arsenalunited190122ju

«Dette er starten på en ny fase for Manchester United»

Publisert Sist oppdatert

Omtrent samtidig som Anthony Elanga headet inn 1-0 for Manchester United-herrene onsdag kveld, så var det United-jubel et annet sted litt lenger nord også.

Ligacupkampen mellom Arsenal og Manchester United i Borehamwood endte nemlig omtrent samtidig som Elangas mål, og resultatet ble 0-1, og dermed er det Manchester United som gikk videre til semifinalen på bekostning av serielederen.

Endelig har Manchester United vunnet på bortebane mot en av de tre store (Arsenal/Chelsea/Manchester City), og det var ikke bare tilfeldigheter eller flaks som gjorde at United gikk seirende ut av denne kampen. 

Dette er starten på en ny fase for Manchester United, nemlig starten på en periode hvor vi ikke trenger å budsjettere med null poeng i bortekampene mot Arsenal, City og Chelsea.

Vi blir nok ikke favoritter i disse kampene med det første, men nå vet spillerne at de kan, og forhåpentligvis fører det til noen poeng i de tøffe bortekampene mot disse lagene i februar og mars.

GettyImages-1365683525
JUBEL: United jubler etter Russos mål.

Skinner sa på forhånd at United ikke hadde noen grunn til å frykte Arsenal

Marc Skinner ga i forkant av oppgjøret uttrykk for at United ikke hadde noe å frykte.

– Vi vet at de har vidunderlige spillere, men hvorfor frykte det?

Det var spørsmålet han stilte på pressekonferansen i forkant av kampen, før han oppfordret United-spillerne om å ta Arsenals kvaliteter innover seg, ta det som en utfordring og å bringe energi til kampen på Meadow Park.

Det var et offensivt svar, og da ser det selvsagt bedre ut når en følger opp med en seier slik som her.

Over nevnte vi at United aldri før hadde vunnet en bortekamp mot Arsenal, Manchester City eller Chelsea, men sannheten er faktisk at United aldri hadde unngått tap i disse bortekampene heller.

Resultater borte mot de tre store:

  • Februar 2019: Arsenal 2-1 Manchester United (LC)
  • September 2019: Manchester City 1-0 Manchester United
  • November 2019: Chelsea 1-0 Manchester United
  • Januar 2021: Chelsea 2-1 Manchester United
  • Februar 2021: Manchester City 3-0 Manchester United
  • Mars 2021: Arsenal 2-0 Manchester United
  • Januar 2022: Arsenal 0-1 Manchester United
Tottenham Hotspur Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League
FRYKTET IKKE ARSENAL: Marc Skinner.

Uniteds trippelbytte fungerte best

Arsenals stjernegalleri slet med å bryte gjennom et United-forsvar som har fungert godt i det siste, og United var vel så farlige fremover som The Gunners.

Etter hvert følte Eidevall at han måtte gjøre noen bytter, og det var noen fryktinngytende innbyttere han sendte innpå.

Først gjorde Leah Williamson comeback etter noen måneders skadeopphold, og med litt over 20 minutter igjen gjorde Arsenal et trippelbytte, og da kom nysigneringene Stina Blackstenius (som var koblet til United også) og Laura Wienroither innpå, i tillegg til ex-red Tobin Heath som vi jo vet at kan være livsfarlig.

Få minutter etterpå responderte Marc Skinner med et eget trippelbytte, og inn kom Vilde Bøe Risa, Ona Batlle og Alessia Russo. 

Tidligere i kampen hadde også Ivana Fuso kommet inn for Kirsty Hanson.

unitedheath190122
VANT: Manchester United vant mot Tobin Heath og Arsenal.

Dermed ble det en aldri så liten trippelbytteduell mellom de to lagene, og heldigvis var det United som gikk seirende ut av den.

Først var Bøe Risa svært nær å bli den store helten, og så i det 85. minutt så ble det heller en av de andre innbytterne.

Alessia Russo skaffet et soleklart frispark på kanten, og kaptein Katie Zelem slo inn, og inne i feltet var Russo best, og hun headet ballen vakkert i mål!

Heath og Arsenal hadde en bra mulighet på overtid, men klarte ikke å utligne mot gamle lagvenninner, og dermed vant United en ganske så fortjent 1-0-seier.

Finale vil fortsatt være en overraskelse

Kanskje ville United valgt at denne seieren skulle komme i ligaen om de fikk velge. Det er nemlig sannsynlig at United kommer til å trenge å ta litt poeng borte mot topplagene der også i den kommende vårsesongen.

Men likevel: det hadde vært utrolig spennende å se denne gjengen i en finale, og nå er vi nærmere enn noen gang (vi var i semifinalen i 2018/19 også, men da møtte vi Arsenal i semifinalen, og siden United var et Championship-lag så var det regnet som nesten utenkelig den gangen at United skulle kunne gå videre).

Når det er sagt, så er det nok også i år mer sannsynlig at det ikke blir finale enn at det blir det.

Motstander i semifinalen blir nemlig Chelsea (som vant 6-1 borte mot United tidligere i sesongen), og kampen skal spilles på bortebane.

Det er en dårlig belønning for det United gjorde på onsdagskvelden, men det er uansett definitivt en spennende utfordring.

United ville nok helst møtt Tottenham i semifinalen, men i helga spiller United uansett en kjempeviktig kamp mot nettopp Tottenham – i ligaen. Det blir siste ligakamp før United skal prøve seg på nytt på bortebane mot topplagene, med kamper mot Chelsea (ligacupsemifinale), Arsenal og City på bortebane på rekke og rad i februar.

FACEBOOK

Powered by Labrador CMS