Skjermbilde: MUTV/ManUtd.com

– Vi er ikke i Champions League for musikkens del

Å ha gjort seg fortjent til å høre Champions League-hymnen er vel og bra, men Axel Tuanzebe har høyere ambisjoner enn å bare delta.

Publisert Sist oppdatert

Axel Tuanzebe så ikke akkurat stresset ut over det faktum at han spilte mot Neymar og Kylian Mbappé i sin første kamp siden Colchester-kampen i desember 2019, og han fremstod ikke mindre rolig og balansert under intervjuet med MUTV etter kampen.

– Ja, det var fint, det var fint å få en gjennomkjøring. Det er en vanskelig kamp å komme tilbake i, så jeg er bare glad vi fikk seieren.

Tuanzebe var tydelig om at tre poeng var målet for turen til Paris.

– Vi kom hit for å vinne, vi er med i denne konkurransen for å kjempe [med de beste]. Vi viste PSG respekt, men når alt kommer til alt er vi et større lag, og vi ønsket å dominere, og å ende opp med tre poeng.

– En må gi dem [Neymar, Mbappé og Di María) respekten [de fortjener], men en må fokusere på sitt eget spill, og gjøre sitt beste for laget.

GJORDE EN GOD JOBB MOT MBAPPÉ: Axel Tuanzebe.

United har nå fått en drømmestart i gruppa, og det var deilig å høre Champions League-hymnen igjen før en United-kamp.

Tuanzebe er uansett opptatt av at United ikke har kvalifisert seg til Champions League kun for å delta.

– Som jeg sa er vi en stor klubb, og vi er her for å konkurrere. Vi er ikke her [i Champions League] for musikkens del, eller for paraden. Vi jobbet hardt forrige sesong med å komme oss til denne konkurransen, så vi ønsker å være så gode vi kan, og ønsket å starte slik vi gjorde her, og fortsette med dette momentumet fremover.

Tuanzebe røpet også lattermildt at han i løpet av kampen ved flere anledninger etterlyste mål («I want my goal, I want my goal!») fra matchvinner Rashford, og ellers hadde han ros på lager til debutant Alex Telles.

– Det var en solid forestilling; vi er stolte av ham. Han er en bra forsterkning for laget, og har en god personlighet og bra karakterstyrke, så jeg ser fremover til å jobbe med ham i tiden som kommer.

KLARTE SEG FINT: Alex Telles.

Rashford mener Solskjær traff perfekt

– Marcus – samme ende av banen, samme vær, samme fot, samme hjørne, hvordan føltes det?

Slik startet Stewart Gardners MUTV-intervju med Marcus Rashford etter at United-angriperen igjen ble helten mot Paris Saint-Germain i Paris.

Rashford kunne fortelle om en god følelse som svar på Gardners spørsmål, men snakket også om de dårlige avgjørelsene som før vinnermålet ble tatt på den siste tredjedelen (og sikter sannsynligvis til seg selv der).

– Definitivt en god følelse. Jeg føler vi tidvis var gode. Noen av avgjørelsene vi tok på den siste tredjedelen i førsteomgangen, og selv i andreomgangen, var litt dårlige – og det er noe vi definitivt kan jobbe med, og bli bedre på.

Rashford var i alle fall godt fornøyd med Ole Gunnar Solskjærs taktikk.

– Jeg mener manageren traff perfekt i dag. Systemet tillot oss å uttrykke oss selv fremover, samtidig som vi kunne være tette bakover.

– Det er definitivt en viktig seier, og det er den perfekte posisjonen å være i, for det er mye vi kan bygge videre på og bli bedre på også.

AVGJORDE I PARIS IGJEN: Marcus Rashford – prinsen av Parc des Princes.

PS. Noen av dere har sikkert i det siste sett bildene av pave Francis som holder diverse ting, noe som har blitt en populær «meme», og onsdag formiddag postet Victor Lindelöf et bilde av seg selv (i rollen som paven) som holdt opp en liten Marcus Rashford.

Powered by Labrador CMS