GettyImages-1365683525

Russo-perle senket Arsenal

Med en nydelig heading like før slutt sørget Alessia Russo for at United slo Arsenal 1-0 på bortebane i kvartfinalen i ligacupen.

Manchester United er klar for semifinalen i ligacupen etter en særdeles sterk 1-0-seier mot Arsenal på Meadow Park.

Avgjørelsen i den nervepirrende kvartfinalen kom helt på tampen da innbytter Alessia Russo headet Katie Zelems frispark vakkert i mål i det 85. minutt.

Arsenal presset og jaget for en utligning, men Maria Thorisdottir og United-forsvaret holdt stand.

United ble presset i starten

Hjemmelaget startet best og skapte de første sjansene på Meadow Park.

Kampens første store målsjanse falt til storscorer Vivianne Miedema. Et innlegg fra venstrekanten ble slått inn bak United-forsvaret og Arsenals måltyv kom stormende inn i feltet.

Heldigvis for United nådde hun akkurat ikke frem til tross for at hun kastet frem høyrefoten.

Arsenal Women v Manchester United Women - FA Women's Continental Tyres League Cup Quarter Final
VANT DRAMAET: United-jentene jubler for seieren mot Arsenal i kvartfinalen av ligacupen. Alessia Russos scoring like før slutt ble kampens eneste.

Ikke lenge etter slo Katie McCabe nok et godt innlegg fra venstrekanten, men Noelle Maritz fikk ikke stokket beina og dermed heller ikke avsluttet. United slapp med skrekken nok en gang, men det tok ikke lang tid før United også viste skumle hensikter i angrep.

Ella Toone ble spilt fri og fra skrått hold skjøt den engelske landslagsspilleren, men avslutningen gikk like utenfor målet til Arsenal-keeper Manuela Zinsberger.

På tampen av 1. omgang kombinerte Leah Galton og Ella Toone fint. Galton stormet frem på venstrekanten og la pent inn til Toone som ikke fikk avsluttet skikkelig.

Superinnbytter Russo

Begge lag hadde sine sjanser etter hvilen. United var farligst på to headinger fra Millie Turner, mens Arsenal var skumle de gangene de kom frem på kantene.

Da Arsenal-manager Jonas Eidevall valgte å gjøre et trippelbytte for å sette fart på angrepet, svarte Uniteds Marc SKinner med samme mynt. Blant de tre som kom inn var Alessia Russo og hun skulle bli den store forskjellen.

FULL TENNING: Martha Thomas var sent inne i en duell med Arsenals Beth Mead. Arsenals trener Jonas Eidevall tente på alle pluggene og gikk inn på banen for å servere noen gloser til United-spilleren. Da tente også Marc Skinner og det endte med gult kort til både Thomas, Eidevall og Skinner.

Først ble hun lagt i bakken da hun var på vei frem på et langt gjennomspill, og på det påfølgende og presise frisparket fra kaptein Katie Zelem, headet Russo inn kampens eneste mål.

Dermed er United klare for semifinalen og det samme er Tottenham som slo Liverpool 1-0, Manchester City som vant 3-1 mot Bristol City og Chelsea som vant 4-2 mot West Ham.

Arsenal 0 (0) – Manchester United 1 (0)

Kvartfinale ligacupen kvinner. Meadow Park.

0-1: Alessia Russo (85)

United: Sophie Baggaley, Maria Thorisdottir, Aoife Mannion, Hannah Blundell, Millie Turner, Katie Zelem, Hayley Ladd (Vilde Bøe Risa, 72), Ella Toone, Martha Thomas (Alessia Russo, 72), Leah Galton (Ona Battle 72), Kirsty Hanson (Ivana Fuso, 34.)

Uben.innb.: Mary Earps, Kirsty Smith, Carrie Jones

Slik var kampen:

SLUTT: Den blir klarert og United vinner 1-0 over Arsenal. Dette er et knallsterkt resultat av Marc Skinners jenter. United-spillerne jubler som besatt og det er forståelig. United er ett steg nærmere finalen.

90+7 min: Arsenal får en corner…..

90+6 min: Arsenal har en bra mulighet med avblåses for offside. Vi takker og bukker….

90+3 min: Stor sjanse for Arsenal, men ingen klarer å nå frem på innlegget fra kanten. Også målscorer Alessia Russo er tilbake i forsvar nå.

90+2 min: United jager og jager ball. Kjemper som løvinner her nå

90 min: Syv tilleggsminutter faktisk….

90 min: Kan United holde unna? Det blir garantert mange tilleggsminutter her..

86 min: Ella Toone får gult kort for å stanse en mulig Arsenal-overgang. For et drama!

85 min: MÅL 0-1: UNITED SCORER: Frisparket slås inn av kaptein Zelem og Alessia Russo header vakkert i mål! United tar ledelsen i sluttminuttene og det er slett ikke ufortjent. Dette kan bli et meget sterkt resultat for et formsterkt United.

84 min: Russo er gjennom på vingen, men dyttes av Arsenals Jen Beattie. Klarere gult kort skal du lete lenge etter. Tar en for laget der Arsenal-spilleren. Det kunne blitt farlig.

