BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League

«Først og fremst var dette en fryktelig kveld for Solskjær»

Manchester United kom raskt ned på jorden igjen etter den eventyrlige kampen mot Newcastle, og de færreste av journalistene forstår seg på Ole Gunnar Solskjærs bytter.

Publisert Sist oppdatert

Aaron Wan-Bissakas røde kort gjorde jobben vanskelig for United i Bern, men United-manager Ole Gunnar Solskjær må også tåle kritikk for å ha tatt Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes av banen da United trengte kreativitet.

Dette skriver avisene dagen etter det ydmykende nederlaget i den sveitsiske hovedstaden.

Paul Hirst, The Times

«Først og fremst var dette en fryktelig kveld for Solskjær. Han fikk utdelt en dårlig hånd med Wan-Bissakas utvisning, men det vil bli stilt spørsmål ved flere av Solskjærs avgjørelser, ikke minst byttene som kom etter 72 minutter da Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo ble byttet ut til fordel for Jesse Lingard og Nemanja Matic», skriver Hirst. 

Times-journalisten påpeker at de byttene tok brodden av Uniteds angrepsspill. 

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjærs avgjørelse om å bytte ut både Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes blir møtt med en blanding av undring, skepsis og kritikk av de engelske avisjournalistene.

«Med disse byttene fjernet Solskjær den beste målscoreren og den mest kreative spilleren. På det tidspunktet lå United i en 5-3-1-formasjon med Matic, Paul Pogba og Fred på midten bak Lingard som enslik spiss. Det faktum at Lingard hadde den fatale feilpasningen til Siebatcheus vinnermål forsterket flausen for Solskjær», skriver Hirst. 

«United var fryktelig dårlige til å beholde ballen i laget og betalte prisen for det med Ngamaleus utligning etter 66 minutter, og langt inn i tilleggstiden serverte Jesse Lingard ballen til Siebatcheu som besørget en minneverdig kveld for hjemmefansen og en fæl kveld for Solskjærs United».

Børsen: De Gea 7, Wan-Bissaka 3, Lindelöf 5, Maguire 5, Shaw 5, Fred 5 (Martial 89), Van de Beek 5 (Varane 45, ), Sancho 6 (Dalot 37, 6), Fernandes 8 (Matic 72), P Pogba 5, Ronaldo 7 (Lingard 72)

James Ducker, Telegraph

«Cristiano Ronaldo hvisket noe i øret til Jesse Lingard da portugiseren ble byttet ut etter 72 minutter, men om Ronaldo hadde en fornemmelse av at Lingard skulle haspille en sentral rolle i vinnermålet, var det neppe slik han hadde tenkt at det skulle skje», skriver Ducker. 

«Det som tidlig i kampen så ut til å kunne bli et nytt Ronaldo-show, endte i stedet med en grusom start på Champions League for United og dersom klubben mener alvor med å markere seg i Champions League denne sesongen må laget vise en helt annen kløkt og disiplin».

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
…OG DET SOM BEGYNTE SÅ BRA: Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes feirer førstnevntes tredje scoring i United-trøyen etter returen.

«Sist sesong kostet mangel på konsentrasjon mot Istanbul Basaksehir United dyrt og United risikerer å havne i trøbbel igjen om ikke laget hever seg betraktelig i det som skal være en av de gunstigste gruppene i Champions League», skriver Telegraph-journalisten. 

Ducker er også kritisk til Solskjærs bytter av Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo og påpeker at disse to byttene ga Young Boys blod på tann da United ble presset langt tilbake på banen.

Chris Wheeler, Daily Mail

«Dette skulle være den enkle gruppen. Young Boys, Villarreal og Atalanta. Ingen store kanonen i gruppe F. Ingen fare for at Manchester United skulle feile med å kvalifisere seg fra gruppespillet denne gangen. Nå vet United hva «F» står for etter fiaskoen i Bern», skriver Wheeler. 

Daily Mails United-skribent er kjapp med å påpeke at det begynte lovende for United i Bern. 

