Swansea City v Cardiff City - Sky Bet Championship

Storspilte mot erkerivalen

Publisert Sist oppdatert

Åtte av våre utlånte har vært i aksjon hittil denne helgen, med varierende hell.

Swansea City 3-0 Cardiff City

Søndag ettermiddag spilte Swansea mot erkerival Cardiff hjemme på Liberty Stadium, og det løsnet virkelig for Swansea der, og de endte opp med å vinne 3-0.

Ethan Laird har gjort det godt for Swansea denne sesongen, og gjorde det igjen her fra sin høyre vingbackrolle.

Cardiff måtte bruke ulovlige midler for å prøve å stoppe Lairds dribling stadig vekk, og etter bare to-tre minutter av kampen ble Swansea snytt for et soleklart straffespark da Laird driblet seg forbi en forsvarsspiller før han ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren.

Laird skal ha mye av æren for 3-0-målet, hvor han først holdt ballen (som så ut til å gå ut til keeperutspark) i spill, før han fant en lagkamerat i livsfarlig område som igjen serverte målscoreren, og han fikk generelt ting til å skje gjennom store deler av oppgjøret.

Swansea City v Cardiff City - Sky Bet Championship
GOD: Ethan Laird.

Aston Villa 2-3 Wolverhampton Wanderers

Det var ikke bare på King Power Stadium at United-forsvarere hadde en strid tørn på jobb lørdag ettermiddag.

Axel Tuanzebe hadde nemlig heller ingen god dag da hans Aston Villa snudde fra 2-0-ledelse til 3-2-tap i løpet av kampens ti siste minutter på Villa Park.

Tuanzebe ble vraket før møtet med Tottenham i forrige ligarunde, men var tilbake igjen i elleveren lørdag. Villa-trener Dean Smith begrunnet avgjørelsen med at Tuanzebes bevegelighet ville komme godt med mot Wolves-spiss Raúl Jiménez – som endte opp med å ikke spille kampen.

Lokalavis Birmingham Mail gir Tuanzebe 4 på spillerbørsen, og begrunner dette blant annet med at han ga bort ballen i farlige posisjoner flere ganger.

– Han så helt tom ut i sin tilbakekomst, og klarte ikke å klarere ballen da (Conor) Coadys mål trillet inn. Ikke helt påskrudd, skriver lokalavisens Ashley Preece.

Aston Villa v Wolverhampton Wanderers - Premier League
TØFF DAG PÅ JOBB: Axel Tuanzebe fikk sjansen på Villa Park lørdag, men måtte innse at kampen mot Wolves endte med tap.

Smith vil derimot ikke legge skylden på midtstopperen.

– Avgjørelsen min var å bruke disse tre (midtstopperne) i dag, men det er – i mine øyne – ikke grunnen til at vi taper i dag, sier han til Birmingham Mail.

Nottingham Forest 2-1 Blackpool

James Garner spilte så og si alt da han var på utlån hos Nottingham Forest forrige sesong, men under sin nye sjef, Steve Cooper, har antall minutter på banen begynt å avta.

Den walisiske treneren har ledet Forest i fire kamper, og i de to siste har Garner måttet nøye seg med innhopp fra benken.

Lørdag tok Forest sin første hjemmeseier under Cooper. Garner kom inn på stillingen 2-1, med elleve minutter igjen å spille, og dette ble også sluttresultatet i kampen.

Garns
ENGLAND-SPILLER: James Garner fikk starte for U21-landslaget i landslagspausen, men måtte starte kampen på benken for Nottingham Forest lørdag.

Nottingham Post skriver at Garner var ivrig etter å bli involvert da han kom inn fra benken, men at det ikke er noe som tyder på at spilletiden vil ta seg voldsomt opp i ukene som kommer.

– Kan komme til å slite med å komme inn igjen i laget slik ting står nå, skriver avisens Sarah Clapson.

Huddersfield Town 2-0 Hull City

Hull ligger like over streken i Championship, og gikk lørdag på et 0-2-tap på bortebane mot Huddersfield Town.

