Forsvarsspiller var ikke i nærheten av ball, og dommer mente ikke at det var filming, og en må jo nesten lure på hva som var tankegangen bak her.

Det hadde nok vært en fordel for United med VAR her i stedet for mot Arsenal sist mandag.

Jesse Lingard var bare noen få centimeter fra mål noen minutter senere etter å ha gått på et fint løp inn i feltet, og fyrt av etter å ha fått ballen, men marginene var ikke på vår side i sluttfasen av kampen.

Innbytter Jesse Lingard måtte på overtid gå av banen med det som så ut som en strekk, og United avsluttet med ti mann.

Powered by Labrador CMS