Splittet i synet på hvor støtt Solskjærs prosjekt står

Journalistene er enige om at Uniteds forestilling mot City ikke var god nok, men det er uenighet om hva onsdagens nederlag i ligacupen betyr for Solskjærs United-prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

United tapte sin fjerde semifinale under Ole Gunnar Solskjær, og nettopp det blir selvsagt fokuset til de fleste av de engelske journalistene i dag. Solskjær selv avviser at det har blitt et mentalt problem for spillerne, men får bare delvis støtte i journalistmiljøet.

Aller mest kritisk er Luke Edwards i Telegraph som mener onsdagens kamp viser at United ikke vil vinne store kamper under Solskjær.

Henry Winter, The Times

– United må finne en løsning på mysteriet om hvordan de kan ta det neste steget etter å ha tapt fire semifinaler på rad i FA-cupen, Europa League og to ganger i ligacupen mot Manchester City, skriver Winter.

– Hvor ligger problemene? På det mentale planet? Er den taktiske tilnærmingen ikke god nok? Er det individuelle feil? Trolig er det en kombinasjon av alle tre og definitivt noe Ole Gunnar Solskjær må eliminere dersom United skal ta ytterligere steg, skriver han.

FRANSK FRUSTRASJON: Anthony Martial og Paul Pogba var langt nede etter onsdagens tap mot byrivalen City.

Winter skriver at særlig Paul Pogba og Harry Maguire virket ekstra irriterte da de gikk av banen etter onsdagens nederlag.

– Etter alt fokuset om at United ikke klarte å matche City onsdag, må vi huske på at United har en FA-cupkamp mot Watford til helgen og, enda viktigere, en Premier League-kamp mot Liverpool den påfølgende uken, understreker Winter. 

Den respekterte journalisten mener Solskjærs prosjekt går i riktig retning.

– United fortsetter fremgangen under Solskjær, men trenger å finpusse kunsten å forsvare seg. Eric Bailly er tilbake, men klubben trenger fremdeles å gjøre noe smarte grep på overgangsmarkedet samtidig som noen spillere blir solgt. 

Martin Samuel, Daily Mail

– Pep Guardiola har bare tapt to kamper i ligacupen og begge kom mot Manchester United, men det var ingen fare for at det skulle skje onsdag. Scoringene til City kom fra helt uventet hold med John Stones og Fernandinho som målscorere, men det var City som spilte best og var det mest positive laget, skriver Samuel. 

MÅ SLÅ TILBAKE: Til helgen venter Watford i FA-cupen og snart er det Burnley og deretter Liverpool på Anfield. Bruno Fernandes og Harry Maguire har ikke lang tid til å deppe etter onsdagens tap.

Daily Mail-journalisten påpeker også at det bør bekymre United-leiren at laget nok en gang ikke klarte å prestere godt nok i en avgjørende kamp.

Likevel ser Samuel positive tegn med Solskjærs mannskap etter onsdagens tap.

– United var godt organiserte og holdt unna for City på imponerende vis før pause. Likevel var det ingen overraskelse at det var City som scoret først og vant denne kampen. Oppgjørene mellom United og City har blitt merkelige byderbyer der hjemmelaget bare har vunnet 3 av de siste 15 kampene.

– Men dette var også en påminnelse til de som mener United er i tittelkampen i Premier League. United må heve seg betydelig om den drømmen skal leve videre, skriver Samuel.

Luke Edwards, Telegraph

– Manchester United nådde tre semifinaler sist sesong og tapte alle sammen. Dette resultatet viser at ingenting har endret seg, skriver Edwards.

Telegraph-journalisten konkluderer med at onsdagens kamp viser at United ikke kan vinne de store kampene under Solskjær.

– I en klubb som Manchester United er det ikke godt nok nesten å vinne, men det er akkurat det Ole Gunnar Solskjærs lag gjør. De er et nesten-lag, et lag med potensial, og muligheter, men som bare nesten er godt nok.

– Manchester United er sannsynligvis et av de fire beste lagene i Premier League, og selv om det kanskje er akseptabelt og solid nok i manges øyne, er det ikke tegn på storhet. Dette resultatet vil være en påminnelse om at laget ikke er godt nok. Et tap, selv i et Manchester-derby, ødelegger ikke sesongen og er ingen katastrofe, men da det virkelig gjaldt, tapte United igjen, skriver Edwards.

Edwards viser også til at det samme skjedde mot RB Leipzig i Champions League da United trengte ett poeng for å gå videre fra gruppen.

– Solskjær har tatt Unted et godt stykke på vei mot toppen, men er han mannen som kan ta United helt til topps i England og Europa? Svaret er sannsynligvis at han bare nesten vil klare det, skriver Edwards.

Sam Meade, Mirror

The Mirror-journalisten har laget en liste over fem ting vi lærte etter onsdagens batalje på Old Trafford.

De fleste av momentene handler om City og Pep Guardiolas spillere, men Meade påpeker det samme som sine kolleger, nemlig at United nå står med fire strake semifinaletap under Ole Gunnar Solskjær.

MYE Å TENKE PÅ: Ole Gunnar Solskjærs mannskap tapte nok en gang en semifinale og det blir selvsagt tema i de fleste avisene torsdag.

– Forrige sesong tapte United mot Chelsea i FA-cupen, City i ligacupen og Sevilla i Europa League. Du ville ikke tro at en klubb som er et synonym med å vinne troféer skulle utvikle en mental blokk når det handler om semifinaler, men realiteten er at bare et fåtall av dagens United-spillere vet hva det vil si å vinne troféer, skriver Meade.

Han mener Uniteds, og særlig Solskjærs, største utfordring nå er relativt enkel.

– Folk snakker om at United trenger å vinne troféer for å ta det neste steget, men i realiteten handler det simpelthen om å nå en finale, påeker Meade.

Powered by Labrador CMS