En hyllest til en gammel mann

Det han har vist hittil i sesongen betyr faktisk at det er for tidlig å avskrive Ashley Young.

Publisert Sist oppdatert

Etter 33 minutter mot Crystal Palace tuslet Luke Shaw av banen.

Ashley Young kom inn.

Men skal man være helt ærlig har ikke United tapt noe på det. Begge spillerne står nå med tre kamper for United denne sesongen, men Young ligger foran Shaw på både Supporterklubben og lesernes spillerbørs.

Går man litt mer i dybden så kommer han faktisk enda bedre ut av det.

Ingen har nemlig slått flere nøkkelpasninger enn Ashley Young siden han kom inn på laget da Shaw ble skadet etter en drøy halvtime mot Crystal Palace. Totalt står han med åtte nøkkelpasninger totalt mot Palace, Southampton og Leicester.

Både mot Palace og Leicester var han den som slo flest nøkkelpasninger.

Paul Pogba, som ikke var med mot Leicester, er nærmest med seks nøkkelpasninger siden Young kom inn, mens ingen andre i United-laget har mer enn fire nøkkelpasninger på de tre siste kampene.

Og selv om han er inne i sitt 35. år så var det bare Daniel James og Marcus Rashford som noterte seg for høyere topphastighet mot Leicester.

Det var også bare Scott McTominay, Andreas Pereira og Aaron Wan-Bissaka som løp lenger enn ham i den kampen. Mot Southampton, den eneste andre 90-minutteren han har gjennomført, så løp han nest lengst av alle i United-laget.

IVRIG: Ashley Young har til nå denne sesongen alltid vært blant dem som løper lengst på United-laget.

Så er det lett å riste på hodet når man tenker på Young og innleggskvalitet, men han var den eneste United-spilleren som traff på innlegg mot Leicester, og han traff også på hele sju av åtte innlegg mot Crystal Palace.

Det betyr at han er den United-som har hatt klart flest vellykkede innlegg denne sesongen – selv om han bare har spilt tre kamper.

Han ble buet på av fans i Asia i sommer, men selv om 34 år gamle Young er uglesett blant mange United-fans og helt klart ikke er en mann for fremtiden så har han i alle fall vist at han faktisk kan levere i nåtiden. 

Les også: Young kom med på formtoppen – vår nye ranking av United-spillerne

Powered by Labrador CMS