Mason Mount

«Viste fansen hva man kan forvente denne sesongen»

Publisert Sist oppdatert

Mye handler ikke så overraskende om Mason Mount og unggutta etter onsdagens 2-0-seier over Leeds på Ullevaal.

Her er noen utdrag fra hva engelske aviser og journalister skriver.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News:

Med Fred på tribunen på Ullevaal stadion, fikk United et glimt av en potensiell fremtidig sentral midtbane.

I fraværet av Casemiro var det Kobbie Mainoo som var Mason Mounts mer defensive midtbanekollega, og 18-åringen er hovedkandidaten til å ta steget opp fra akademiet denne sesongen. (…)

Så misvisende som det rolige tempoet i treningskamper kan være, så er det allerede en følelse av at Mainoo tilhører Uniteds førstelag. Raphaël Varane og Lisandro Martínez nølte ikke med å stole på ham ved å gi ham ballen og to ganger startet Mainoo angrep med progressive pasninger. (…)

Hans 45 minutter var ett av Uniteds høydepunkter.

kom
IMPONERTE: Kobbie Mainoo gjorde sakene sine bra på midtbanen mot Leeds.

Tilstedeværelsen av Mainoo, Mount og Hannibal Mejbri ga skandinavene en severdig førsteomgang, før de gikk ut i pausen.

Mejbri var et energisk alternativ til Bruno Fernandes som tieren; han scoret nesten et mål i den ene enden, reddet et i den andre og fikk et komisk gult kort. Mejbris aggressivitet skapte også en mulighet som Jadon Sancho sløste bort.

Les hele saken her.

Se høydepunktene fra kampen her:

Spillerbørsen i Evening News (av Richard Fay):

1. omgang:

8: Kobbie Mainoo
7: Mason Mount, Hannibal Mejbri
6: Tom Heaton, Raphaël Varane, Lisandro Martínez, Alvaro Fernandez, Amad Diallo, Omari Forson
5: Aaron Wan-Bissaka, Jadon Sancho

2. omgang:

7: Will Fish, Dan Gore, Isak Hansen-Aarøen, Noam Emeran, Joe Hugill
6: Matej Kovar, Rhys Bennett, Marc Jurado, Brandon Williams, Charlie Savage, Shola Shoretire

Richard Jolly, Independent:

Mason Mount er Cristiano Ronaldos etterfølger med tanke på draktnummer; det er usannsynlig at han vil nå samme høyder som portugiseren på Old Trafford eller dra på en like ekstraordinær måte. Hans offisielle debut viste derimot glimt av en annen av Uniteds tidligere briljante nummer 7.

David Beckham tok dødballer store deler av et tiår og Mount var på frispark og cornere – da Alvaro Fernandez headet utenfor, burde han hatt en tidlig assist – selv om han trolig ikke vil ha alt ansvaret på banen når Bruno Fernandes, Christian Eriksen og Marcus Rashford er tilbake.

Men Beckhams mest kjente scoring for United var en langdistanse-chip: Mount scoret nesten sitt første på lignende måte, selv om det var fra 35 yards (32 meter) og ikke 60 (55 meter).

Sjansen var imidlertid en illustrasjon av hvorfor Erik ten Hag gjorde ham til Uniteds første sommersignering. Det var evnen til å presse for å stenge av, og stjele ballen fra forsvareren Jeremiah Mullen, og så klare å tenke raskt til å prøve å løfte ballen over målvakt Kristoffer Klaesson; forsøket landet oppå nettaket. Det var en mulighet som ble skapt på grunn av hans energi. (…)

Mason Mount
UNITEDS NYE NUMMER 7: Mason Mount.

Mount var seniorspilleren i en trio på midtbanen med Kobbie Mainoo og Hannibal Mejbri. I større kamper vil han trolig spille med Casemiro og Bruno Fernandes, men en la merke til at Hannibal opererte mer som en tier med Mount ofte bak seg. (…)

Laget i andre omgang var så uerfarne at Uniteds kaptein var Charlie Savage – Raphaël Varane hadde kapteinsbindet før pausen, mens Lisandro Martínez gjorde comeback ved siden av ham etter skaden – men det var unggutta som sørget for at United startet pre season med seier.

Les hele saken her.

Andy Mittens spillerbørs i The National

1. omgang:

8: Kobbie Mainoo
7: Raphaël Varane, Mason Mount, Amad Diallo, Hannibal Mejbri
6: Tom Heaton, Aaron Wan-Bissaka, Lisandro Martínez, Alvaro Fernandez
5: Omari Forson, Jadon Sancho

2. omgang:

8: Noam Emeran
7: Matej Kovar, Shola Shoretire, Will Fish, Charlie Savage, Joe Hugill, Marc Jurado, Isak Hansen-Aarøen, Rhys Bennett
6: Brandon Williams, Daniel Gore

Les hva Mitten skriver om hver enkelt spiller her.

noam2
MÅL OG ASSIST: Noam Emeran noterte seg for scoring og assist, og er den eneste sammen med Kobbie Mainoo som belønnes med 8 på Andy Mittens spillerbørs.

Chris Wheeler, Daily Mail:

Erik ten Hag fortalte fansen før avspark hva Mason Mount vil bringe til United, og den nye signeringen fra Chelsea leverte i debuten sin. (…)

Mount var aldri langt unna fra å være i sentrum av der det skjedde, og viste fansen hva man kan forvente denne sesongen. Han spilte i en defensiv midtbanerolle ved siden av Kobbie Mainoo, men var ikke på noen måte begrenset da han ble med fremover ved hver anledning.

Han var også interessert i å få ballen fremover tidlig og viste det så tidlig som i det 10. minutt da han åpnet opp en trang midtbane og hadde overblikket til å sende en utsøkt pasning ut til Amad Diallo på høyresiden som ledet til Uniteds beste mulighet i den første omgangen.

Mount hadde selv en annen stor mulighet, da han stjal ballen fra Jeremiah Mullen og prøvde seg på en lang chip som gikk like over tverrliggeren til Kristoffer Klaesson.

Det oppsummerte 24-åringens bidrag: å lede det defensive presset, men også alltid å se etter muligheter for å være ett steg foran.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS