antonyras040922

Kan skje for andre gang siden Ferguson-æraen

Publisert Sist oppdatert

Manchester United mot Arsenal.

To storheter fra tidlig 2000-tall møtes på ny til toppkamp, en kamp som kan få en definerende effekt for begge de to lagenes sesong.

Vinner United vil de nærme seg nettopp Arsenal og kun ligge fem poeng bak serielederen med 18 Premier League-kamper igjen av sesongen.

Om Arsenal vinner vil de øke luken til United til hele elleve poeng og potensielt opprettholde de fem poengene de har å gå på pluss én kamp til gode på Manchester City.

Det er med andre ord mye som står på spill inn mot søndagens toppoppgjør på Emirates Stadium i London.

Manchester United vant det motsatte oppgjøret på Old Trafford tilbake i september. I det som til nå er Arsenals eneste tap i Premier League denne sesongen.

3-1 endte det på Old Trafford i en kamp hvor Uniteds kontringer ble helt avgjørende etter at Antony ga United ledelsen i sin debut. Saka utliknet tidlig i andre omgang før Marcus Rashford scoret to mål midt i den andre omgangen.

Resultatet på Old Trafford gjør at United kan gjøre noe de kun har klart én gang etter at Sir Alex Ferguson takket for seg som United-manager i mai 2013, nemlig å vinne begge kampene mot Arsenal i Premier League i løpet av en sesong.

Forrige gang det skjedde var tilbake i sesongen 2017/2018. Den gang vant United 3-1 på Emirates med to scoringer fra Jesse Lingard og en fra Antonio Valencia. Oppgjøret på Old Trafford endte med 2-1 til United, en kamp hvor målene kom fra Paul Pogba og Marouane Fellaini.

GOD MOT ARSENAL: Jesse Lingard.

For å finne gangen før det hvor United vant begge kampene mot Arsenal må vi tilbake til sesongen 2011/2012. Mange husker sikkert at det var sesongen United vant 8-2 på Old Trafford. En festkveld av de sjeldne og en total ydmykelse av Arsène Wenger og hans lag. Wayne Rooney scoret hat-trick, Ashley Young scoret to, mens Danny Welbeck, Luis Nani og Ji-Sung Park scoret hvert sitt.

På Emirates vant United også, men i den kampen ble det litt jevnere og United vant «bare» 2-1. Antonio Valencia og Danny Welbeck scoret Uniteds mål den gang.

Om det skulle ende med uavgjort så vil det også være andre gang United tar fire poeng mot Arsenal i Premier League etter Ferguson-æraen. 

Sesongen 2014/2015 vant United 2-1 på Emirates før det endte 1-1 på Old Trafford.

Sesonger i Premier League-æraen med dobbeltseier mot Arsenal

Sesongen 2017/2018:

  • Arsenal – Manchester United 1-3
  • Manchester United – Arsenal 2-1

Sesongen 2011/2012:

  • Manchester United – Arsenal 8-2
  • Arsenal – Manchester United 1-2
FESTKVELD: 8-2-kampen i 2011 hjemme mot Arsenal er en kamp som har skrevet seg inn i historiebøkene.

Sesongen 2009/2010:

  • Manchester United – Arsenal 2-1
  • Arsenal – Manchester United 1-3

Sesongen 2004/2005:

  • Manchester United – Arsenal 2-0
  • Arsenal – Manchester United 2-4

Sesongen 1996/1997:

  • Manchester United – Arsenal 1-0
  • Arsenal – Manchester United 1-2

Powered by Labrador CMS