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
ENDRET ALT: Aaron Wan-Bissakas røde kort endret kampbildet fullstendig, og det vil bli stilt spørsmål både ved måten Ole Gunnar Solskjær og spillerne responderte på etter utvisningen, skriver Chris Wheeler i Daily Mail.

«Det tok Cristiano Ronaldo 27 kamper å score sitt første Champions League-mål i den første perioden i United, men han trengte bare 13 minutter på å finne veien til nettmaskene denne gangen. Men United gjør sjelden ting på den enkle måten. Aaron Wan Bissakas røde kort endret kampen fullstendig og Jesse Lingards fryktelige tilbakespill i kampens siste sekunder av tilleggstiden, forærte vinnermålet til innbytter Jordan Siebatcheu og Young Boys», skriver Wheeler.

Wheeler påpeker at det store spørsmålet for Solskjær og hans mannskap nå er hvordan laget vil slå tilbake i helgens kamp mot West Ham.

«Det vil bli stilt spørsmål ved Ole Gunnar Solskjærs håndtering av situasjonen som United plutselig befant seg i da det meste plutselig begynte å gå galt og United på desperat vis forsøkte å klamre seg til et uavgjort.»

Børsen: De Gea 6; Wan-Bissaka 4, Lindelof 6, Maguire 6,5, Shaw 6,5, Van de Beek 6 (Varane 46, 5,5), Fred 6 (Martial 89), Sancho 6 (Dalot 37, 6), Fernandes 7 (Matic 72, 6), Pogba 5, Ronaldo 6,5 (Lingard 72, 4).

Tyrone Marshall, Manchester Evening News

«Det var taktiske feil som felte United», skriver lokalavisens Tyrone Marshall.

MEN-journalisten understreker at det var forståelig hvorfor Raphaël Varane ble byttet inn for å renske unna innleggene fra hjemmelaget, men påpeker at Uniteds store problem var at laget ikke klarte å vinne, eller holde på, ballen.

«United evnet ikke å holde på ballen og presse Young Boys bakover på banen, og mens hjemmefansen skapte en stemning som drev laget frem på banen klarte United aldri å finne roen og spille på sine premisser».

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
NEDTUR: Jesse Lingard og Nemanja Matic depper etter baklengsmålet på overtid.

Marshall påpeker også at ett poeng slett ikke ville vært en katastrofe i Bern.

«Hadde oppgjøret endt uavgjort ville United vært takknemlige for det ene poenget slik kampen ble, men samtidig ville det bare midlertidig dekket over mangler. Dette var en svært dårlig 2. omgang av United, og et resultat av taktiske feil».

Børsen: De Gea 6, Wan-Bissaka 2, Lindelöf 5, Maguire 5, Shaw 6, Van de Beek 6 (Varane 46, 5), Fred 6 (Martial 89, 5), Sancho 5 (Dalot 37, 6), Fernandes 6 (Matic 72, 6), Pogba 5, Ronaldo 7 (Lingard 72, 3).

Jonathan Liew, Guardian

«Med rundt ti minutter igjen på kampuret var det en plutselig og brå reaksjon på United-benken. Dommer François Letexier hadde ikke fått med seg en felling av Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær fikk følge av Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes i sine protester. Om det var ett bilde som illustrerte tirsdagen med all tydelighet var det nettopp dette. På samme måte som man putter på en mynt på biljardbordet bare for å se at ingenting skjer, ble manageren og hans to viktigste spillere stående på siden uten å kunne gjøre noe som helst», skriver Liew.

Etter Solskjærs syvende tap i Champions League som United-manager mener Guardian-skribenten at tapet mot Young Boys ikke bare er et enkeltstående arbeidsuhell, men heller bekrefter et mønster for United i Champions League under nordmannens ledelse. 

«Å smadre lag som Leeds og Newcastle er bra det, men det var ikke derfor spillere som Varane og Ronaldo kom til United. En klubb som Manchester United må ta mål av seg til å vinne 70-75 prosent av kampene sine og da trengs en god oppskrift mot de fleste lag, både hjemme og borte, i Europa. Etter nesten tre år som United-manager er det fremdeles usikkert hva Solskjærs oppskrift går ut på», mener Liew. 

Powered by Labrador CMS