England v Germany - UEFA Euro 2020: Round of 16

– Maguire spilte som en helt

Publisert

England vant 2-0 mot Tyskland i åttendedelsfinalen av EM, og skal møte Ukraina i kvartfinalen.

Vår kampkommentar til Tyskland-seieren kan leses her.

I denne saken ser vi på hva noen av avisreaksjonene etter kampen, da hovedsaklig om Harry Maguire og Luke Shaw.

Mye av fokuset er på Gareth Southgate – naturlig nok med tanke på det som skjedde i 1996 – men enkeltspillere som Maguire og Shaw får også ros.

– Viste dem hvordan det skal gjøres

Andy Dunn fra Daily Mirror spilte på det at Maguire deler fornavn med kaptein Kane.

– England trengte Harry til å lede ved å sette et godt eksempel, de trengte at Harry inspirerte dem. De trengte en kapteinsprestasjon fra Harry … og de fikk det. Fra Maguire, altså.

Paul Joyce fra The Times valgte også å fokusere sin artikkel om kampen spesifikt på Maguire.

Han omtalte den sprø mandagen, hvor en ble servert 5-3 til Spania mot Kroatia, og 3-3-kampen mellom Frankrike og Sveits som endte med at Pogba & co ble slått ut etter straffekonkurranse, en dag mange fotballelskere koste seg med. Men Joyce påpekte at ikke alt med mandagens kamper var bra:

– Det fikk kanskje opp pulsen, men det gjorde lite for å vise frem forsvarskunsten.

Med hovedfokus på Maguire beskrev Joyce hvordan England gjorde noe med det mot tyskerne. 

– Så kom Harry Maguire, og England, for å vise hvordan det skulle gjøres – selv om det var øyeblikk, slik det alltid var sannsynlig at det ville bli, hvor lykken smilte til dem.

– Med Maguire som en formidabel barriere i en fornyet forsvarstreer, så vant de taklinger, headet unna, og etter alle de årene med elendighet hadde de kanskje gjort seg fortjent til retten til å nyte Thomas Müllers store bom mens Tyskland fortsatt var bare ett mål under.

– Påstanden fra Gary Neville før turneringen om at Maguire var den viktigste Harry-en i denne England-troppen hadde blitt møtt med løftede øyebryn. Selv om Harry Kanes sene scoring avgjorde denne viktige kampen, så må det sies at Manchester United-midtstopperen har sørget for et ekstra lag med sikkerhet siden han kom tilbake fra skade mot Tsjekkia.

– Maguires viktigste berøring? Den som sendte Joshua Kimmich i bakken da han var gjennom sekunder etter at England hadde tatt ledelsen. Det ga ham et gult kort, men det kortet vil han ta imot som en æresbevisning.

England v Germany - UEFA Euro 2020: Round of 16
BLID TYPE: Harry Maguire etter 2-0-målet.

Mange åttere

Harry Maguire får ros i spillerbørsene etter kampen.

– En enorm forestilling, beskrev The Guardian, som ga ham karakteren 8 på spillerbørsen.

Daily Mail ga ham også karakteren 8, og beskrev det som at han spilte som en helt.

Evening Standard beskrev ham som «a rock». Igjen: en åtter på spillerbørsen derfra.

De fleste ga ham en åtter, selv om vi også så noen sjuere. De fleste ble rett og slett imponerte av hva Maguire leverte.

England v Germany - UEFA Euro 2020: Round of 16
FIKK GODE BØRSKARAKTERER: Harry Maguire.

Shaw vant duellen med Kimmich

Harry Maguire fikk altså mye ros, men det fikk også United-kollega Luke Shaw. Shaw slo det perfekte innlegget som Raheem Sterling satte i mål til 1-0 for England, og Shaw var definitivt en nøkkelfigur i 2-0-målet også, selv om det ikke ble målpoeng av det.

– Ikke like involvert som han hadde håpet i førsteomgangen – England brukte ikke bredden. Supert innlegg til det første målet. Han kom seg fremover mer etter at Grealish kom innpå, skrev Andy Mitten, som ga ham en sjuer på spillerbørsen.

Mitten var ikke den eneste som påpekte Shaws gode samarbeid med Grealish, som i likhet med Rashford-samarbeidet på klubblaget var godt, og mange var mindre strenge enn Mitten.

– Forsvarte flanken sin energisk, og vant duellen sin med Kimmich. Fin ball til Sterlings mål, skrev The Guardians Jacob Steinberg, som ga Shaw en åtter. Det gjorde også Daily Stars Harry Pratt, som skrev følgende om Shaw:

– Alltid tilgjengelig, alltid villig til å komme fremover, men frykten for kontringer imot kvelte kreativiteten frem til hans målgivende pasning i det 75. minutt.

Daily Mails Sami Mokbel, som også ga Shaw en åtter, beskrev det som en kamp hvor Shaw ble voksen.

England v Germany - UEFA Euro 2020: Round of 16
IMPONERTE: Luke Shaw.

De fleste avisene omtalte egentlig mest hans målgivende pasning i børsen, uten å nevne at han tross alt var svært viktig i forbindelse med 2-0-målet også, men Evening Standard ga ham en nier på børsen og begrunnet det spesifikt med at han var sterkt involvert i begge målene.

Pussig nok la vi også merke til at han fikk en sekser fra Sky Sports, og det gikk an å begynne å lure på om Mourinho hadde vært involvert da den karakteren ble utdelt.

Apropos Mourinho, så kan vi ta med denne fra V Sports Jan Åge Fjørtoft:

Powered by Labrador CMS