rashford

«Det er vanskelig å tro at dette er den samme spilleren»

Publisert Sist oppdatert

Les hva engelske aviser og journalister skriver etter den heseblesende 2-2-kampen mot Barcelona på Camp Nou.

The Times, Henry Winter:

Erik ten Hag har forvandlet Manchester United.

Han har gjort dem mer selvsikre, både individuelt og kollektivt. Han har gjort dem bedre organisert, bedre til å holde formen og slippe løs et voldsomt press, selv om de ble slitne mot slutten her (…).

Dette var det gamle United; sterkt, som står sammen og angriper nådeløst.

Det sier alt om Ten Hags innflytelse at United reiste hjem skuffet over å ikke vinne. (…)

De vil ha selvtilliten til å føle at de vil fullføre jobben hjemme på Old Trafford neste uke, og kvalifisere seg for åttedelsfinalen, spesielt med Ten Hag ved roret og en Rashford i denne bemerkelsesverdige formen.

Les hele saken hos The Times her.

Se høydepunktene fra kampen her:

Daily Telegraph, Jason Burt:

Dette er hva de beste motstanderne gjør på Camp Nou, og det er ingen bedre enn Marcus Rashford akkurat nå. Ingen i verdensfotballen.

Og den briljante måten han scoret på, sørget for at det høye lydnivået på Camp Nou midlertidig stoppet. (…)

At de ikke klarte å holde på ledelsen var frustrerende – med gult kort til Ten Hag for hans protester da Rashford åpenbart ble felt og Jules Kounde slapp unna en utvisning før Barcelona utlignet – men det etterlater denne episke kampen uavgjort etter én av to kamper, noe som trolig er akkurat slik det burde være.

Mer av det samme, vær så snill. Det var 35 skudd på mål: 18 til Barcelona og 17 til United, som er en bragd borte på denne arenaen (…).

Les hele saken i The Telegraph her.

FC Barcelona v Manchester United: Knockout Round Play-Off Leg One - UEFA Europa League
– INGEN BEDRE: Jason Burt mener ingen i verden er bedre enn Marcus Rashford akkurat nå, og det er vel vanskelig å være uenig …

Andy Mittens spillerbørs i The National:

9: Rashford
8: Casemiro
7: De Gea, Varane, Shaw, Fernandes, Fred
6: Wan-Bissaka, Malacia, Weghorst, Sancho, Garnacho

Les hva han skriver om hver enkelt spiller her.

Manchester Evening News, Tyrone Marshall:

Det var en tid forrige sesong da Marcus Rashford ikke virket klar til å prestere på den vanlige scenen, og ikke bry seg om å pryde de største arenaene.

Han hadde en engstelig tilstedeværelse på Old Trafford forrige sesong og han ble sarkastisk heiet på ved minst én anledning han ble byttet ut. Han ble ansett god nok til å starte kun ni av de siste 25 kampene den sesongen.

Nå, er det vanskelig å tro at dette er den samme spilleren.

Xavi kalte ham en av de beste spillerne i Europa på onsdag, men det kan ikke være mange bedre for øyeblikket. Den tidligere akademispilleren har gått fra å være blottet for selvtillit, til å spille med en stolthet som tilhører de store. (…)

Hvis den andre kampen av denne Europa League-playoffen er i nærheten av å være så bra som den første, så har Old Trafford noe å glede seg til neste torsdag.

Dette var så bra som en kamp i denne turneringen noen gang kan bli, og Manchester United spilte mer enn bare deres rolle.

Les hele saken hos Evening News her.

FC Barcelona v Manchester United: Knockout Round Play-Off Leg One - UEFA Europa League
NOE LIGNENDE NESTE TORSDAG? Hvis returoppgjøret blir noe av det samme, så har Old Trafford-publikummet virkelig noe å glede seg til.

Spillerbørsen i Evening News (Samuel Luckhurst):

8: Rashford
7: Wan-Bissaka, Casemiro
6: De Gea, Varane, Shaw, Malacia, Fred, Fernandes
5: Sancho, Weghorst, Garnacho

Daily Mail, Chris Wheeler:

Kjedelig er ikke noe for disse to klubbene, ikke engang i Europa League. (…)

Marcus Rashford lyste opp Camp Nou. Han var praktisk talt umulig å forholde seg til i deler av andre omgang. (…)

Men for et første oppgjør dette var. Fra start til slutt. To av Europas største som går inn som at det var en Champions League-finale på spill, ikke en plass om åttedelsfinale i Europa League. 90.000 fans på Camp Nou elsket det.

Men United vil føle at de burde ha vendt hjemover med et overtak over hva som, for å være ærlig, er langt unna det største Barcelona-laget gjennom tidene.

Les hele saken i Daily Mail her.

The Guardian, Jonathan Liew:

Dette var en kamp som egentlig handlet om Rashford i sine forskjellige former: den sentrale spissen, lynvingen, fotballspilleren, lederen. (…)

Det var en lang periode i Rashfords karriere da det virket som at han slet over sin beste rolle. Louis van Gaal oppdro ham som spiss, Jose Mourinho så ham mer som en ving, Ole Gunnar Solskjær prøvde litt begge deler, Ralf Rangnick var nær å gi ham opp helt.

Rashford sa selv en gang at han trente for alle de tre angrepsposisjonene, fordi det ga ham best mulighet for å bli involvert. Først nå ser det ut til at han holder det løftet: en spiller som raskt blir den komplette angrepsspilleren.

Erik ten Hag fortjener litt kreditt her: kanskje den første treneren til å erkjenne at en førsteklasses Rashford ikke krever en enkelt definert posisjon, men som kan bli brukt ut ifra hvem de møter. (…)

FC Barcelona v Manchester United: Knockout Round Play-Off Leg One - UEFA Europa League
– FORTJENER KREDITT: Marcus Rashford har virkelig blomstret under Erik ten Hags vinger.

Etter uavgjort ved fulltid takket United- og Barcelona-spillerne for kampen ved midtsirkelen.

I mellomtiden gikk Rashford til Ter Stegen, som var alene i Barcelona-målet for å samle tingene sine. Kanskje ga han bare sine varme lykkeønsker etter slutten av en flott kamp.

Eller kanskje var det kalkulert, at han fortsatt planlegger og allerede har tankene mot den andre kampen.

Kanskje det Rashford virkelig kommuniserte til Ter Stegen var: «Jeg ser deg igjen neste uke».

Les hele saken hos The Guardian her.

Powered by Labrador CMS