Avisruden

– Kan ikke klage om de blir vraket

Publisert Sist oppdatert

Dette skriver engelsk presse etter lørdagens sviende 1-1-kamp mot Southampton:

ESPN: – Maguire hadde en svak kamp

Det faktum at United har tatt ledelsen for så å slippe inn og miste seieren i tre strake kamper er naturligvis tema når de engelske journalistene oppsummerer lørdagens kamp.

Blant dem er Rob Dawson i ESPN, som skriver at det nok ikke var dette Ralf Rangnick ønsket seg da han ba om mer jevnhet fra spillerne sine.

– Southampton gjorde seg mer enn fortjente til 1-1 på et regnvått Old Trafford og på en annen dag ville de kanskje hatt tre poeng heller enn bare ett, skriver Dawson.

– Det som var igjen av sesongen står i fare for å visne hen og Brighton kommer til å komme hit med håp om å få med seg et resultat på tirsdag.

rangtald
REGNTUNGT: På en dyvåt Old Trafford-matte ble det atter et 1-1-resultat og poengtap for Chris Armas, Ralf Rangnick og resten av United-gjengen.

Skribenten påpeker at United bare har scoret flere enn ett mål i tre av Rangnicks 13 kamper hittil og at de rødkledde åpenbart sliter på begge ender av banen.

En av dem som sliter med å finne veien til mål om dagen er Cristiano Ronaldo. Portugiseren er inne i sin verste måltørke siden 2009. 37-åringen har ikke gått såpass mange kamper uten å score siden forrige United-periode.

– Det ville være urettferdig å peke utelukkende på Cristiano Ronaldo, men i øyeblikket løser han ikke mange av problemene deres. Det sier noe når presset er den mest fremtredende delen av spillet hans.

Dawson skriver at Southampton-fansen nok dro hjemover med følelsen av at Saints kunne ha tatt med seg samtlige tre poeng fra Old Trafford, i motsetning til i fjor, da de ble knust 9-0.

I tillegg til Ronaldo har kaptein Harry Maguire havnet i søkelyset for sine prestasjoner i det siste. Dawson er ikke imponert over det stopperen leverte lørdag.

Maguire hadde enda en svak kamp. Altfor ofte rushet han inn i farlige områder og han ble ofte brutalt avslørt for sin manglende fart, skriver Dawson.

– Det kan argumenteres for at Victor Lindelöf bør starte sammen med Raphaël Varane mot Brighton. Ronaldo kan heller ikke klage hvis han blir vraket, men det avhenger av tilstanden til Edinson Cavani.

Manchester United v Southampton - Premier League
FÅR KRITIKK: Harry Maguire imponerer ikke stort for tiden.

Det er dog ikke alt som er fullstendig bekmørkt. Dawson skriver at United har vist tegn til forbedring under Rangnick, selv om det ikke er nok. Jadon Sancho, Paul Pogba, Diogo Dalot og Raphaël Varane får også ros for sine innsatser.

Skal United ta den viktige fjerdeplassen i Premier League, må flere melde seg på. Hvis ikke kan det bli dårlig med Champions League-spill neste sesong.

Topp fire-håpet deres holder også på å falle sammen, fastslår Dawson.

MEN: – Mentaliteten svikter under press

I lokalavisen fokuserer United-sjefsskribent Samuel Luckhurst på at det er omtrent ett år siden United slo nettopp Southampton med nærmest latterlige 9-0 på Old Trafford.

Manchester Evening News‘ mann på Drømmenes Teater er klar på at ting ikke ser like lyse ut som de gjorde den gang.

Mye har endret seg på det året og de ti dagene som har gått siden Southampton ble tilintetgjort på samme sted, skriver Luckhurst.

Nå er publikum tilbake, og mentaliteten til United-spillerne har sviktet under presset. Motstanderne har avslørt dem og straffen kan vise seg å bli at de ikke kommer med i Champions League.

Også Luckhurst vier spalteplass til Ronaldos måltørke.

United-trøyen veier tungt på skuldrene til spillerne og den blir tyngre når det pøsregner. Ronaldo ser knust ut, skriver journalisten.

Hvis Cavani hadde vært på benken, ville det ha vært å anbefale å bytte ham inn for Ronaldo.

ronaldo2242
LITE EFFEKTIV: Cristiano Ronaldo var uvant tam foran mål mot Southampton.

En mann som ikke er inne i noen måltørke er Jadon Sancho, som scoret Uniteds mål mot Southampton.

Kantspilleren begynner endelig å se ut som det monstertalentet United betalte Borussia Dortmund nærmere en milliard kroner for da de hentet ham i fjor sommer.

En gjennomgangsmelodi de siste kampene har vært Jadon Sanchos positive forestillinger og den gode formen han har vist siden vinterpausen fortsatte, skriver Luckhurst.

Han begynte så bra at analytikerne til Southampton spilte i kampen i reprise i håp om å finne en måte å stoppe ham på. De fant ingen løsning.

Manchester United v Southampton - Premier League
I SIGET: Jadon Sancho kan gi selv et aldri så lite klapp på skulderen etter flere gode prestasjoner den siste tiden.

Spillerbørs:

De Gea 6, Dalot 6, Varane 6, Maguire 5, Shaw 6, McTominay 5, Pogba 6, Fernandes 6, Rashford 4, Ronaldo 3, Sancho 7.

