tenhag230423d

«Ønsket en reaksjon og fikk det i form av karakter»

Publisert Sist oppdatert

Det måtte straffer til for å skille lagene da Manchester United møtte Brighton i FA-cupsemifinalen søndag.

På den sjuende straffen bommet Brightons Solly March, før Victor Lindelöf var sikker som banken og sørget for at United på ny skal til Wembley i begynnelsen av juni.

Les hva engelske aviser og journalister skriver etter kampen.

Henry Winter, The Times:

Det stilles spørsmål ved Manchester United-spillernes karakter iblant. Ikke her. Ikke i denne straffesparkkonkurransen, i regnskyllet på Wembley og mot Brighton-fansen bak målet.

Jadon Sancho og Marcus Rashford, to av de sju som tok ansvar og gikk fram og tok straffe, mottok kraftig hets etter å ha bommet for England i EM-finalen i 2021. Med selvtillit satte de sine straffer her. Karakter.

Og så, da ting intensiverte seg, så gikk spilleren kjent som «ismannen», Victor Lindelöf, frem og rolig sendte United til FA-cupfinale, hvor det vil bli en ny karaktertest, mot Manchester City.

Det har ofte vært tvil rundt at Lindelöf bærer den kjente røde United-trøya. Hvis Raphaël Varane og Lisandro Martinez hadde vært klare, så ville den 28 år gamle svensken vært på benken. Allikevel imponerte han både de første 90 minuttene, og så i enda en halvtime i ekstraomgangene. Lindelöf og spesielt Luke Shaw, som spilte midtstopper, gjorde sakene sine bra mot Julio Enciso og Danny Welbeck.

Les mer om saken i The Times her.

Se høydepunktene fra kampen:

Tyrone Marshall, Manchester Evening News:

Da Solly March gikk opp for å ta Brightons sjuende straffe i en FA-cupfinale som aldri så ut til å ta en slutt, hadde det vært 17 strake straffer som hadde gått forbi David de Gea i straffesparkkonkurranser.

Men det viste seg at De Gea ikke trengte å redde denne. Etter at han feilet med å stoppe noen av Villareals i Gdansk for to år siden, maktet han ikke å redde noen av Brightons briljante straffer på Wembley, frem til March skjøt over tverrliggeren. Da var det opp til Lindelöf å fullføre jobben, som sendte United til en FA-cupfinale mot byrival City.

Det kommer til å være et massivt press på Wembley 3. juni. City vil muligens jakte sitt andre trofé i en mulig «The Treble». United vil være ute etter en engelsk cup-dobbel og de kan være desperate etter å stoppe sine rivaler fra å gjenta noe de selv klarte i 1999.

Men det er en annen dag. Her og nå så kan United skåle for en sesong som er tilbake på rett spor. Det her var ikke nødvendigvis veldig pent, men de lyktes. (…)

Ten Hag hadde på fredag gjort det klart at han fortale sine spillere hva han tenkte om prestasjonen deres i Sevilla, så spørsmålet var hvordan de ville reagere. (…)

Dette var et passende svar.

Les hele saken i Evening News her.

Brighton & Hove Albion v Manchester United: Emirates FA Cup Semi Final
ISKALD: Victor Lindelöf satte den sjuende og avgjørende straffen mot Brighton.

Samuel Luckhurst sin spillerbørs:

7: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Shaw.
6: Dalot, Casemiro, Fernandes, Antony, Rashford, Fred, Sancho, Sabitzer, Weghorst.
5: Eriksen, Malacia.
3: Martial.

Rob Dawson, ESPN:

United-manager Erik ten Hag sa at han ønsket en respons av laget sitt etter den ydmykende Europa League-exiten mot Sevilla på torsdag og, i det minste i form av karakter, fikk han det. Det var perioder i søndagens kamp at United var nest best, men da det ble en mental test i straffesparkkonkurransen, så trakk de det lengste strået.

United hadde tapt sju av sine siste åtte straffesparkkonkurranser, inkludert i Europa League-finalen mot Villareal i 2021, men de klarte seg bedre enn Brighton og sikret en første FA-cupfinale mellom Manchester-lagene i juni.

Victor Lindelöf scoret den avgjørende straffen etter at March hadde bommet for Brighton – men Jadon Sancho og Marcus Rashford burde spesielt nevnes. Begge som gikk fram og scoret fra straffemerket, nesten to år etter at de bommet i Englands tap for Italia i EM-finalen. Sancho har hatt en dårlig sesong og var svak mot Sevilla på torsdag, men han viste stor styrke ved å først melde seg som straffetaker og så sette den inn.

Brighton & Hove Albion v Manchester United: Emirates FA Cup Semi Final
SIKKER FRA STRAFFEMERKET: Jadon Sancho.

Det var en fare for at sesongen kunne falle sammen etter katastrofen i Spania, men Ten Hags lag har masse å spille for de neste seks ukene med en FA-cupfinale å se fram til og på vei mot en plass i topp fire.

Les hele saken hos ESPN her.

Andy Mittens spillerbørs i The National:

8: De Gea, Wan-Bissaka.
7: Lindelöf, Shaw, Dalot, Fred, Sabitzer.
6: Casemiro, Eriksen, Antony, Fernandes, Rashford, Sancho, Weghorst.
5: Martial, Malacia.

Les hva han skriver om hver enkelt spiller her.

awb3233
FÅR ROS AV MITTEN: Aaron Wan-Bissaka er sammen med David de Gea de to eneste United-spillerne som får 8 på børsen av Andy Mitten.

Sami Mokbel, Daily Mail:

Aaron Wan-Bissaka mot Kaoura Mitoma skulle bli en av nøkkelduellene her.

Og Wan-Bissaka, som var strålende, går mot en avgjørende sommer mens United-renessansen fortsetter.

Høyrebacken virket å skulle forlate Old Trafford i januar, men siden har han vist seg å være en viktig spiller for Erik ten Hag i siste halvdel av sesongen.

Og det er slettes ikke umulig at Wan-Bissaka vil avslutte sin United-gjenoppliving med en ny kontrakt ved slutten av sesongen.

Les hele saken i Daily Mail her.

Powered by Labrador CMS