Paris Saint Germain v Lille OSC - Ligue 1 Uber Eats

United-journalist etter Pochettino-nyhet: – Den absurde planen må skrotes

Mauricio Pochettino vil til Old Trafford, og Manchester United vil ha Pochettino. – Så hva venter de på? spør lokalavisens United-journalist.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble det rapportert at Pochettino at i motsetning til tidligere rapporter kan være tilgjengelig umiddelbart dersom Manchester United tilbyr PSG-treneren jobben som klubbens nye manager.

Noen timer før avspark i Villarreal meldte Samuel Luckhurst i Manchester Evening News at det internt i klubben er en forventning om at Pochettino blir den neste United-manageren.

– Pochettino ønsker å lede United, og han ønsker å komme nå. Så hva venter de på? skriver Luckhurst i en kommentar.

– De burde skrote den absurde planen om å ansette tre managere i løpet av seks måneder nå som Pochettino er klar til å komme allerede denne sesongen.

– Han var Uniteds førstevalg som erstatteren til José Mourinho i desember 2018, men Ed Woodward våget ikke å ringe Daniel Levy. Tre måneder senere hadde Ole Gunnar Solskjær gitt leietaker Virgil van Dijk beskjed om at han måtte flytte ut av huset hans Cheshire. 

– Alle trenere har sine svakheter, men Pochettino er uansett den beste kandidaten som kan løfte dette United-lag.

– Erik ten Hag vil være et populært valg, men han har ikke vist hva han kan gjøre utenfor Æresdivisjonen. Sparkingen av Solskjær kom på verst tenkelig tidspunkt for Brendan Rodgers, som har tatt 12 poeng på sine 15 siste kamper med Leicester.

Etter to dager med Pochettino-rykter skriver også Henry Winter at Manchester United bør gå for den argentinske PSG-treneren.

– United vil være det perfekte prosjektet for lidenskapelige Pochettino. Det laget trenger solid og detaljert «coaching», og Pochettino og hans team kan gi dem det, argumenterer Winter.

– Pochettino vil være et kupp for United. Han spiller god fotball, presser høyt, og han er full av intensitet – som en elev av Marcelo Bielsa i Newell’s Old Boys, Espanyol og Argentina.

Skeptisk franskmann

Julien Laurens, som dekker fransk og internasjonall fotball for ESPN, er mer usikker på om Pochettino og United er en god match.

– Jeg lurer fortsatt på om han kan være manager i en superklubb, sier Laurens i programmet ‎The Gab & Juls Show.

– I Tottenham var han i et veldig spesielt miljø, der det på det tidspunktet ikke ble stilt noen krav, annet enn at laget skulle klare i topp fire. Det var en garderobe uten store egoister, der alle lyttet til hvert eneste ord han sa.

– PSG er det stikk motsatte av det han hadde i Tottenham. Å gå til United nå, vil ligne mer på det han har i PSG nå enn det han hadde i Tottenham.

– Kanskje blir det annerledes i United-garderoben, men det vil sannsynligvis være veldig likt det han har i Paris.

– Han strever med å sette ideene sine i praksis, og han strever med å innarbeide en vinnermentalitet.

– I Manchester United er han nødt til å vinne. Derfor er jeg skeptisk. Han er en flott fyr og en fantastisk trener, men hvor mange år vil det ta ham å bygge det han ønsker seg i Manchester United? Jeg tror ikke du får den samme tålmodigheten i PSG og United som du får i Tottenham.

zidane-poch
HVEM HAVNER HVOR? Mauricio Pochettino skal være ønsket av United. Det kan bli en realitet, dersom Zinedine Zidane vil til PSG.

Norsk ekspert: – United passer ham bedre

Ifølge Laurens har PSG tatt kontakt med Zinedine Zidane i tilfelle Pochettino skulle forsvinne. Spanske Marca skriver at PSG-spillerne forventer at Pochettino forsvinner og at Zidane skal overta.

Årsaken til at Pochettino skal være villig til å gi opp jobben i PSG til fordel for en retur til Premier League som United-manager handler om at 49-åringen ganske enkelt ikke trives i Paris.