Di’Shon Bernard spilte hele kampen i midtforsvaret til Hull, og han skal ha vært ganske solid, selv om han skal ha gitt Duane Holmes litt for mye rom i forbindelse med det andre målet.

Hull Daily Mail gir Bernard karakteren 6. Ingen fikk bedre karakter, men fire andre av de som startet endte opp med den karakteren.

Di'Shon Bernard Signs a New Contract at Manchester United
LEVERTE EN AKSEPTABEL FORESTILLING: Di’Shon Bernard.

Doncaster Rovers 0-2  Wycombe Wanderers

Ethan Galbraith startet på benken mot Wycombe, av uviss grunn (kanskje fordi han har vært borte på landslagssamling?), men kom inn i det 57. minutt.

Ifølge Doncaster Free Press så imponerte nordiren i innhoppet, og de gir ham karakteren 7.

Det er ingen skam i å tape mot Gareth Ainsworths Wycombe, de kjemper om opprykk denne sesongen, men Doncasters resultater har vært så dårlige hele sesongen at presset blir større og større for hver kamp som går nå.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
GOD: Ethan Galbraith.

Northampton Town 2-0 Mansfield Town

Mansfield ligger like over nedrykksstreken i League Two med et lag som var forventet å kjempe i toppen – slik det ofte har vært for Stags de siste sesongene.

Lørdag vant Northampton 2-0 mot Mansfield, og manager Nigel Clough er under press.

Nathan Bishop stod som vanlig i mål for Mansfield, og som vanlig hadde Mansfield langt større problemer enn Bishop, som virker å ha hatt en helt middels kamp.

TAPTE IGJEN: Nathan Bishop og Mansfield vinner for få fotballkamper for tiden.

Memphis 4-2 Atlanta United (2)

Natt til søndag ble det et bortetap mot Memphis for Atlanta United 2.

Det var Atlanta Uniteds åttende kamp på rad uten seier.

Connor Stanley startet på benken, men kom innpå i det 80. minutt, men han klarte ikke å utgjøre noen forskjell på slutten.

West Bromwich Albion 1-0 Birmingham City

Fredag kveld spilte Birmingham City borte mot West Bromwich Albion, og det endte med en 1-0-seier til WBA.

Karlan Grants scoring 15 minutter før slutt viste seg å bli avgjørende. Tahith Chong spilte hele kampen for Birmingham, og han skapte trøbbel ved mange anledninger, men klarte ikke å hindre tap.

Birmingham Mail ga Chong karakteren 7. Bare den ene stopperen fikk bedre karakter enn det.

Birmingham startet sesongen veldig bra, mye takket være Chong, men de blå har falt godt ned på nedre halvdel, og de har ikke vunnet siden kriserammede Derby ble slått 10. september. Etter det har de tatt bare ett poeng på seks kamper.

Peterborough United v Birmingham City - Sky Bet Championship
HAR VÆRT GOD I BIRMINGHAM: Tahith Chong.

Andre:

  • Andreas Pereira og Flamengo spiller hjemme mot Cuiabá natt til mandag (01.30).
  • Alavés og Facundo Pellistri møter Real Betis mandag kveld (19.00).
  • Brandon Williams ble sittende på benken gjennom det målløse oppgjøret mellom Norwich og Brighton. Dette var Norwich sitt andre poeng denne sesongen.
  • Dylan Levitt har vært god for Dundee United i det siste, men gikk glipp av 3-0-borteseieren mot Hibernian på grunn av en skade.
  • Vi var generelt ikke representert i Skottland på lørdag, for Reece Devine var ikke i St Johnstone-troppen som tapte 0-3 mot Livingston heller. Trolig var ikke han heller skadefri.
  • D’Mani Mellor har ikke fått mye spilletid i Salford City, men det er i stor grad på grunn av en skade. Han skal være nærmere en retur, men han var ikke i troppen i Salfords 2-0-seier mot Hartlepool United.
  • Will Fish var ikke i troppen da Stockport kvalifiserte seg til første runde i FA-cupen med en 3-0-seier mot Stamford.
Powered by Labrador CMS