Fem ting vi lærte av Arsenal-kampen

Publisert Sist oppdatert

1. Motoren kvalt i brå bakkestart

Bare én gang har Manchester United vunnet tre ligakamper på rad med Ole Gunnar Solskjær som manager. Det sier litt om hvordan det svingte i 2019.

Mye tyder på at United-fansen må være forberedt på det samme i 2020. I alle fall inntil videre.

Med seier mot Arsenal kunne det vært to poeng opp til topp fire. I stedet ble det ett skritt tilbake igjen.

Mest bekymringsverdig var det at flyten og selvtilliten fra kampene mot Newcastle (4-1) og Burnley (2-0) var borte. Spesielt førsteomgangen var svak, og formspillere som Marcus Rashford, Anthony Martial og Fred var ikke til å kjenne igjen.

Solskjær poengterte at United aldri har gått på mer enn ett tap i ligaen i måneden denne sesongen, men laget er nødt til å plukke poeng på mer jevnlig basis.

SKUFFET: Manchester United leverte ingen god kamp mot Arsenal. Her får Aaron Wan-Bissaka trøst av Ole Gunnar Solskjær.

2. Forsvarssjef savnet

Harry Maguire: 80 millioner pund
Aaron Wan-Bissaka: 49,5 millioner pund
Luke Shaw: 31,9 millioner pund
Victor Lindelöf: 29,8 millioner pund

Dagens forsvarsfirer har kostet klubben over 190 millioner pund, men snittprisen for «clean sheets» er langt over det Manchester United har vært vant til å betale.

I 2019/20 har de bare holdt nullen mot Chelsea, Leicester og Burnley i serien. Både Sheffield United og Crystal Palace har sluppet inn færre.

Håpet var at Harry Maguire skulle ha samme effekt på United-forsvaret som en viss nederlender hadde på Merseyside, men mot Arsenal var ikke den tidligere Leicester-stopperen i nærheten av å forsvare tittelen som verdens dyreste forsvarsspiller. Opphevet offsiden på 0-1 og ble rundtlurt av Alexandre Lacazette senere.

Luke Shaw og David de Gea hadde heller ingen god kveld i London, Aaron Wan-Bissaka hadde hendene fulle på Arsenals venstreside, mens Victor Lindelöf igjen var uheldig foran eget mål.

3. Pogba skaper problemer

Ankelskade, sykdom, basketball og bryllup. Det er aldri stille rundt Paul Pogba, uansett om han spiller eller ikke.

Nå skal franskmannen opereres og mister etter all sannsynlighet avgjørende kamper mot Wolverhampton i FA-cupen, Manchester City i ligacupen, og Norwich og Liverpool i Premier League. Det samme gjør Scott McTominay.

Dermed er det opp til vikarene Fred og Nemanja Matic å balansere et United-lag som gang etter gang har tapt slaget om midtbanen.

Solskjær har hele veien vært diplomatisk i sine uttalelser om situasjonen til Pogba, men det skapte reaksjoner da nordmannen antydet at det er 26-åringens team som bestemmer at han skal opereres.

Uansett hvilken forfatning Pogba er i virker det som Solskjær og Manchester United bør forberede seg på en fremtid uten franskmannen – i alle fall hvis Mino Raiola får det som han vil.

Spørsmålet er om det er mulig å hente inn en erstatter allerede i januar.

4. Løskrutt i Lingards rakett

Jesse Lingard leverte ikke ett eneste målpoeng i Premier League i 2019 og startet dessverre 2020 på samme måte.

27-åringen har hatt det tøft på hjemmebane i det siste, og for mange United-supportere var det trist å se hvordan Warrington-gutten slet mot Arsenal. Lingard elsker å møte Arsenal, men på united.no-børsen ble det bunnkarakter.

Lingard er rød tvers igjennom, men er ganske raskt nødt til å vise at han fortjener en rolle i fremtidsprosjektet på Old Trafford.

DÅRLIG START: Det ble ikke den starten på 2020 Manchester United hadde sett for seg.

5. Dårlig timing

Med en «flying start» på 2020 med en god forestilling mot Arsenal ville nok mange sett til de avgjørende kampene i januar og februar med stor iver.

Nå hersker skepsisen igjen.

I løpet av de åtte neste ukene er det mange dører som kan være lukket:

Premier League: Tøffe kamper mot Liverpool, Wolverhampton og Chelsea. Fem poeng opp til topp fire i skrivende stund.

FA-cupen: Vinn eller forsvinn på Molineux førstkommende lørdag.

Ligacupen: Vinn eller forsvinn mot Manchester City i semifinalen.

Europa League: Vinn eller forsvinn mot Club Brugge i 16-delsfinalen.

Powered by Labrador CMS