Innbyttere: Elanga 6, Lingard 5.

Manager: Rangnick 6.

Telegraph: Sancho-ros

I The Telegraph sin oppsummering av lørdagens begivenheter skriver journalist Sam Wallace at Ralf Rangnick sliter med å finne nøkkelen i sin rolle som midlertidig United-trener.

Enda en dag der Rangnick ikke klarer å frigjøre Manchester United fra den overveldende middelmådigheten som gjennomsyrer laget hans og truer med å få dem til å stoppe helt opp.

Også her blir Uniteds manglende evne til holde hele kampen et tema.

For første gang siden desember 1998 har United ikke vunnet etter å ha ledet til pause i to kamper på rad.

CHe
UTLIKNET: Che Adams sørget for at nullen igjen sprakk for United.

Om det ikke er særlig lystig lesning for United, kan i alle fall Jadon Sancho trøste seg med at han får gode skussmål.

Dette var en av de bedre kveldene hans.

Daily Mail: – Uspiselig oppførsel

I Daily Mail-journalist Oliver Holts oppsummering av kampen fokuserer skribenten på United-spillernes oppførsel overfor kampleder Stuart Attwell.

Dommeren fikk omtale før kampen, ettersom det var han som var videodommer både da Middlesbrough fikk godkjent sin scoring på tross av en hands og da United fikk to scoringer annullert mot Burnley.

Fernandes trampet i føttene og Pogba fløy i flint da Attwell ga ham det gule. Det hele var ganske uspiselig, skriver Holt.

Hadde United utvist samme energi og kollektive arbeid mens de faktisk tok del i selve kampen, kunne de kanskje ha hatt fjerdeplassen da kampen var ferdig.

Manchester United v Southampton - Premier League
KLAGET PÅ DOMMEREN: Måten United-spillerne oppførte seg på overfor dommer Attwell faller ikke i god jord hos Oliver Holt.

Denne gangen gikk den viktigste avgjørelsen Uniteds vei, ettersom Maguire ikke fikk straffe mot seg etter en noe tvilsom duell med Armando Broja, noe Holt mener kapteinen kan prise seg lykkelig for.

Heller ikke hos Holt slipper Ronaldo unna kritikk.

På en eller annen måte var han fortsatt på banen da kampen ble blåst av, selv om hadde sluttet å produsere meningsfylle bidrag lenge før.

Det er enda et dårlig tegn at United tilsynelatende gir ham spesialbehandling.

Spillerbørs:

De Gea 6.5, Dalot 6, Varane 6, Maguire 5, Shaw 5.5, McTominay 6, Pogba 6.5, Fernandes 6.5, Rashford 5.5, Ronaldo 4.5, Sancho 7.

Innbyttere: Elanga 6, Lingard 6.

Manager: Rangnick 6.

Times: – Ronaldo i krise

Det er altså ikke en god uke å være United-spiller på. Jonathan Northcroft i avisen The Times mener at «kaos er det eneste som er konstant på Old Trafford» om dagen.

Northcroft sammenlikner Rangnicks United med landsmann Jürgen Klopp og hans Liverpool. Skribenten skriver at sistnevnte også liker kaos, men ikke på samme måte som i United.

– Jürgen Klopp liker kaos, men Ralf Rangnicks sjelevenn i fotballsammenheng liker planlagt og kontrollert kaos – kaos som taktikk og som kreativt verktøy, men ikke som livsstil. Denne sesongen har dysfunksjonen som rammer United som institusjon sivet ut på banen og Rangnick sliter med å vaske det bort.

ralfrangniccks
SLITER: Ralf Rangnicks United har ikke vunnet på de siste tre kampene. Laget sliter både offensivt og defensivt om dagen.

The Times-skribenten skriver at United fortsatt sliter med å skaffe seg den kontrollen Rangnick ønsker seg og at forskjellen på denne kampen og møtene med Middlesbrough og Burnley er at motstanderne hadde fortjent å vinne.

Northcroft mener at Southampton hang bedre sammen, mens United rett og slett ikke får til å spille forsvar.

Med andre ord har klubben som har brukt 1,3 milliarder pund på overganger over de siste ti årene – mer enn noen annen klubb – en gjeng med spillere som bare behersker delen av spillet der de selv har ballen.

Med tanke på antallet sjanser United misbruker, kan man også diskutere hvorvidt de er spesielt gode der.

Også hos The Times er United-spillernes klaging på dommeren tema.

Han sa at holdningen ikke var problemet, men det er tidvis vanskelig å tro, ettersom spillerne bruker mer energi på å plage dommeren enn de bruker på å plage sine motstandere.

Hvilket lag er det som har seks spillere i offside på et frispark og deretter klager på dømmingen?

Ronaldo kommer – som hos de fleste andre aviser – dårligst ut på spillerbørsen og heller ikke Northcroft lar seg imponere av hva spissveteranen leverer nå om dagen.

Ikke si det høyt, men spilleren som er inne i sin lengste måltørke siden 2009 er i krise.

Spillerbørs:

De Gea 7, Dalot 6, Varane 5, Maguire 5, Shaw 5 McTominay 6, Fernandes 6, Pogba 5, Rashford 5, Ronaldo 4, Sancho 7.

FACEBOOK

Powered by Labrador CMS