IMG_7431

«United er klare for å ta brutale valg denne sommeren – 17 spillere risikerer å måtte forlate Old Trafford»

Publisert Sist oppdatert

Et samlet engelsk pressekorps melder om en storrengjøring i United-stallen i sommer og at det er Erik ten Hag som skal finne frem både grønnsåpe, støvsuger og våtmopp.

Noen melder at United skal kvitte seg med rundt 12 spillere, mens andre medier melder at opp mot 17 (!) spillere skal vandre ut Old Trafford-portene etter sesongen. 

Under har vi samlet en oversikt over hva de ulike britiske avisene har skrevet om situasjonen.

Paul Hirst, The Times

Opp mot 15 United-spillere står i fare for å måtte forlate Drømmenes Teater etter at Ten Hag ønsker å kvitte seg med stjernespillere som underpresterer.

Harry Maguire og David de Gea, som hadde en forferdelig kamp i 3-0-tapet i Andalusia, har begge spørsmålstegn etter navnene sine med tanke på neste sesong. Maguire har bare startet 15 kamper for United denne sesongen og det ryktes at West Ham holder et øye med situasjonen til klubbkapteinen.

De Gea har vært i samtaler om en ny kontrakt, men det er tvilsomt at han vil bli det foretrukne valget i lengden grunnet manglende ferdigheter med ballen i beina.

I en periode hvor fremtidig eierskap også er usikkert må klubben samtidig bestemme seg for fremtiden til Victor Lundelöf, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay og Fred. Samtidig står også Anthony Martial i fare for å forlate klubben.

Donny van de Beek går en usikker United-fremtid i møte etter at ikke har imponert nevneverdig etter overgangen tilbake i 2020. Phil Jones og Axel Tuanzebe forventes å bli fristilt fra kontraktene sine og akademi produktene Brandon Williams og Anthony Elanga kan bli solgt.

maguiredegeacasemiro200423
USIKKER FREMTID: David de Gea.

Jamie Jackson, The Guardian

Erik ten Hag vil gjennomføre en sommer-opprydning blant seniorspillerne i klubben med spillere som Jadon Sancho, Anthony Martial, Harry Maguire, Victor Lindelöf, Scott McTominay og Fred, som alle står på listen over minst 15 spillere som står i fare for å måtte finne seg en ny arbeidsgiver. 

Manageren vil gjøre dette for å generere inntekter som kan brukes til å øke standarden på spillertroppen.

Andre spillere nederlenderen vurderer å slippe ut portene er Donny van de Beek, Anthony Elanga, Dean Henderson og Brandon Williams. Alex Telles, Hannibal Mejbri og Eric Bailly som alle er på lån er nesten garantert å forlate klubben og kontraktene til Phil Jones og Axel Tuanzebe går ut så de forlater definitivt klubben.

De Gea har enda ikke signert ny kontrakt, men det ser ut til at han kommer til å gjøre det fordi Ten Hags prioriteringer i sommer vil være en verdensklasse-spiss, samt styrke midtbanen. Han må også avgjøre om låneoppholdene til Marcel Sabitzer og Wout Weghorst skal forsøkes å gjøres til permanente avtaler.

ahaa2
RISIKERER Å FÅ «ØKSEN»: Harry Maguire.

Joe Bernstein, Daily Mail

United er klare for å ta brutale valg denne sommeren når 17 spillere risikerer å måtte forlate Old Trafford, slik at Ten Hag kan få økonomiske midler for sin oppbyggingen av troppen.

Europa League-exiten mot Sevilla har bare understreket, innad i klubben, at de må følge i Manchester Citys fotspor og få inn penger via spillersalg.

Utrolig nok gikk City 20 millioner pund i pluss på sommervinduet i fjor. Det til tross for å ha signert Erling Braut Haaland, Kalvin Phillips og Manual Akanji.

Bud på spillere som Harry Maguire, Victor Lindelof, Scott McTominay, Fred, Donny van de Beek, Anthony Martial, og Aaron wan-Bissaka vil bli vurdert. 

Det samme gjelder Brandon Williams og Anthony Elanga som regnes som ikke gode nok. Det er heller ikke poeng i å beholde Eric Bailly og Alex Telles som ser fremtiden sin andre steder.

Phil Jones og Axel Tuanzebe sin kontrakt går ut og Dean Henderson forlater også trolig United etter sesongen.

Selvom det er lite sannsynlig at alle 15 spillere forlater klubben er United opptatt av å skaffe nok midler til at Ten Hag kan hente tre spillere som kan gå inn i startelleveren neste sesong, med en spiss som hovedprioritet.

 

elanga54334
FERDIG I UNITED?: Anthony Elanga.

David McDonell, Mirror

Uniteds ydmykende Europa League-exit understreket at en stor sommer-opprydning står på trappene for Ten Hag.

Så mange som 12 seniorspillere er forventet å bli bedt om forlate Old Trafford denne sesongen etter at Ten Hag skal være nådeløs i sin andre fase av gjennoppbyggingen av klubben.

Ten Hag og John Murtough skal allerede før torsdagens pinlige 3-0-tap ha bestemt seg for hvilke spillere som må å finne seg nye arbeidsgivere. Profiler som Harry Maguire og Anthony Martial skal være på den listen allerede, men De Geas håpløse opptreden i Spania skal ha sådd økende tvil om det vil være verdt å forlenge kontrakten hans.

Manchester United v Nottingham Forest - Premier League
MARTIAL: United vil lytte til bud på den skadeplagede spissen.

Hvem mener du United bør beholde og hvem bør de kvitte seg med før neste sesong? Diskuter gjerne i kommentarfeltet, men hold det saklig! 

 

Powered by Labrador CMS