casemiro

«Skaper hodebry for Ten Hag og dette laget»

Mye handler om Casemiro og hva det røde kortet betyr for Manchester United etter søndagens kamp mot Southampton.

Publisert Sist oppdatert

Les hva engelske aviser og journalister skriver etter 0-0-kampen mot Southampton.

Daily Telegraph, James Ducker:

Da det begynte å gå opp for Casemiro at han fikk sin tredje suspensjon på litt over sju uker begynte, så var han nær ved å gråte. (…)

Hans lagkamerat Antony prøvde å roe ham og det var en klapp på ryggen fra David De Gea, men det var ikke vanskelig å se den brasilianske midtbanespillerens skuffelse da han gikk sakte mot tunnelen, med hodet bøyd ned og alle tanker som nok svirret i hodet hans etter et andre røde kort på tre Premier League-kamper. (…)

Så viktig som Raphaël Varane, Lisandro Martinez, Luke Shaw, Bruno Fernandes og før skaden hans, Christian Eriksen, er for United, er det to spillere i laget som er uerstattelige: Marcus Rashford og Casemiro.

Og sistnevnte stadig mer urovekkende disiplinærrekord skaper seriøs hodebry for Ten Hag og dette laget.

Hvis United skal havne i topp fire denne sesongen, og kanskje også gå til topps i FA-cupen, så vil de ha gjort det på den tøffe måten, fordi etter Casemiros nåværende suspensjon, så vil han ha mistet halvparten av de 16 kampene i engelske turneringen denne perioden.

Det er en grusomt lang tid å være uten den viktigste midtbanespilleren, «sementen mellom steinene» som Ten Hag liker å kalle ham, en vinner og leder og en spiller som bringer ut det beste av alle rundt ham.

Les hele saken hos The Telegraph her.

Se høydepunktene fra kampen her:

Manchester Evening News, Richard Fay:

Hvis det noen gang skulle være en kamp for Erik ten Hag til å ta en risiko med lagoppstillingen sin, så var det hjemme mot et Southampton-lag på bunnen av tabellen. (…)

De brukte muligheten til å sette ut arbeidsjernet Fred fra midtbanen og legge Bruno Fernandes dypere, så de kunne ha en ny angrepsspiller på banen. Det var en taktikk som ga mye mening før avspark, men så fort kampen begynte så det ikke slik ut.

Mens tilskuddet av en ekstra angrepsspiller i form av Jadon Sancho ga United en ny trussel framover, var baksiden at de åpnet seg mye mer defensivt og manglet samhold med posisjoneringen deres på banen. (…)

Problemet nå er at United ikke har de mest luksuriøse alternativene med Marcel Sabitzer, Christian Eriksen og Donny van de Beek alle ute med skade. (…)

Casemiros fire kampers suspensjon vil bare minske Uniteds alternativer til å kontrollere midtbanen, så de må komme opp med en ny rask midlertidig løsning og håpe at skadekrisen løser seg.

Om noe annet, så viser denne kampen viktigheten av McTominay og Fred i troppen, begge spillerne som ikke nødvendigvis har en langsiktig fremtid i klubben, men som fortsatt spiller en rolle for få dem til å nå målet sitt.

Les hele saken hos Evening News her.

Samuel Luckhurst sin spillerbørs:

8: Martinez, Shaw.
7: De Gea.
6: Wan-Bissaka, Fernandes, McTominay, Pellistri.
5: Casemiro, Antony, Sancho, Rashford.
4: Weghorst, Garnacho.

Manchester United v Southampton FC - Premier League
BEST: Lisandro Martinez får sammen med Luke Shaw 8 på børsen av Samuel Luckhurst.

The Times, Paul Hirst:

Casemiro la hodet i hendene sine, sukket oppgitt og snudde seg 180 grader før han begynte å gå mot Old Trafford-tunellen.

Det var andre gangen denne sesongen at den brasilianske midtbanespilleren har gått den turen før sluttsignalet har gått. På 336 kamper i Real Madrid ble han utvist bare to ganger og ved begge anledninger var det for to gule kort.

For United har han nå blitt utvist to ganger i et tidsrom på åtte kamper og hans fravær de neste fire kampene (i engelske turneringer) vil sette Erik ten Hags lag på prøve i det de prøver å havne på topp fire og kvalifisere seg for semifinalene i FA-cupen. (…)

Av alle spillerne United ikke hadde råd til å miste, så var Casemiro på toppen av lista. Han er hjertet i dette laget, og hans autoritet og tilstedeværelse vil bli et stort savn. 

Les hele saken hos The Times her.

ESPN, Rob Dawson:

Under manager Erik ten Hag, har United produsert spennende angrepsfotball, men søndag handlet alt om mot og besluttsomhet. Å spille med ti mann fra det 35. minuttet etter at Casemiro ble vist det direkte røde kortet for en hensynsløs takling på Alcaraz, og United klarte å sørge for at den ubeseirede rekka på Old Trafford økte til 22 kamper.

Ten Hag trengte De Gea til å gjøre to gode redninger, men Southampton-keeper Bazunu var også imponerende, med gode redninger som stoppet Raphaël Varane og Bruno Fernandes. Til slutt, så vil Southampton, som ligger i bunnen av Premier League-tabellen, føle at dette var en mulighet misbrukt etter å ha spilt med en mann mer så lenge, mens United vil være fornøyde med å få ett poeng fra en kamp de fort kunne ha tapt.

Den større skuffelsen for Ten Hag vil være å miste Casemiro de neste fire kampene – inkludert turen til Newcastle 2. april – mens en en sen skade på Alejandro Garnacho er også noe han kanskje må takle.

 

Manchester United v Southampton FC - Premier League
TRØSTES AV LAGKAMERATENE: Casemiro.

Andy Mittens spillerbørs i The National:

8: Varane, Martinez, Shaw.
7: De Gea, Fernandes, McTominay, Pellistri.
6: Wan-Bissaka, Sancho, Rashford.
5: Antony, Weghorst.
4: Casemiro.

Les hva han skriver om hver enkelt spiller her.

Daily Mail, Chris Wheeler:

En uke etter at det ble stilt spørsmål rundt deres karakter, etter et knusende sjumålstap på Anfield, ble Manchester United satt på prøve igjen på Old Trafford da de måtte spille med ti mann i en time, som følge av Casemiros andre utvisning denne sesongen. (…)

Denne gangen holdt imidlertid United det sammen og Old Trafford var med dem for å hjelpe. I en av de mest underholdende målløse kampene du trolig vil se, traff Southampton stolpen to ganger og United den én gang. (…)

Erik ten Hag vil utvilsomt være mer fornøyd med karakteren og motet til spillerne denne gangen i møtet med motgang.

Les hele saken i Daily Mail her.

Powered by Labrador CMS