Fotballkommentator Paul Thomas Clay følger fransk fotball tett og forklarer hvorfor en «overgang» fra PSG til United gir mening etter bare ti måneder i den franske hovedstaden.

– Hans største utfordring er å innfri de skyhøye forventningene. I PSG måles du på suksess i Champions League. Sportslig er det ting som tyder på at brikkene kan være i ferd med å falle på plass, men han har ikke fått tid eller mulighet til å forme laget som han ønsker, sier Clay til united.no.

IMG_-eobnzi
EKSPERT: Paul Thomas Clay har kommentert fransk fotball i lang tid. Foto: Privat

Pochettino vant den franske supercupen og den franske cupen i sin første sesong. I serien ble det imidlertid en svært skuffende andreplass bak Lille, mens de ble slått av Manchester City i semifinalen i Champions League.

Helt konkret skal den største utfordringen være Pochettinos forhold til sportsdirektør Leonardo. Som hovedtrener ønsker 49-åringen ifølge rapportene i større grad å være involvert i de store avgjørelsene som tas.

Til tross for at PSG signerte Lionel Messi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi og Nuno Mendes i sommer, skal Pochettino være misfornøyd med balansen i laget.

At argentinerens familie bor i London har heller ikke gjort det enklere for Pochettino å tilpasse seg livet i Paris.

– Jeg tror spillermaterialet i United passer Pochettino bedre enn det som er i PSG, sier Clay.

– I PSG er det en kultur som ikke tillater ham å påvirke så mye som han ønsker. Han liker å forme lag og spillere, og jeg tror spillerne og strukturen i United kan passe ham bedre. Han liker jo for eksempel å dyrke unge spillere, men det er rett og slett ikke en greie i PSG.

Ifølge Telegraph vil PSG gå i dialog med Pochettino i løpet av uka for å finne ut hva han ønsker. Men ingenting vil skje før onsdagens Champions League-oppgjør mot Manchester City er spilt.

Paris Saint-Germain v Manchester City: Group A - UEFA Champions League
MØTES ONSDAG: Mauricio Pochettino og Pep Guardiola møtes på Etihad onsdag.

Kommentator: – Hent Van der Sar!

Samtidig som ryktene rundt Manchester Uniteds neste manager sirkulerer med full styrke i sosiale medier, får også klubbledelsen oppmerksomhet i engelske medier etter å ha sparket Ole Gunnar Solskjær.

James Ducker i The Telegraph skriver at Joel Glazer og de andre eierne burde sette manageransettelsen på vent og heller prioritere å hente Edwin van der Sar tilbake til Old Trafford som administrerende direktør.

Ed Woodward skal etter planen gi seg ved utgangen av året. Mandag meldte imidlertid Sky Sports at direktøren kan bli sittende lenger for å bistå klubben i prosessen med å ansette en ny manager.

Det er ventet at markedssjef Richard Arnold blir Woodwards erstatter, men ingenting er bekreftet.

– Uniteds amerikanske eiere har ingenting å tape og potensielt alt å vinne på å gjennomføre en grundig intervjurunde, skriver Ducker.

– Hva ville for eksempel vært ulempene med å i alle fall høre hva Edwin van der Sar hadde å si? For en klubb som er besatt av «cultural reboot» og ansette folk som kjenner klubben «tikker» han alle boksene.

– Det mer relevante spørsmålet er kanskje om Glazers i det hele tatt ønsker å gi en ekstern kandidat makten til å gjøre endringer i klubben for å drive den framover.

– Dersom Van der Sar gikk i dialog med Glazers, måtte han kanskje blitt overbevist om at det faktisk ville vært mulig å gjennomføre ideene han har.

– Å ansette Van der Sar kunne hjulpet United med å kvitte seg med det tvilsomme omdømmet de har fått i fotballverden. Å gi jobben til Richard Arnold, som sikkert har sin kompetanse, vil gi et inntrykk av at alt er som før med Glazers.

Powered by Labrador CMS