Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final

– En helt spesiell spiller som kommer til Premier League

Publisert Sist oppdatert

England vant 4-0 mot Ukraina i EM-kvartfinalen – her er vår kampkommentar skrevet kort tid etter kampslutt.

I denne artikkelen ser vi på hva andre har skrevet om oppgjøret, da selvsagt fokusert på våre egne spillere (pluss Sancho).

Niere på børsen

Ikke uventet får Luke Shaw gode tilbakemeldinger etter seieren, siden han leverte to målgivende pasninger – og kunne hatt flere.

The Independent skriver at det var oppmuntrende å se hvor mye frihet til å gå fremover Shaw fikk selv i en forsvarsfirer.

– Fremragende. Shaw kommer ikke ofte inn på banens siste tredjedel, men han har en imponerende tendens til å ha perfekt timing på løpene sine når han gjør det, skriver Sky Sports, som gir ham karakteren 9 på spillerbørsen. Det gjorde også Daily Mail, som kåret ham til banens bestemann.

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
BANENS BESTE: Daily Mail mener at ingen England-spillere var bedre enn Luke Shaw mot Ukraina.

Han fikk også nieren fra Manchester Evening News, som skriver at Shaw viste frem energi og klasse i massevis av den typen som United-fansen etter hvert nå forventer fra Shaw. Han får ros for sine glimrende innlegg til Maguire og Kane.

– Det blir hardt for enhver engelsk venstreback å danke ham ut fra Three Lions’ førstelag om han kan prestere som dette i årevis. Helt instrumental, avslutter de.

Shaw fikk også ros av TV-eksperter som Rio Ferdinand og Frank Lampard, som begge snakket om Shaws store progresjon.

Alan Shearer snakket om hvor viktig det er for Shaw at han har riktig manager både på klubb- og landslag.

– Det handler om at folk tror på deg, og har tillit til deg. Om du har én dårlig kamp, så er ikke det verdens undergang, fordi manageren støtter en. Han har nå det både i klubben sin og på landslaget, sa Shearer under BBCs sending.

Fikk ros fra Mourinho – og Roberto Carlos

Selv José Mourinho skal ha vært positiv til det Luke Shaw leverte denne gangen – det ville vel kanskje vært vanskelig å ta portugiseren spesielt seriøst i en ekspertrolle hvis han hadde benyttet anledningen til å kritisere Shaw!

Han skal ikke ha brukt mye tid på å snakke om venstrebacken, men fra Mourinho tar en det en får, og det han sa var utvilsomt positivt:

– Luke Shaw spiller bedre og bedre og bedre, sa han nemlig til talkSPORT.

«Shawberto Carlos» selv synes nok det er mer stas at Roberto Carlos svarte på Shaws siste Instagram-post med åtte applaus-emojier.

shawbertocarlos
SKJERMBILDE: Instagram.com/lukeshaw23

Sancho ga England en ny dimensjon

Jadon Sancho er kanskje ikke United-spiller offisielt helt ennå, men vi følger godt med på ham likevel, og det som skrives om ham, siden alt tyder på at han blir United-spiller etter at klubbene ble enige.

– Det var nesten som om Southgate hadde ventet til [United]-avtalen var i boks før han ga Sancho skikkelig spilletid for første gang, og 21-åringen var full av selvtillit, og imponerte i turneringsdebuten, skrev The Independent.

De lot seg imponere av enkelte av dribleseriene hans, og mente at han ga England en god balanse på høyresiden.

– Bukayo Saka og Phil Foden hadde sine øyeblikk da de fikk sjansen på Englands høyre side, men Sancho så ut til å tilby noe ekstra mot Ukraina. Vingen har helt klart kommet i gang på riktig tidspunkt, og ser ut til en tidlig favoritt til å beholde plassen sin mot Danmark, men når det er sagt så kan også Southgate komme til å endre formasjon, mener avisas Jamie Braidwood.

– Triksene til Sancho ga England en ny dimensjon, skrev Mike McGrath i Daily Telegraph.

– Løpene hans ga Ukraina problemer med å stoppe ham på lovlig vis, skrev også McGrath, som mente at det en kunne se på Stadio Olimpico var en god indikasjon på at United kan ha brukt pengene klokt ved å investere i Sancho.

Rio Ferdinand ble også imponert.

– Jeg vil si dere én ting, og det er at han kommer til å få folk opp av setene neste sesong hos Manchester United, sa Ferdinand under BBC-sendingen.

– Han er et fantastisk talent, vi er klar over det, men han er [også] veldig sterk mentalt. Han har en glødende ønske om å bli så god som mulig, og han ønsker å oppfylle potensialet sitt.

– Spillere som kan skru opp tempoet i en kamp kan bidra med noe annerledes til laget ditt. De kan forandre kampen slik han gjorde det i dag. Veggspill, å spille med ro, å bruke begge føtter, sluttprodukt. Det der er hans første kamp i turneringen, forresten, og han kommer inn og spiller på den måten, og skaper øyeblikk. Det viser en hvilket talent som er der, sa Ferdinand.

Borussia Dortmund v RB Leipzig - Bundesliga
RIO ER FAN: Jadon Sancho, her etter å ha scoret mot RB Leipzig, har imponert Rio Ferdinand.

Frank Lampard var enig med Ferdinand om Sancho.

– Han rettferdiggjør fullstendig Gareths avgjørelse om å velge ham i dag. Som Rio sier: den modenheten hans som en unggutt som kommer inn og presterer i en kamp på dette nivået sier mye om mentaliteten hans også. Vi har en helt spesiell spiller som kommer til Premier League.

Daily Mail og Sky Sports ga, som de fleste andre, en sjuer på børsen til Sancho. Daily Mail skrev at teknikken og hurtigheten til Sancho åpenbart gjorde Ukraina-forsvaret livredde, men mente at han burde ha scoret i førsteomgangen.

Manchester Evening News ga Sancho en åtter på børsen.

– Noen glimt av individuell briljans fra Uniteds kommende nysignering. Southgate forklarte at Sanchos evne til å utmerke seg i én-mot-én-situasjoner var grunnen til at han var i startelleveren, og Sancho skuffet ikke. Lovende forestilling, skriver lokalavisa.

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
IMPONERTE JOURNALISTER OG LEGENDER: Jadon Sancho.

Supermenneskelig innsats fra Maguire

Harry Maguire får ikke overraskende også gode tilbakemeldinger i avisene etter 4-0-seieren mot Ukraina.

Han hadde nemlig god kontroll bakover, og scoret attpåtil det viktige 2-0-målet for England.

– Hvor finner han energien sin fra? Dette er hans tredje kamp på ti dager, etter å ha vært ute med skade i nesten sju uker. En virkelig supermenneskelig innsats fra Manchester United-kapteinen, skriver Daily Mail, som ga ham en åtter på spillerbørsen.

Maguire har også endt opp med åttere på alle andre spillerbørser vi har sett.

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
SUPERMENNESKE: Harry Maguire.

Powered by Labrador CMS