– Sprer tro i tillegg til pasninger

AVISRUNDEN: I alt 14 spillere var på banen for Manchester United mot Watford, men det aller meste handler om én mann.

Publisert Sist oppdatert

Her er vår gjennomgang av hva noen av de engelske avisene skriver etter søndagens komfortable seier mot Watford.

Det er mye Bruno Fernandes-stoff denne gangen, kanskje ikke helt overraskende.

James Robson, Evening Standard

Bare tenk dere om Manchester United hadde signert Bruno Fernandes da de først hadde sjansen.

Bedre sent enn aldri, men hans transformative effekt på Ole Gunnar Solskjærs lag, fører til flere spørsmål om deres sommerhandel.

Han er spilleren laget har ropt etter hele sesongen, og basert på dette kan han være mannen som redder sesongen deres.

I en uke hvor topp fire-rivalene Chelsea, Tottenham og Sheffield United alle har tapt poeng, har Fernandes vært i hjertet av to seiere på rad som kanskje gjør United til de nye favorittene til å sikre seg den siste Champions League-plassen.

Han var «untouchable» i denne 3-0-seieren mot Watford.

Den perfekte januarsigneringen med tanke på måten han umiddelbart har kommet i gang, mens han også bidrar med den manglende biten i puslespillet for Solskjær.

Hadde han blitt hentet da United først var interesserte sist sommer, så ville ligatabellen kanskje sett veldig annerledes ut nå.

Selv om de hadde signert ham i starten av januar, heller enn i slutten, så kunne han utgjort forskjellen i ligacupsemifinalene mot Manchester City og i tapene mot Liverpool og Burnley.

SKULLE NOK GJERNE HATT FERNANDES TIDLIGERE: Ole Gunnar Solskjær.

Henry Winter, The Times

Bruno Fernandes har tatt med seg mer enn sine utallige ferdigheter til Manchester United – han har brakt ut mer fra sine nye lagkamerater. Fernandes sprer tro i tillegg til pasninger.

Med portugiseren i tierrollen i en 4-2-3-1-formasjon så United ut til å ha mer presisjon og gjennomslagskraft. (…) Fernandes ankomst gir dem mye av kreativiteten de trenger.

Han er en mann for alle motstandere, eleganse mikset med effektivitet. Uansett hvor legitime grunner en har til å stille spørsmål ved hvor lang tid det tok United å hente ham fra Sporting, så ser ikke de 47 millionene (£) som United betalte som grunnsum så verst ut.

VEL VERDT SUMMEN: Bruno Fernandes.

Rob Dawson, ESPN

Manchester Uniteds opp- og nedturer denne sesongen er nok til å gjøre en bilsyk, men det er noen tegn til at Ole Gunnar Solskjær kanskje – kanskje – har funnet den riktige medisinen. Nordmannen så laget sitt feie Watford til side med en 3-0-seier på Old Trafford på søndag, og mens forestillingen var imponerende, så var det mest positive hva det betyr for det større bildet.

United bygde videre på seieren mot Chelsea ved å vinne to Premier League-kamper på rad for bare tredje gang denne sesongen, og økte antall kamper uten tap (i alle turneringer) til seks kamper, og holdt topp fire i sikte. Dirigenten Bruno Fernandes scoret sitt første mål, og skapte de to andre, mens på den andre siden klarte forsvaret å holde nullen i ligaen for tredje gang på rad for første gang på et år.

Fernandes har introdusert litt svært nødvendig kreativitet til midtbanen, og kan også ha løst Uniteds straffeproblem.

Det var også den portugisiske midtbanespilleren som plukket opp ballen for å sende gjennom Martial til å score Uniteds andre. Franskmannens avslutning var utsøkt, men målet ble skapt av Fernandes’ blikk for spillet.

Fernandes fikk den målgivende pasningen for Mason Greenwoods mål, men det handlet mer om tenåringens kliniske avslutning da han fant krysset med venstrefoten etter en god kontring.

PANG: Mason Greenwoods skudd suste i mål via tverrliggeren.

Jamie Jackson, The Guardian

Etter en seig start ble dette til et Bruno Fernandes– og Anthony Martial-show.

Begge har kvalitetene Manchester United trenger for å utfordre om en Champions League-plass, og denne seieren løftet dem opp to posisjoner til femteplassen.

Begge scoret mens de viste lagkameratene sine hvordan en kan forandre en kamp. I sluttfasen fulgte Mason Greenwood opp ved å starte og avslutte et angrep til det som ble det ellevte målet i 18-åringens gjennombruddssesong, og den målgivende pasningen kom til ham fra Fernandes.

BRUNO FERNANDES OG ANTHONY MARTIAL-SHOW: Både Fernandes og Martial imponerte mot Watford, om enn på forskjellige måter.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Det er kanskje like greit at Manchester Uniteds seier ikke ble TV-sendt i Storbritannia siden Anthony Martials mål ikke bør vises før etter vannskillet.

Noen United-supportere hadde klaget på at Martial holdt seg unna en hodeduell, og selv manageren anerkjente at han hadde hatt en dårlig periode i Brugge. Martial fikk kritikk av Solskjær etter Chelsea-kampen også. Det alle tre kampene har til felles er at Martial scoret, alle målene eksepsjonelle i varierende grad. Enhver midtspiss verdt sitt salt scorer når de ikke presterer, og Martial har 15 mål i en sesong hvor han satt på sidelinjen i åtte uker.

Franskmannens popularitet mer enn matches av den innflytelsesrike Fernandes. United-supporterne sang at han «kom fra Sporting som Cristiano», og som Ronaldo så setter Fernandes også straffespark. Portugiseren har nå ett mål og to målgivende på tre Premier League-starter.

Lingard og Andreas Pereira ble fullstendig droppet på nådeløst og nødvendig vis av Solskjær som kan være en måte å få Chong til å signere en forlengelse på. United nærmer seg en fulltallig stall, og vinterpausen har allerede fremkalt den beste forestillingen av Daniel James på over to måneder.

Spillerbørs:

  • David de Gea – 7
  • Aaron Wan-Bissaka – 7
  • Victor Lindelöf – 6
  • Harry Maguire – 6
  • Luke Shaw – 8
  • Nemanja Matic – 6
  • Fred – 7
  • Mason Greenwood – 7
  • Bruno Fernandes – 8
  • Daniel James – 7
  • Anthony Martial – 7
  • Scott McTominay – 6
  • Tahith Chong – 6
  • Odion Ighalo – 6
SHAW KOR GOD HAN VAR: Luke Shaw fikk en åtter på børsen av Samuel Luckhurst.

Powered by Labrador CMS