Håver inn nye $100 mill. på United : – Han viser fingern til fansen

Publisert Sist oppdatert

Først ble det 1-1 imot på overtid mot AC Milan.

Så kom det nok en melding som en del United-supportere ikke vil like.

Avram Glazer, Uniteds eier, har nemlig lagt ut fem millioner av de såkalte A-aksjene til United for salg.

Hvis alt selges innen fristen neste tirsdag vil han innkassere 100 millioner dollar, og bare for å gjøre det klart med en gang: Dette er ikke penger United får.

– Manchester United vil ikke få noe av inntektene ved dette, het det nemlig i Uniteds forklaring til New York-børsen sent torsdag kveld.

De 100 millionene med dollar – eller drøyt 70 millioner hvis man regner om til pund – går altså rett i lomma til Glazer-familien.

Siden dette er snakk om A-aksjer så betyr det også svært lite for Glazers eierskap i United. Det er ikke slik at det nærmer seg noe salg.

Ifølge The Times vil Glazer-familien nemlig fortsatt ha kontroll på 74,9 prosent av United etter dette salget, og det er altså ingen indikasjoner på at amerikanerne ønsker å selge seg ut med det første.

SOLSKJÆR OG AVRAM GLAZER (TIL HØYRE): Før Barca-kampen våren 2019.

Glazer-familien gjør altså dette selv om United har vært gjennom en vanskelig pandemi og fortsatt ikke er ute av den.

– De viser to nye fingre til fansen, skriver The Telegraphs United-journalist, James Ducker, på Twitter.

Dette skjer også etter at Glazer-familien tok ut utbytte på 18,5 millioner pund fra United i 2019/20 – til tross for at pandemien skapte store problemer for United.

– Jeg synes det var moralsk forkastelig, og dette er bare et siste eksempel på hvor tonedøve de er overfor fansen. Det er egentlig ikke noe ord for dette. Kanskje (det hadde vært greit) om salget ble brukt for å gi penger til veldedighet, men inntil vi ser det…, fortsetter Ducker, som har mange år som United-journalist bak seg.

Powered by Labrador CMS