82 min: United sliter med å spille seg ut av eget forsvar slik hensikten er. Arsenal presser høyt med mange friske og utvilte bein i angrepsrekken. Det gjør det vanskelig for United, men United er ikke ufarlige på kontringer.

80 min: Lang ball frem i retning Russo, men den blir for lang og går inn til Arsenals keeper.

78 min: Stor mulighet for United! Nydelig detalj av Ella Toone som vender opp og stormer fremover. Ballen ender hos Vilde Bøe-Risa som skyter fra ca 20 meter i lengste hjørne, men ballen sniker seg like utenfor stolperoten. Glimrende angrep og så nære for United.

72 min: Så gjør United et trippelbytte. Leah Galton, Martha Thomas og Hayley Ladd går ut, mens Vilde Bøe Risa, Alessia Russo og Ona Battle kommer inn.

69 min: Arsenal gjør et trippelbytte. Blant innbytterne som kommer inn er den tidligere United-spilleren Tobin Heath. Vi vet hva hun er i stand til…Den svenske nysigneringen Stina Blackstenius kommer også inn. Arsenal satser offensivt her nå.

67 min: Nå er det Beth Mead som sitter nede og trenger hjelp. Mange tøffe dueller og garantert noen slitne spillere her nå.

65 min: Hayley Ladd får det gule kortet etter en duell.

61 min: Ivana Fuso er i overkant tøff med Arsenals Katie McCabe som trenger litt legehjelp for å komme på beina igjen.

59 min: Så tar det fyr både på banen og sidelinjen. Martha Thomas er sent inne i en duell med Beth Mead. Arsenals trener Jonas Eidevall tenner på alle pluggene og går inn på banen for å servere noen gloser til United-spilleren. Det ender med gult kort til både Thomas og Eidevall. Marc Skinner får også gult kort. Ikke så lett å se hva han gjorde, men trolig har han sagt noe han ikke burde.

55 min: United har startet 2. omgangen bra. Maria Thorisdottir har vært solid i United-forsvaret. Fremdeles målløst.

49 min: United får frispark på venstrekanten. Ballen løftes inn mot Millie Turner som får avsluttet med hodet, men headingen blir ufarlig.

48 min: United får corner, Millie Turner er nær ved å score men treffer tverrliggeren. Ai ai. Nære på for United.

46 min: 2. omgang er i gang.

Pause:

45+2 min: Langt fremspill fra Arsenal, men helt uten adresse. Det blir det siste som skjer i 1. omgang. Dommeren blåser og det er pause.

45 min: United med en glimrende overgang. Galton fosser frem på venstrekanten og legger inn. Der venter Toone som ikke får dreis på avslutningen. Det ender med corner.

43 min: Arsenal med en halvsjanse og igjen rulles det opp på venstresiden. United får klarert.

37 min: Arsenal har skapt mye på venstresiden i angrep. Det er helt sikkert noe som bekymrer United-manager Marc Skinner en smule.

36 min: Tempoet har roet seg litt nå.

34 min: Hanson må gi seg og blir erstattet av Ivana Fuso

33 min: Hanson ligger nede igjen. Ser ut som ankelen skaper problemer for henne. Marc Skinner gir sine instruksjoner til kaptein Katie Zelem.

30 min: Hanson med skuddmulighet for United, men avslutningen blir for løs. United har kommet bedre med nå.

27 min: Imponerende høyt tempo så langt. Det går noen ganger utover presisjonen, men en artig kamp så langt med sjanser begge veier.

25 min: Så er det Arsenals Mead som prøver å utnytte en svakt klarering fra Baggaley. Skuddet går utenfor. Småfarlig.

23 min: Så er det en stor, stor sjanse for United. Ella Toone spilles gjennom fra litt skrått hold. Avslutningen sniker seg like utenfor målet til Arsenal-keeper Manuela Zinsberger. Glimrende overgang for United, men marginene er ikke på gjestenes side.

16 min: Ny stor sjanse for Arsenal og igjen er det på venstrekanten det skjer. Innlegget fra Katie McCabe er bra, men Noelle Maritz får ikke stokket beina og dermed heller ikke avsluttet. United slipper med skrekken igjen, men hjemmelaget styrer det meste her nå.

14 min: Kirsty Hanson blir liggende etter en duell og trenger assistanse fra Uniteds medisinke apparat. Hun kommer seg heldigvis på beina igjen.

9 min: Arsenal med kampens første sjanse og den er stor. Innlegg fra venstrekanten slås inn bak United-forsvaret og der kommer Arsenals storscorer Vivianne Miedema stormende. Når akkurat ikke frem til tross for at hun kaster frem høyrefoten. Nære på for vertene!

6 min: United får et frispark fra nesten 35 meter. Zelem skyter faktisk og det blir helt ufarlig.

5 min: Arsenal får kampens første corner. Tas fort og kort, men det påfølgende innlegget heades unna av Maria Thorisdottir.

3 min: United prøver på et tidlig angrep, men blir avblåst for offside.

1 min: Kampen er i gang. United i sine mørkeblå, gule og svarte 3. drakter tar avspark.