England v Denmark - UEFA Euro 2020: Semi-final

England i eventyrland: Maguire hylles og Mourinho advarer

Det brukes kraftige adjektiver når det skal gjøres opp for 55 år med smerte og lengsel i engelske medier dagen etter at England spilte seg til EM-finalen på Wembley.

Publisert Sist oppdatert

England er i en enorm lykkerus etter 2-1-seieren mot Danmark.

I avisene beskrives stemningen på Wembley som starten på en ny æra i engelsk fotball – til tonene av «Football’s coming home» og «Sweet Caroline».

I gatene utenfor finalearenaen ble folkefesten skildret som en eneste stor studentfest.

– One game from glory, konstaterer Daily Mail på sin front torsdag morgen.

Med seier mot Italia og EM-tittel blir Gareth Southgate historisk.

– Det som er mest gledelig er at vi har gitt fansen og nasjonen vår en fantastisk kveld, og at reisen fortsetter i fire dager til, sa Southgate etter å ha slått Danmark.

På Wembley erkjente profilerte Henry Winter at han slet med å finne de riktige ordene.

– England er i en finale. En finale! Dette er de rareste, sjeldneste og vakreste ordene å skrive. For første gang siden 30. juli 1966 skal England spille om et trofé. En finale! Kan 55 år med smerte virkelig være over?

I Times skriver Winter at Danmark fortjener all honnør for måten de spilte for Christian Eriksen og sine familier på, men at England fortjente å gå til finalen.

Han trekker spesielt fram Harry Maguire, som har stått fram som en av Englands viktigste spillere etter comebacket.

– Harry Maguire fortjente å nå finalen med sine klareringer, sin luftstyrke og sine presise pasninger til midtbanen. Maguire hadde ren vilje, og satte standarden for England.

– Han gikk også over til Simon Kjær for å trøste ham på en verdig måte. Deretter gikk han mot fansen, mens han sang «Three Lions» og slo seg på brystet. Declan Rice hoppet opp på ryggen hans, men ingen kunne stoppe Maguire. Han fortsatte mot fansen, med Rice ridende på ryggen.

England v Denmark - UEFA Euro 2020: Semi-final
FINALEKLARE: Harry Maguire og Declan Rice på vei mot England-fansen.

Maguire trekkes fram som lederen

Det skrives mest om følelser i engelske medier, ikke så mye om selve kampen.

Hovedrolleinnehaverne Harry Kane, Raheem Sterling, Kasper Schmeichel og Mikkel Damsgaard får mest oppmerksomhet, mens vi må til spillerbørsene for å lese om Maguire og Luke Shaw.

I Guardian får begge 7.

– Maguire var som alltid en trussel på dødballer og lyktes nesten med å score på Schmeichel. Beholdt roen gjennom hele kampen, men fikk gult kort etter en duell mot Kjær.

– Shaw forårsaket frisparket som satte en støkk i England, men forsvarte seg godt etter det og bidro offensivt med sin sedvanlige apetitt.

I Telegraph får Maguire 8 og Shaw 6. I The Sun får begge 8.

 

Mens Jack Pitt-Brooke roser Maguire for måten han spilte på med gult kort, trekker Paul Joyce fram United-kapteinen som lederen for de nye lederne i England-laget.

– Måten han bestemte seg for å vinne den første hodeduellen i kampen mot Kasper Dolberg forteller det meste, og sammen med John Stones var han igjen solid, skriver Joyce i Times.

– Tidligere denne uka fortalte Maguire at han husker hvordan England viste manglende mot i VM-semifinalen mot Kroatia. Ingen kan anklage dem for det denne gangen. De viste at de hadde ambisjoner om å vinne kampen i ordinær tid.

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
LAGÅND: England-kollektivet hylles etter seieren mot Danmark.

Mourinho advarer engelskmennene

José Mourinho fikk aldri lov til å hente Maguire til Old Trafford, men var nok fornøyd med utfallet på Wembley. Portugiseren har innrømmet at han følger England ekstra tett i EM.

Roma-treneren minner imidlertid engelskmennene om at de ikke har vunnet mesterskapet ennå.

– England-spillerne var fantastiske og viste at de kunne håndtere en vanskelig kamp etter at de kom under. Det var ingen spillere som gjemte seg. Alle leverte på høyt nivå, skriver Mourinho i sin Sun-spalte.

– En sølvmedalje er ikke noe du ønsker å vinne. Hvis England ikke slår Italia på Wembley på søndag, blir frustrasjonen dobbelt så stor fordi de nå var så nære.

Mens det kontroversielle straffesparket som avgjorde semifinalen ikke får spesielt mye oppmerksomhet i engelske medier, skriver Mourinho at han ikke skjønte dommerens avgjørelse og hvorfor VAR ikke grep inn.

I Skottland lar de selvfølgelig ikke sjansen gå fra seg:

– England dive into final, skriver Metro på sin førsteside.

E5uwwJMXMAYy1_c

Søndag får vi vite om fotballen faktisk kommer hjem til England denne gangen.

Harry Maguire, Luke Shaw og Marcus Rashford kan bli EM-mestere, noe bare Peter Schmeichel og Fabien Barthez har gjort som United-spillere tidligere.

Powered by Labrador CMS