– En perfekt illustrasjon av Uniteds største problem

AVISRUNDEN: Her er en gjennomgang av hva avisene skriver etter 3-0-seieren mot Colchester.

Publisert Sist oppdatert

James Ducker, Daily Telegraph

Ole Gunnar Solskjærs Old Trafford-regime er ett år gammelt i dag, og selv om han ikke har vært redd for å innrømme at det fortsatt kan være en stund til United konkurrerer om de aller gjeveste troféene igjen, så ville litt sølvtøy tidlig vært en verdifull vitamininnsprøytning.

Ligacupen var defintivt et springbrett til bedre ting for Sir Alex Ferguson i 2006, da han var midt i enda en gjenoppbyggelse av United, og Solskjær vil håpe at det kan være en lignende katalysator etter å ha sett sitt lag slå Colchester.

Se for deg å prøve å bære et brett med drikker fra en side av en stappfull nattklubb til en annen, via dansegulvet, og du får en idé om hva slags oppgave United hadde her, men det sier sitt at gjestene hadde lite forsvarsspill av «siste liten»-typen å gjøre her. Du ville forventet kropper som fløy overalt, men frem til Luke Prosser kastet seg mot ballen for å blokkere et Anthony Martial-skudd tre minutter før pause, så trengte hovedsaklig Colchester bare å være kompakte og organiserte i det som ble en 6-4-0-formasjon.

I 45 minutter var det i det minste oppdrag utført, hvor forsvaret deres frustrerte et United-lag som har slitt med å bryte ned motstandere som forsvarer seg dypt med mange mann, men Marcus Rashford punkterte etter hvert motstanden, og fra det øyeblikket åpnet det seg opp rom, og målene strømmet inn.

ETT ÅR MED SOLSKJÆR: Kan en eventuell ligacuptriumf være et springbrett videre for Solskjærs United?

Rob Dawson, ESPN

Det positive: 

United avanserte. Solskjær kjenner til verdien et trofe har, og han tar ligacupen seriøst. Han har semifinaler å se frem til på nyåret, og United er bare to kamper fra en finale på Wembley, og muligens hans første sølvtøy som United-sjef. Solskjær har snakket om den positive effekten et trofé kan ha for et ungt lag, og de har gitt seg selv en sjanse.

Det negative:

I de første 45 minuttene illustrerte United på perfekt vis sitt største problem. Colchester var kompakte og organiserte, og holdt Solskjærs lag på armlengdes avstand relativt enkelt. United hadde 80% ballinnehav i førsteomgangen, men fikk bare ett skudd på mål, og selv det var et Rashford-frispark fra distanse som egentlig ikke ga Dean Gerken noe trøbbel.

Managerbørs:

7 – United-manageren tok ikke noen sjanser med laguttaket, og valgte Harry Maguire, Luke Shaw, Martial og Rashford fra start. David de Gea, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf og Dan James fikk fri, men Solskjær valgte et lag som aldri egentlig var i fare for å bli slått av League Two-motstand. Nordmannen har fortsatt aldri tapt et ligacupoppgjør.

TOK INGEN SJANSER: Ole Gunnar Solskjær.

Jamie Jackson, The Guardian

Hvis Marcus Rashford presterer, så følger ofte Manchester United etter. Han forvandlet denne kvartfinalen, ved å være påskrudd i andreomgangen, og ga Ole Gunnar Solskjær seieren som er den beste måten å feire hans første årsjubileum siden han tok over klubben.

Rashford scoret det første målet, og var en nøkkelfaktor i de to andre målene i en timinuttersperiode som var akkurat det som det var behov for mot et Colchester-lag som hadde holdt godt ut. 

Solskjærs lag sliter mot lag som ikke angriper dem, så å prøve å bryte ned gjester som hadde en slik måte å spille på, kunne regnes som en nyttig øvelse.

NØKKELEN: Marcus Rashford låste til slutt opp Colchester-forsvaret.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News:

United spilte for andre gang på tre måneder en førsteomgang uten å score mot laveredivisjonsmotstand, men klarte denne gangen mot Colchester å vinne i ordinær tid.

Som Mourinho kan Solskjær krone sin første fulle sesong med en ligacuptriumf. Mourinho og Sir Alex Ferguson som et springbrett for større triumfer, og Solskjær er på linje med to av sine forgjengere der. Det fungerte for Ferguson, om ikke for Mourinho.

Selv mot League Two-motstand er United avhengige av kontringene – det var 12,1 sekund fra Sergio Romero slapp fra seg ballen til Marcus Rashford dunket den inn i Stretford End-nettet. United viste senere noe evne til å skjære seg gjennom forsvaret gjennom telepatien til Juan Mata og Marcus Rashford, før det ble avsluttet av Anthony Martial.

Spillerbørs:

  • Sergio Romero – 6
  • Ashley Young – 6
  • Axel Tuanzebe – 6
  • Harry Maguire – 6
  • Luke Shaw – 6
  • Andreas Pereira – 7
  • Nemanja Matic – 6
  • Mason Greenwood – 6
  • Juan Mata – 6
  • Marcus Rashford – 8
  • Anthony Martial – 7
  • Brandon Williams – 6
  • Jesse Lingard – 6
  • James Garner – 6
BEST: Marcus Rashford.
Powered by Labrador CMS