– Se på Arsène Wenger. Han er rasende!

16. april 2003: United redder et viktig poeng på Highbury mot erkerival Arsenal etter at Giggs headet inn Solskjærs herlige innlegg.

Publisert Sist oppdatert

Året var 2003, og det ble igjen en tittelduell mellom Manchester United og Arsène Wengers Arsenal.

Arsenal var regjerende mestere, og i starten av mars ledet Arsenal med åtte poeng, men Alex Ferguson hadde fortsatt aldri mistet ligatittelen til noen uten å ta den tilbake sesongen etterpå, og skotten hadde ingen planer om å forandre på det bare på grunn av en ynkelig åttepoengsledelse.

Dessuten hadde United også en kamp til gode.

United skulle også møte Arsenal i april, nærmere bestemt den 16. april på Highbury, en kamp som kom noen dager etter Uniteds imponerende 6-2-seier på St. James’ Park i Newcastle, hvor et Scholes-hat trick bidro til en herlig snuoperasjon.

På det tidspunktet hadde ikke Arsenal en ledelse mer. United ledet på dette tidspunktet med tre poeng, og var i bedre form enn Arsenal – men The Gunners hadde nå én kamp til gode på United. Håpet for Wenger & co var at en seier på Highbury mot rivalen kunne gi Arsenal overtaket igjen.

CLOCK END: Slaget skulle stå på Highbury.

Først snudde Arsenal – men United svarte

Ruud van Nistelrooy ga United ledelsen med en kald avslutning etter å ha løpt fra Sol Campbell og Martin Keown, etter en pasning fra Ryan Giggs. Målet var det eneste i førsteomgangen, så det var et nervøst Highbury i pausen.

Sannsynligvis sa Wenger noe riktig i pausen, for i løpet av de første 17 minuttene av andreomgangen var kampen snudd, etter to mål av Thierry Henry. Utligningsmålet var av det heldige slaget (Ashley Cole skjøt via Henry og inn), mens det andre målet rett og slett var offside. Skulle virkelig ligatittelen bli avgjort av en feilaktig avgjørelse av en linjedommer…?

United hadde uansett ingen planer om å legge seg ned for å dø selv om Arsenal hadde snudd det. Minuttet etterpå utlignet nemlig United. Ole Gunnar Solskjær spilte på høyrekanten mens Beckham satt på benken, og nordmannen slo et Beckham-aktig innlegg som Giggs headet inn på bakerste stolpe.

– For en kamp dette viser seg å bli, ropte Sky Sports-kommentator Martin Tyler. 

– Se på ham! Han er rasende. Han er rasende! sa ekspertkommentator Andy Gray mens TV-bildene viste en Arsène Wenger på sidelinjen som åpenbart var sint for at United hadde klart å slå tilbake så raskt.

Arsenals Sol Campbell ble utvist mot slutten av kampen etter å ha sendt en albue inn i Solskjær, vi får bare anta at det var straff for det perfekte innlegget som frarøvet Arsenal initiativet i kampen om ligatittelen.

SCORET DET VIKTIGE UTLIGNINGSMÅLET: Ryan Giggs.

United vant ligaen

Dermed var det fortsatt en tre poengs ledelse for United i ligaen, mens Arsenal hadde en hengekamp – pluss knepent bedre målforskjell. Likevel satt en igjen med følelsen av at United hadde overtatt overtaket etter poenget på Highbury, siden Ferguson og United hadde et psykologisk overtak på Arsenal nå, og var i bedre form.

Og ganske riktig: mens United vant resten av sine fire kamper, så ga Arsenal først for alvor fra seg initiativet da de ga fra seg en tomålsledelse mot Bolton, før Uniteds ligatittel ble sikret da Arsenal tapte hjemme mot et Leeds-lag som ikke var spesielt imponerende.

Dermed vant United ligaen fem poeng fremfor Arsenal. 

RUUUUUUUD: Her ga Ruud van Nistelrooy United ledelsen mot Arsenal – et viktig mål på vei mot det som som skulle bli Van Nistelrooys eneste ligatittel i United.
Powered by Labrador CMS