Engelske medier nådeløse med Solskjær: – Et mysterium

Telegraph-kommentator James Ducker forstår ikke hvorfor Ole Gunnar Solskjær beholdt Fred på banen mot Paris Saint-Germain. Guardian-kollega Barney Ronay skriver på sin side at 3-1-kampen handlet like mye om Neymar som om den utviste landsmannen.

Publisert Sist oppdatert

MEN: – Gjort det vanskelig for seg selv

Samuel Luckhurst siterer Sir Alex Ferguson når han skriver at Manchester United har en tendens til å gjøre det vanskelig for seg selv og kommer som han ofte gjør med en rekke referanser til det han har vært vitne til.

– Fra «Fred the Red» til «Fred the Devil», skriver lokalavisens journalist og mener brasilianeren burde visst at tidligere lagkamerat Ander Herrera ville overdrive situasjonen.

– Da Marcus Rashford gikk ut med skade ble det en kveld som minnet om den svake Europa League-semifinalen mot Sevilla.

Luckhurst trekker fram duellen mellom Neymar og Scott McTominay, og konkluderer med at United-krigeren klarte seg bedre enn det Skottland gjorde i 1-4-tapet mot Brasil i 1982.

– McTominays duellspill ville fått United-supporterne på beina hvis de var til stede.

Ole Gunnar Solskjaer made a mistake but two Manchester United players have to take the blame.

Lokalavisen foreslår også et draktskifte på bakgrunn av Anthony Martials bom på åpent mål.

– Sju er assosiert med vinger. Etter at Martial ønsket seg nummer ni forrige sesong burde han kanskje bytte nummer med Cavani, skriver Luckhurst, som sammenligner sistnevntes chip med Eric Cantonas mot Sunderland.

– United har ikke gjort det enkelt for seg selv, avsluttes artikkelen med.

Guardian: – Briljant Neymar

Avisen trekker fram utvisningen til Fred og bommen til Anthony Martial, men fokuserer først og fremst på forutsetningene for avansement før siste runde.

– Før avspark var Manchester United så nær de kunne komme en åttedelsfinale i Champions League. Da de angrep Paris Saint-Germain med kontring etter kontring, var de nærmere enn noen gang. Etter kampslutt var imidlertid poenget de trengte forsvunnet.

– De får en ny sjanse mot RB Leipzig neste tirsdag. Mislykkes de der, er de ute. Plutselige har gruppen blitt ganske nervepirrende.

PSG cut Manchester United down to size with Neymar double and Fred's red card.

 

I en kommentar utdyper at Barney Ronay hvorfor 3-1-kampen handlet like mye om Neymar som om Fred.

– Det ble bare nesten for United og Solskjær. De beste managerne er mestere på detaljer og oppdager dem gjerne før alle andre, ikke en halvtime senere. Vinduet til å lese tendensene i kampen kom og gikk. Tuchel tok grep, og Neymars briljans gjorde resten.

Telegraph: – Ikke rart Tuchel var rasende

James Ducker konsentrer seg utelukkende om VAR-debatten og Daniele Orsatos avgjørelse om ikke å vise Fred det røde kortet da brasilianeren gikk panne til panne med Leonardo Paredes.

– Dersom handsregelen er uklar for en del av oss, er reglene om voldelig oppførsel langt tydeligere. Ja, Paredes overspilte som Neymar, men det unnskylder ikke det Fred gjorde. Det var uansett et rødt kort. Likevel klarte ikke Orsato å følge reglene og undergravde hele VAR-prosessen.

Ole Gunnar Solskjaer should have done the referee's job and taken Fred off against PSG.

– Det er ikke rart Thomas Tuchel var rasende. Han har sannsynligvis ikke glemt at det var Orsato som dømte Champions League-finalen mot Bayern München i august, da Kylian Mbappé skulle hatt straffespark på stillingen 0-1.

– Derfor følte kanskje PSG-treneren at det var rettferdig at Fred ble utvist etter et strengt idømt gult kort for en takling på Ander Herrera kort tid etter Marquinhos 2-1-scoring.

– Hvorfor Ole Gunnar Solskjær ikke hadde tatt av Fred lenge før det er et mysterium.

– Det skulle uansett ikke gått så langt. Orsato skulle fulgt reglene, og United skulle spilt med ti mann de siste 53 minuttene, ikke de siste 20.

Sun: – Europa League gir grøsninger

– Mannen med ljåen står over Manchester United før siste runde, skriver Neil Custis.

– At de har slått Leipzig 5-0 på Old Trafford tidligere vil ikke bety noen ting med nerver i høyspenn og prestisje på spill. Etter å ha slått både dem og PSG skulle United aldri vært i denne posisjonen.

– Tanken på Europa League vil gi United-fansen grøsninger, spesielt for de som endte opp i Kasakhstan i forrige sesong.

Neymar’s double and Marquinhos leave Red Devils’ Champions League hopes on brink after fiery defeat.

L’Equipe: Neymar-forside

Vi tar med oss forsiden til L’Equipe, som er en avis som gjerne får mye oppmerksomhet internasjonalt.

– Hjertets monopol, heter det på forsiden.

Powered by Labrador CMS