Mener noe av kritikken er i overkant – men forventer reaksjon mot Arsenal

Publisert Sist oppdatert

Tradisjon tro har Ole Gunnar Solskjær satt seg ned for å ta en prat med MUTV før kamp, og lørdagens møte med Arsenal er intet unntak.

Nordmannen benytter anledningen til å snakke om rivaliseringen med Arsenal, de rare resultatene i Premier League, samt Jesse Lingard.

– Lingard trenger å spille fotball

Den engelske midtbanemotoren ble nemlig sendt på utlån til London Stadium og West Ham denne uken. 28-åringen har bare fått starte to kamper denne sesongen, begge i cupspill, mot lag fra lavere divisjoner.

Nordmannen forklarer avgjørelsen om å sende Lingard til London handler om å gi FA-cup-finalehelten fra 2016 sårt tiltrengt spilletid.

– Jesse har vært del av klubben i så lenge nå og han er nå selvfølgelig i en alder der han skal spille mer fotball. Det har bare ikke fungert for ham denne sesongen.

PÅ TRENING: Jesse Lingard har ikke fått vist veldig mye av ferdighetene sine utenfor Carrington denne sesongen.

Mannen med 24 landskamper for «Three Lions» har havnet bak spillere som Bruno Fernandes, Paul Pogba og Donny van de Beek i køen om spilletid, og Uniteds sterke stall er også en del av forklaringen på hvorfor Lingard får muligheten til å midlertidig forlate Old Trafford.

– Han har hatt et par problemer og med styrken vi har i stallen uansett, følte vi at vi kunne gi ham muligheten til å dra og spille og egentlig restarte karrieren, fordi det har gått lang tid uten fotball, mer enn en halv sesong, sier Solskjær og fortsetter:

– Forhåpentligvis fungerer det, og han kommer tilbake i sommer som den samme Jesse.

MATCHVINNER: Jesse Lingard avgjorde FA-cupfinalen mot Crystal Palace i 2016.

Med det drar Lingard til et West Ham-lag som har gjort sakene sine bunnsolid denne sesongen, under tidligere United-manager David Moyes. Før den 21. ligarunden sparkes i gang lørdag, ligger skottens lag bare to poeng bak Liverpools fjerdeplass, og ser tilsynelatende ut til å ville kjempe om en plass ute i Europa.

– De har en fantastisk sesong og de har gjort det flott. Det er en utfordring for Jesse og han må bevise hvor god han er. Vi ønsker ham alt det beste, sier Solskjær.

– Kritikken er litt i overkant

Mens West Ham møter Liverpool søndag, skal United i aksjon mot Arsenal lørdag kveld. Der har nok Solskjær lyst til å revansjere det smått sensasjonelle tapet mot Sheffield United i midtuken.

Laget fra stålbyen hadde bare vunnet én ligakamp før seieren på Old Trafford, og tok mot alle odds med seg tre poeng fra Old Trafford, etter det som må kunne karakteriseres som en svak kamp fra hjemmelaget.

SJOKKTAP: David de Gea og lagkameratene gikk på et skuffende nederlag mot Sheffield United onsdag.

Solskjær er dog ikke helt enig med det verste av kritikk som har kommet mot hans lag siden den gang.

– Vel, det er Premier League. Det er over toppen når folk virkelig, virkelig kritiserer oss, fordi Sheffield United er et godt lag, med gode spillere. Ja, du kan se at de mangler poeng, men ser du kampene deres, har de vært med og skulle ha vunnet så mange av dem. Ingen kamp i Premier League er lett.

United-treneren erkjenner likevel, slik som i intervjuene etter kampslutt, at hans lag ikke leverte slik de burde.

– Vi spilte ikke med vår kvalitet og nådde ikke nivået vårt. De spilte bra og fortjente seieren.

SLAPP INN TO: Sheffield United har slitt med uttellingen denne sesongen, men sendte to baller i nettet på Old Trafford.

2-1-tapet er ikke det første overraskende tapet, i det som har vært en annerledes Premier League-sesong, noe som også trekkes frem i intervjuet.

Solskjær påpeker at hans lag stort sett har slått hardt tilbake etter slike kamper, med unntak av etter forrige møte med lørdagens motstander.

– Vi har måttet takle mange tilbakeslag denne sesongen, og vi har alltid kommet sterkt tilbake, med unntak av forrige gang vi tapte mot Arsenal. Da tapte vi mot Basaksehir, hvis jeg ikke tar helt feil. Men etter de andre nederlagene har vi slått tilbake med gode prestasjoner og resultater.

Forventer en reaksjon mot Arsenal

Og det er nettopp det hans lag må gjøre når de drar til Emirates og nord-London lørdag kveld. «The Gunners» er laget Solskjær møtte aller flest ganger gjennom sin karriere som spiller.

På den tiden var møtene mellom de to lagene som ofte kjempet med hverandre om ligatrofeet, og oppgjørene bød ofte på intens rivalisering.

GAMLE FIENDER: Ole Gunnar Solskjær møtte Arsenal 19 ganger som spiller. Her fra FA-cup-semien i 1999, der United som kjent endte som seierherrer.

Det har ikke endret seg, til tross for at de to lagene ikke lenger regjerer engelsk fotball sammen, ifølge Solskjær.

– Det (fortsatt rivalisering) er det selvfølgelig og vi har hatt noen klassiske møter borte mot Arsenal. Til og med i mitt første år her, gjorde vi det virkelig bra og scoret noen fine kontringsmål. 

– Vi gleder oss til denne. Selvfølgelig vet vi at vi må spille en god fotballkamp og prestere på et høyere nivå enn vi gjorde på onsdag. Jeg forventer en reaksjon.

Powered by Labrador CMS