Manchester United v Granada CF - UEFA Europa League Quarter Final: Leg Two

– Utrolig glad på Axels vegne

Ole Gunnar Solskjær roser den 23 år gamle midtstopperen opp i skyene etter en bunnsolid kamp mot Granada.

Publisert Sist oppdatert

På spørsmål fra united.no på pressekonferansen etter kampen la ikke United-manageren skjul på hvor fornøyd han var med Tuanzebes spill.

– Topp. Absolutt strålende. Axel har hatt en litt vanskelig periode med lite spilletid. Victor (Lindelöf) og Harry (Maguire) har spilt veldig bra sammen, og når Eric (Bailly) har spilt, har han også vært veldig bra. Axel har nesten spilt fjerdefiolin om du kan si det på den måten. Men han har vært tålmodig og jobbet hardt, sier Solskjær til united.no.

Manchester United v Granada CF - UEFA Europa League Quarter Final: Leg Two
STRÅLENDE LEVERT: Ole Gunnar Solskjær var ekstra tilfreds med stopperparet Axel Tuanzebe og Victor Lindelöf etter seieren mot Granada.

Med kapteinen Harry Maguire ute med karantene og Eric Bailly utilgjengelig ble Victor Lindelöf og Axel Tunzebe Uniteds stopperpar mot Granada.

Solskjær bruker ordet «outstanding» for å beskrive det nykomponerte stopperparets innsats i Europa League-kvartfinalen.

– Axel og Victor leverte en strålende kamp. De sørget for at vi ikke ble satt under skikkelig press, og mot slutten rensket Axel unna det som kom på hodet enten det var innlegg eller cornere. Jeg er veldig glad på hans vegne, sier Solskjær til united.no.

Ville ikke risikere Pogba

Etter en disiplinert 1. omgang der United ledet 1-0 var det lite å sette fingeren på.

Det eneste faremomentet for United var Paul Pogbas gule kort som kom allerede etter et drøyt kvarter.

gpaul
SKJØNTE LITE: Paul Pogba reagerer på det gule kortet han fikk tidlig i kampen. Ole Gunnar Solskjær sier han ikke ønsket å risikere et nytt kort på franskmannen og tok han av etter 45 minutter.

Franskmannen var involvert i flere dueller etter å ha fått advarselen fra den rumenske dommeren, og Solskjær ville ikke ta noen sjanser og byttet derfor ut Pogba i pausen.

– Vi ville ikke risikere et scenario der han kom inn litt sent i en duell og risikerte å få et gult til. Dessuten trengte Donny (van de Beek) kamptrening, forklarer Solskjær som ga franskmannen kapteinsbindet før kampen.

– Paul er en leder både på og utenfor banen. Jeg kunne også valgt Bruno (Fernandes), David (de Gea), eller Nemanja (Matic). Vi har mange ledertyper i laget, forklarer Solskjær.

– Det neste steget nå er å vinne en finale

Med sammenlagtseieren mot Granada er United igjen klar for semifinalen i Europa League. Der venter Roma som slo Ajax 3-2 sammenlagt.

Solskjær sier det neste steget for spillergruppen nå vil være å komme til en finale og vinne den.

– Vi ser frem til denne muligheten. Vi har sett at spillerne er innstilte og motiverte for å ta et steg videre, og det neste steget nå er å nå en finale og vinne et trofe. Det vil gi denne gruppen noe ekstra. Viljen og motivasjonen er der, og et trofé vil være en katalysator, sier Solskjær. 

Gir ikke opp tittelkampen

Men før Solskjær og spillerne kan tenke på semifinalen mot Roma venter det tøffe ligakamper.

Først ut er Burnley hjemme på Old Trafford kommende helg.

cavm
HAR FUNNET FORMEN: Edinson Cavani sender United i føringen. Veteranspissen har vært meget god i de to siste kampene mot Tottenham og Granada og vil bli en nøkkelspiller i innspurten for United.

Solskjær sier målet nå er å vinne hver eneste kamp resten av sesongen.

– Rarere ting har hendt i fotball enn at vi tar igjen elleve poeng, og vi har en kamp til gode. Vårt fokus nå er å slå Burnley. Så er det Leeds, og det blir en veldig vanskelig kamp. Men da vil vi få en hel uke med forberedelser uten midtukekamp, påpeker Solskjær.

Powered by Labrador CMS